אהבה אובססיבית

carey1

New member
אהבה אובססיבית

מגיל 15 אני מלווה ב2 חברים, אחד הפרעות אכילה וחבר השני אהבה אובססיבית בגיל 35 או קצת לפני ,נפרדתי מחבר ראשון ונשארתי עם אהבה אובססיבית . זה סיוט והשפלה אתה לא מקבל כלום אתה רק מאבד שליטה ,הוא חייב לענות לי לפחות שישאר ידיד שלי .אתה לא מקבל כלום כלום .ואני בטיפול פסיכולוגי לסרוגין חשבתי שזה נגמר שתיהיה לי שליטה ואז הכרתי אחד והייתי תמימה ורעבה רעב עז לאהבה וחשבתי כן הוא רוצה אותי, בסהכ נפגשנו 3 פעמים ואז האובססיביות הופעה ולא הייתה לי שליטה להמשיך הלאה ולשכוח כשהוא הבהיר שזה לא יקרה וזה ששכבנו לא הייתה לזה משמעות .האמת זו אותה גברת בשינוי אדרת גם הקודמים שעכשיו אני סולדת סלידה עצומה מהם היו בהתחלה אצלי אהובים.האמת אני ממש מבטלת את עצמי אני כאלו לא קיימת כל העולם הפנימי שלי נעלם כשהבנתי שיש לי בעיה שזה לא נורמלי אך שאני מתנהגת ויש אומרים שלא ניתן לשנות את המצבים הרגשיים שלנו וזה תמיד יהיה חלק מאיתנו וזה מפחיד כל השנים כילדה רציתי חבר לאמר יש לי חבר יש לי חבר ועד היום אף אחד מהגברים לא היו חברים שלי זה היה לרצות אותם בסקס וזהו .אם אתם שואלים אותי אך ההפרעה הראשונה נעלמה פשוט נעלמה ,אולי אני קצת יותר חזקה .האמת עם האחרון הבהרתי שלא יהיה סקס גם אם ניפגש אבל על מי אני עובדת על עצמי זה גבר שאני נמשכת אליו אז .... תמיד הייתי עוף מוזר לבד אין לי הרבה חיי חברה ,והבית המשפחה כשאני מגיעה אני מתרוקנת ואז ההפרעה מופיעה מחפשת מישהו שיקח ממני את הכאב כי אמא קצת דכאונית ,אני לא יודעת מה לעשות אני חייבת להציל את עצמי אסור לי להיות תלויה באחרים .אתמול התקשרתי כל היום שלחתי הודעות והוא לא ענה ואני מרגישה מושפלת שבא לי להקיא אני לא מבינה 3 ימים החזקתי מעמד ושוב נשברתי והתקשרתי ,לא שיחה אחת ונתקתי הייתי חייבת שהוא יענה לי והוא לא ענה .אני בעבודה עם פרצוף חממוץ אין לי סבלנות לאף אחד ,בבית אני מסתגרת בחדר הפלאים שלי ,אז הפסיכולוג אומר לי את רעבה לאהבה הצורך הזה שאת לא ממלאת אותו אז מה לעשות ,ואני לא רוצה להתפשר להתחתן כי חייבים,האמת אני יודעת שזה לא רק בגללו זה בגלל הכל מכלול החיים שלי כי זאת היכרות קצרה וסביר להניח שאני לא אוהבת אותו בסהכ היכרות של 3 מפגשים אני בקושי זוכרת אך הוא נראה האמת .ישנו סרט הסוד שאומר שאסור לדבר על הבעיה אלא על דרכי הפתרון יש כל מיני שיטות מה השיטה שתציל אותי . מאיפה אתחיל כל השנים הייתי מחפשת פתרונות קסם בספרים באנשים (עם ההפרעת האכילה)עד שפתאום שרפתי את כל הספרים או תרמתי ואז ההפרעה נעלמה לכו תבינו מה גרם לה להעלם .אני לא יודעת אך להפסיק ולשכוח ופוחדת להיות בתוך זה ופוחדת שזה חלק בלתי נפרד מהאישיות שלי

גרא.

