אהבה או הרגל?

אהבה או הרגל?

רקע בקצרה: שנינו בשנות העשרים לחיינו, הוא החבר הראשון שלי, נמצאים בסוף 4 שנים של זוגיות מדהימה ואוהבת, באמת הסתדרנו נפלא וכמעט בלי ריבים. היינו מוכנים לעבור לגור ביחד כבר לפני שנתיים אבל זה לא התאפשר מסיבות טכניות. אז נפגשים כמה פעמים בשבוע ומדברים כל ערב. הבעיה: בתקופה האחרונה הוא מרגיש שאמנם כיף לו כשנפגשים, אבל בין פגישה לפגישה הוא לא מרגיש געגוע כמעט בכלל, מרגיש שהשגרה בלעה אותנו. אבל אין שום דבר ספציפי שהוא או אני יכולים להצביע עליו שהשתבש או מפריע לנו, אלא רק התחושה הזאת שלו. בצעד נואש, אחרי כמה חודשים של נסיונות להתגבר על זה החלטנו לעשות הפסקה בקשר עד שהוא ייסגר על עצמו ויחליט עד כמה הוא רוצה אותי איתו לשארית חייו. החלק שלי: עד אותו רגע הייתי בטוחה לחלוטין שאני אוהבת אותו ורוצה להמשיך בקשר. אבל ההפסקה הזאת התחילה אצלי דווקא עם תחושת הקלה, אחרי הכמה חודשים האלה של חוסר ביטחון ומועקה מאז שנודע לי מה הוא מרגיש. גם התחלתי להתגעגע, פחדתי מאיך אני אשרוד תקופה שלמה שבה לא נתראה. אבל אחר כך הגעגוע וההקלה התחלפו בהבנה שהגיע התור שלי לעשות חשבון נפש בלי קשר למה שהוא יחליט: האם אני באמת כ"כ אוהבת אותו או שזה רק ההרגל? אני מתגעגעת אליו מספיק? רגע אחד אני בטוחה שאני לא יכולה בלעדיו, וברגע הבא אני מתחילה להיזכר בכל מיני דברים קטנים ומעצבנים שאף פעם לא חשבתי שמפריעים לי בו ברמה של להיפרד בגללם. ואיך "פעם היה יותר כיף"... מצד שני, כשאני מדמיינת את עצמי נפגשת איתו אז הכי כיף לי בעולם - אין כמו החיבוק שלו, או אפילו סתם לאכול ביחד ארוחת ערב. אבל האם זה מספיק? בקיצור, איך יודעים שזה זה? כשהיינו ביחד הייתי בטוחה שהקשר הזה מושלם בשבילי. אז למה עכשיו כשהוא עזב אותי לתקופה הקרובה אני לא מתגעגעת ולא מסתובבת עצובה כל היום? אני פשוט מבולבלת... אני תוהה אם אני רק עוד לא עיכלתי את המצב או שיש משהו מעבר...

את פשוט מכינה את עצמך

לבומבה כי נדמה לך שככה יהיה לך יותר קל כשהיא תבוא. והיא תבוא - אין שום סיבה להיתקע עם האהבה הראשונה שלך ל"שארית חייו".

seeyou

New member
אני חושב שבכול "אהבה" יש "הרגל"

בעולם המודרני אין עוד הרבה מיקרים כמו בסיפור שלך: " החבר הראשון שלי, נמצאים בסוף 4 שנים של זוגיות מדהימה ואוהבת, באמת הסתדרנו נפלא וכמעט בלי ריבים" לרוב אהבה בוערת יש בתחילת הקשר ודועכת עם הזמן-אם לא יודעים לתחזק אותה או לא מסתפקים בה. לדעתי,הרצון הטבעי שלו לכיבושים מינים חדשים זה טעות -עם השנים הוא יבין הפסקה בקשר לא יכולה לחזק את הקשר 2 גופים נמשכים זה לזה ככול שמתקרבים ולא כאשר הם מתרחקים זה מזה תתחילי להיתרגל לחיים חדשים יוסי .