New member
carey1,דומה שאת מאד מודעת לאובססיה שלך,

ומעבר לכך,נמצאת בטיפול,אם כי לא ציינת כמה זמן.אפשר להניח שהטיפול במידה הוא טוב,יעזור לך להתמודד ולהכחיד את האובססיה שלך,כלפי אותו גבר שכל כל פוגע ומזלזל בך.יחד עם זה,חשוב לומר מה מרגיש אדם שאליו מכוונת האובססיה.מצב כזה במערכת היחסים כשהאובססיה הופכת לסמביוטית כלומר,מהווה עבור האובססיבי,סם חיים הכרחי,כאשר בלעדי מושא האובססיה הוא אינו יכול לתפקד, חשוב לומר שאדם כזה,עד מהרה חש מחנק במערכת היחסים המודבקת והתלותית אלי.וכשאדם חש מחנק מקשר,הוא בורח,הוא נמנע ממנו ככל האפשר.הוא פשוט לא מסוגל להתמודד עם עוצמת הקשר הסמביוטי הזה.כך אפשר להבין את המנעותו מתגובה אלייך.על זה את חייבת לעבוד בטיפול. כי ממש בלתי אפשרי,וודאי גם לא אתי, לייעץ לך עצות,לנסות לעזור לך להתמודד שעה שאת כבר נמצאת בטיפול.

carey1

New member
הי

אני לא יכולה לקרוא לזה טיפול כי אני נפגשת איתו כשאני רוצה ,זה יכול להיות פעם בחצי שנה ,אני חושבת שחשוב שאעזור לעצמי גם ,האמת אני בתוך זה הרבה שנים והוא די מכיר אותי אני מודעת מאוד לעצמי ככה זה היה עם ההפרעות אכילה .אני לא חושבת שהגבר זה האישו ,זה משהו עמוק בפנים שאני מוכנה לזה לקבל מהם את זה ,האמת רק שכתבת הבנתי שהכן זה לפגוע בי כשהוא לא עונה לטלפון שלי או שפשוט כי הוא לא רוצה קשר . ההתנהגות שלי יצאה בסוף ,משהו שרציתי כלכך להסתיר את האובססיה הזו ,אני מאוד רוצה לקבל ייעוץ דרך הפורום אין לי כרגע כסף לטיפול פסיכולוגי אני אשמח לשתף את חברי הפורום אם זה בסדר . אני בסהכ רוצה לעזור לעצמי.היום למשל החלטתי לנסות לצמצם אתמול זה היה כל היום סיוט ,אני מנסה להפנים גם אם הוא יענה הוא לא יהיה שלי ,אני מנסה לבדוק לעומק למה הבחור הראשון בחיי רצה רק סקס ואז הייתי בתולה אז היו דרכים אחרות למה עשיתי כל מה שדרשו ,האם אני צריכה לחזור לעבר כדי להתנקות .מה אני צריכה לעשות?כדי שזה לא יקרה שוב יש לציין שאני מאוד עוזרת לעצמי ומודה על דברים שכן יש לי ועושה הכל כדי למצוא לעצמי שקט נפשי אור פנימי שלא תלוי באף אחד גברים או דברים חומריים ,ועוד דבר אני תמיד ממגנטת אליו גברים מתוסכלים שאין להם מה לתת לי לא רגשית ולא חומרית הבחור לא עובד אין לו כסף חי אצל ההורים ואז אובססיבית לך תבין מה קרה שם תודה

את כנראה לא אוהבת בפנימיותך את עצמך,

אין לך כרגע מצבור של אהבה עצמית, ואת זקוקה כל הזמן לאישור, לאהבה מבחוץ. ומעניין שבלעת לגמרי את המיתוס שיש להיות בקשר דווקא עם גבר. לדעתי הטיפול בך צריך להעלות על פני השטח את כל היכולות הפנימיות שלך, כל היתרונות, כל הדברים שבגללם את יכולה להיות גאה בעצמך או מרוצה מעצמך. והפסיכולוג/ית צריכ/ה להרגיש ולומר לך שהצדדים האלה בך באמת יפים ומעוררים הערכה. אמא דכאונית: צריך לעורר בך את הכוחות לא להיות מושפעת על ידיה אלא להרגיש יותר חזקה ממנה, ולתמוך בה. להפוך את היוצרות. נסי לחפש גם קשר טוב עם נשים טובות. תמיכה של חברות טובות באמת (לא כמו אמא שלך כנראה) מחזקת מאד. נותנת עצמאות רגשית, כך שלא תיפלי שוב טרף לגברים שאין להם רגש לתת, ושמחפשים כל הזמן אנחנו-יודעות-מה.

carey1

New member
אולי לא מספיק

יש לי יכולות עצומות לפעמים ,ולפעמים הן פשוט נעלמות,לפעמים בעבודה אני מתסכול מהחיים זעופה וכועסת ואנטי חברתית אני לא אוהבת את מי שאני רואה במראה שמתנהגת ככה ,מאיפה השינאה הזו כלפי האנושות כאלו הם אשמים בכאב הפרטי שלי .כאלו משהי אחרת מתוכי מכורה לכאב להשפלה, לפעמים שאני מתנהגת בצורה הרסנית אובססיבית כלפי גבר לפעמים אני מרגישה שחרור ולא השפלה,אני לא יודעת לחקור ולגיע לשורש, אבל משום מה אבא שלי כל חייו השפיל את אמא שלי והם עדיין ביחד .אז למה אני צריכה גבר כזה בחיים שלי ,האחרון פשוט לא רוצה הוא לא השפיל או משהו כזה אבל הקודמים כן וחזרתי אליהם שוב ושוב במשך שנים פה זה טרי זה בסהכ חודשיים, יותר דברנו בטלפון האמת .אבל שתבני זה לא משנה משך הזמן העיקר הוא לא רוצה .זה הכאב העמוק הוא לא רוצה אותי.מסובך מידי נכון?

carey1

New member
רציתי לספר לכם

שאני מרגישה היום יותר טוב .ביקרתי לראשונה בחנות טבע וקניתי את כל מה שיכול להרגיע אותי .קצת מודעות עצמית והכל יהיה בסדר ,הבנתי אתמול שנכנסתי למערכות יחסים בלי לדרוש כלום פשוט לא דרשתי ,ונכנסתי בקפיצת ראש לברכה בלי מים ואפילו בלי לדעת לשחות , מוזר שאומרים שהזוגיות תיהיה בדיוק כמו הזוגיות של ההורים שלי ,אני לא מבינה למה דוקא אני? האחים שלי יש להם זוגיות טובה.אני היחידה עם רגישות יתר שפיתחה כפיתיות בגיל מוקדם מאוד .האם כפיתיות =להתמכרות האוכל והגברים זה רק סיפטומים .ועכשיו אני צריכה להיוולד מחדש ללמוד מחדש את הא ב של הזוגיות ?האם אני צריכה לשנות את הבטחון שלי הערך העצמי וכל האישיות הפנימית שלי כדי שאמגנט אלי גברים שונים הפעם מימה שהכרתי .

לא מסובך בכלל. אבא שלך השפיל את אמא?

נו, במשפחה היתה רוח רעה, גדלת עם רקע באמת מזיק . תשמעי, את באמת זקוקה לתמיכה אוהבת של חברות, ולשיחות עם פסיכולוגית ממש אוהדת ויודעת את המקצוע. ויש לך יכולות גדולות את אומרת - אני באמת שמחה לשמוע, זה בסיס טוב שעליו פסיכולוגית יכולה לבנות שיקום וחידוש, ואהבה מחברות ממש טובות תמצא קרקע נפשית טובה אצלך.