chenby

New member
ברור שזה מבלבל

בגדול את יודעת שטוב לך איתו, ואת יודעת שיכול להיות לך גם בסדר בלעדיו. זה מקום טוב להיות בו. ככה לא מפתחים תלות. ואם תחזרו, אז סבבה ואולי בהמשך זה יגמר ואולי לא (גם לך וגם לנו אין יכולת נבואית..) ואם לא תחזרו, אז בטוח יהיו רגעים של קושי וגעגוע וכאב, אבל גם יהיו רגעים של שקט וסבבה עד שתתגברי לגמרי. כך שלא משנה מה, את תהיי בסדר כי את כבר בסדר. אין מה לטחון או לחפור בזה כי אין לנו או לך תשובות - התשובות האלו יגיעו לך בזמן שלהם. אז תרפי מהצורך לדעת כי זה לא יקדם אותך לכאן או לכאן. עד שתדעי בכל מקרה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
החלק שלו והחלק שלך

החלק שלו: אחרי ארבע שנים אפשר לחיות ולא להרגיש געגוע בין הפגישות. יש אכן ביטחון בזוגיות, כיף ביחד, ויודעים שבסוף יום או לכל היותר למחרת נפגשים. לא סביר לחיות את החיים כשכל רגע בלי בת הזוג או בן הזוג יש בו סבל. זו התרגלות במובן הכי טוב של המילה. זה לא ש"לוקחים אותך כמובן מאליו" במובן זה שמזלזלים בך. זה פשוט בטחון. מכאן המסקנה היא שהיצקת לו ללא סיבה (לכאורה). החלק שלך: בדיוק בגלל שאין סיבה לכאורה, עוד לפני שהגעתי לקרוא על הספקות שלך הבנתי שהגוןרם הפחות בטוח בקשר הוא דווקא את. לא יכולת לומר את זה לעצמך אפילו באופן ישיר, אז השלכת את זה עליו. הבעיה היא כביכול בו, שהוא לא מתגעגע. כשלמעשה, הבעיה היא בך. את לא בטוחה. ומה עכשיו? אני כמובן לא יכול להחליט בשבילך אם להישאר איתו או לא. אני כן מציע שתהיי יותר ישרה ואמיצה מול המצב ולא תחששי לקרוא לילד בשמו. כמו שחן כותבת, את יכולה לראות בזה קשר נפלא, בשל, יציב וטוב - אם כך את מרגישה - או לחילופין לומר לעצמך שאת רוצה יותר סערה, התרגשות, ואת עוד לא מוכנה להתיישב. כל מה שתחליטי בסדר - רק קחי את זה לגמרי על עצמך, ואל תשימי את זה עליו. מותר לפרק קשר של חברות בגיל צעיר (בעצם, בכל גיל) רק מהסיבה שזה פשוטה לא מספיק.

היתה פה אי הבנה

כתבת "מכאן המסקנה היא שהיצקת לו ללא סיבה (לכאורה)." - לא הצקתי לו בשום שלב. הוא זה שפנה אלי ואמר שהוא מוטרד מזה שהוא כבר לא מתגעגע בין הפגישות ואין לו חשק להיפגש כמו פעם (אף על פי שהוא נהנה מהזמן שבפועל אנחנו נפגשים). אמרתי וחשבתי שזה הגיוני שבשלב הזה של הקשר לא נתגעגע זה לזו בכל דקה שלא מתראים, אבל בכל זאת הוא הרגיש שיש פה משהו חריג. כשהוא התחיל להרגיש את זה לפני כמה חודשים הוא החליט לקחת פסק זמן למשך שבוע (לפני שהוא עדכן אותי מה לא בסדר, הוא פשוט רצה זמן עם עצמו), שבמהלכו הרגשתי כאילו העולם שלי קרס, לא הבנתי מה קורה פה. לא הפסקתי לבכות. בכמה חודשים האלה מאז ניסינו להשתפר וכל הזמן שאלתי את עצמי בלב ובדקתי עם עצמי, עכשיו זה בסדר? זה הסתדר כבר? כך שהייתי בטוחה שבהפסקה הנוכחית אני שוב ארגיש כאילו סוף העולם הגיע, והופתעתי לגלות שזה לא ככה. במקום זה אני שמה את הקשר הזה על מאזניים ובודקת - נניח והוא ירצה לחזור והצד שלו יסתדר - אם מהצד שלי הכל באמת בסדר. אם אני באמת רוצה לחזור. הוא החבר הכי טוב שלי בעולם, אני פשוט לא יכולה לוותר עליו בקלות כזאת.