carey1

New member
האמת בחרתי חברה למסע חברה אחת

שנותנת לי אנרגיות חיוביות לעומת חברה ששואבת ממני כוחות שאין לי ולכן החלטתי לעשות נקיון פסח כמו שאומרים .אני צריכה לחפש עניין חדש בחיים שלי פשוט המעגל החברתי שלי מאוד מצומצם וקשה לי לתלות בזה תקווה בסביבה .לכן זה מלחמה עוד יותר קשה ,יש כל מיני שיטות טיפול והשיטה שהייתי בה זה צריך לבוא ממך את יודעת את התשובות אולי אני לא יודעת אך להתנהג בזוגיות בהיכרות ,מה הכללים רציתי תמיד רשימת מכולת .אבל אין זה אמור לפרוץ ממך .עכשיו אני פה מנסה להבין ולצמוח מחדש

carey1

New member
בוקר טוב

רציתי לספר לכם משהו שקורה לי לעיתים קרובות ,אתמול הלכתי לבקר את האחיינים שלי ,קבלתי כוחות היה לי יום טוב יחסית ,כשהגעתי אליהם הייתי בשיא האנרגיה בהמשך פתאום הרגשתי בור נפער רייקנות עצומה בתוכי מעין כאב פנימי רגשי מה לא ברור שקורה לי כשאני בסביבת המשפחה שלי בבית למשל,או אצל ביקור אצל האחים שלי או סתם כבאים אורחים לבקר בבית שלי פתאום נפערת בתוכי בעומק אדיר בור ענקית ,אז כשזה קרה התאמצתי להשאר עוד קצת ואז לא יכולתי ואמרתי שאני הולכת ,נכנסתי לרכב וזה היה שם פעם הייתי שמה מוסיקה כדי לברוח הפעם נשארתי נסתי להיכנס פנימה לשאול שאלות למה את מרגישה את זה האם זה הבחור האם זה דברים מודחקים שאין לי מושג אך לעלות אותם ונשארתי ולא היו לי תשובות עדיין ואז פתאום הפל צלצל וזה היה הבחור דברתי איתו והייתי בשיא ההתרגשות דברתי אולי מלחץ ככה אני תמיד ,כשנתקתי התופעה נעלמה כאלו לא הייתה ,האם יש לכם רעיונות מזה יכול להיות?

carey1

New member
מישהו יכול להסביר לי מה התפקיד של גרא בפורום

האם הוא אמור לייעץ לעזור? יותר מפעם אחת כתבתי והוא לא מגיב מה התפקיד של הפורום בעצם לתמוך לייעץ לעזור? או סתם לפרוק ,הרי שמתי לב שיש כאלה ששואלים שאלות וגרא לא מגיב או סתם אנשי הפורום לא מגיבים אז משהו פה לא מסתדר לי אתמול כתבתי בפורום ספרים וישר קבלתי תשובה ויחס זה נחמד .אבל שמישהו זקוק לעזרה ואכשהו מתעלמים ממנו או אין סבלנות כלפיו ולענות לו אז מה הטעם בלהיות יועץ או פסיכולוג של הפורום או שאני טועה והוא אכן צריך להתייחס לשאלה אחת ותמשיכי לכתוב ותסתדרי לבד

הי קארי

גרא הוא פסיכולוג והוא מנהל את הפורום. בדרך כלל הוא נכנס לכאן יותר מפעם ביום ודואג להשיב לכולם. אם את מוצאת עצמך שנפגעת ממנו, אני מציעה לך לכתוב לו מסר אישי. אני בטוחה שהוא יענה לך ברגע שיתפנה. ולגבי שאר האנשים - אני יכולה להעיד על עצמי, שאני משתדלת להתייחס רק אם אני מבינה משהו בתחום שעליו שואל הגולש, ולא כל כך מגיבה כשאינני יודעת כיצד לסייע. מקווה שעזרתי מעט...

לא, אבל נראה שאת צריכה למצוא דרך להתנתק

מהמשפחה, למצוא סביבה תומכת ולפרנס את עצמך, בדירה קטנה משלך.

למעלה