yehonatan7

New member
יש לי שאלה אלייך, אנסה לעזור

את מציינת שכשאתם נפגשים, ממש כיף לכם ביחד ואתם נהנים לבלות. אם כך, מה לדעתך הסיבה שהוא לא מתגעגע אלייך כמו בעבר ? את לא חייבת להסכים אתי, אבל בעיניי יש כאן סתירה מסוימת : כשאנחנו נהנים לבלות עם אנשים, מן הסתם אנחנו מתגעגעים אליהם כשהם לא אתנו ורוצים בקרבתם. נראה לי, שאולי אתם מתאימים להיות ידידים ותו לא. גם ידידים נהנים להיפגש.ההבדל הוא שבין חברים יש משיכה, אולם בין ידידים אין משיכה (לרוב). ההרגשה שלך יכולה להשתנות עם הזמן, וזה לגיטימי. יכול להיות שלפני כמה חודשים, כשהוא לקח פסק זמן, עדיין מאוד אהבת אותו ורצית אותו, ולכן היה לך קשה להשלים עם הצעד שלו. ויכול להיות שעכשיו, גם האהבה שלך דעכה. אני חושב שזה די הגיוני שאחרי ארבע שנים כבר לא תתגעגעו זה לזו כמו פעם. אבל השאלה היותר מהותית היא, האם אתם עדיין נמשכים אחד לשנייה. הדעיכה בגעגוע לא בהכרח מצביעה על כך שאין ביניכם משיכה ! תחשבי על תינוק, שכל הזמן זקוק לאמו.כשהוא גדל, הוא כבר פחות זקוק לה, אבל עדיין אוהב אותו מאוד. ושאלה נוספת-האם הדבר קשור לסקס ביניכם ? אם כן, אני מציע לך לפרסם את ההודעה בפורום סקס. בהצלחה :)

מנסה לענות

גם אני עליתי על הסתירה הזאת, אבל הוא לא הצליח להסביר אותה. אני חושבת שיש משיכה. לפחות מהכיוון שלי ואני די בטוחה שגם אצלו. יש הרבה מגע. וזה גם לא קשור לסקס. ועוד משהו, "לא להתגעגע כמו פעם" לא מדבר על כמו בהתחלה של הקשר, אלא אפילו מלפני שנה. בכל אופן, השרשור הזה נועד בעיקר כדי שאני אבין מה לעזאזל אני מרגישה... לנסות לצאת מהבילבול הזה.

אייבורי

New member
אל תדאגי

אמנם 4 שנים של חברות טובה, זה בהחלט לא דבר קל לויתור אבל יהיו לך בעתיד חברים טובים ממנו כאלו שתרגישי נהדר ולא יבואו עם טיעונים מכובסים של "אני לא מתגעגע" כאשר הוא בעצם אומר "נגמר לי החשק מהקשר הזה"

chenby

New member
השאלה היא

האם זו מערכת יחסים בריאה בשבילך - להיות בחשש כל הזמן האם עכשיו זה בסדר.. את יודעת מה, אולי זה אפילו לא קשור למערכת יחסים אלא אישי אלייך, כי באותה מידה את יכולה גם לא לחשוב על השאלות האלה ולחיות את מה שקורה.. בכל מקרה, הנקודה הרלוונטית כרגע היא - מה את מרגישה? האם את בטוחה בקשר? האם את חושבת שזה הקשר שלך לעוד הרבה שנים? אני בטוחה שאבא שלי גם לא מתגעגע לאמא שלי אחרי 40 שנה, אבל מי חושב על זה בכלל? כאילו פתאום יש איזו הבלחה - אני צריך להרגיש מתגעגע - זה בולשיט, זה ילדותי.. בהחלט מתאים לשנות ה-20.. (מניסיון.. גם אליי לא התגעגעו) אבל הנה, רוב הזוגות הנשואים שאני מכירה, חיים ביחד יום יום, הם לא מתגעגעים, הם חיים יחד. ומסתדרים עם זה.

היי לצערי מצד אחד נשמע מאוד שגרתי

מצד שני שלך ,את נשמעת שאצלך אין שגרתי ושאת אוהבת. אולי שווה לעשות דברים ביחד שלא עשיתם בעבר,כדי לעורר את האדם שאיתך. תחשבי על דברים לא בנאלים(לא דווקא בסקס,אלא בחיים טיולים, לעשות דברים שלא עשיתם כזוג בעבר) בהצלחה!

למעלה