אדריכל + מעצב פנים

ירוןגפן

New member
אדריכל + מעצב פנים

שלום לכולם ! כמה שאלות 1. מה החשיבות של לקחת מעצב פנים בנוסף לאדריכל ? 2. האם כדאי לקחת אדריכל שהוא מעצב פנים ? 3. לא האדריכל צריך לדאוג מלכתחילה לעיצוב הפנים של הבית ? 4. כמה אמור לעלות אדריכל או מעצב פנים בערך לבית של כ 150 מ"ר ? 5. מה בכלל עושה מעצב פנים ?

בינא

Member
אדריכל? מעצב פנים? שניהם?

1 - יש שיגדירו שחשוב לקחת מעצב/ת פנים בנוסף לאדריכל ויש שיגידו שלא צריך... שניהם טועים... 2 - אדריכל שהוא מעצב פנים יהיה יקר הרבה יותר מאדריכל שאינו כזה. 3 - הוא כן, אבל לא כולם טובים בזה...למעשה רובם אינם טובים בזה אחרת היו עוסקים בעיצוב פנים... 4 - עלות אדריכל אינה דומה לעלות מעצב פנים בעיקר מהסיבה הבאה...ומכאן תוכל גם להבין אחרת את התשובות מהסעיפים הקודמים: אדריכל הוא אחד שיש לו רישיון לתכנן בתים ולחתום על ההגשה שלהם. מעצב/ת פנים אינם מורשים לחתום על תכנון של מבנה, למרות שלמדו אדריכלות כי לא סיימו את ההסמכה. רובם עם נפש יותר אומנותית ולכן התקשו ולא סיימו, או לא הגישו את הפרוייקט וכך מנעו מעצמם רישיון. מעצבי הפנים אינם רשומים ברשם האדריכלים והמהנדסים... לכן...עלותם אינה דומה: מעצב/ת פנים טוב/ה יכולים לדרוש עד פי 10 מאדריכל וגם יקבלו, אם למישהו יש כסף לשלם להם ויש עימו "כימיה" ועבודות קודמות שלו מצאו חן בעיני המזמינה... על מבנה של 150 מ"ר מקובל לדרוש בין 2,500 $ + מע"מ לבין 25,000 $ + מע"מ...תלוי מאיזה אזור אתה והיכן נמצא המגרש. ההפרשים נובעים מהמיקום של משרדי האדריכל (בבית או במגדל בת"א), ועדת בנין הערים אליה יש להגיש את התוכניות, רמת הפרוט המתבקשת מהמתכנן ורמת האחריות לה הוא מתחייב, סוג הלקוח, מורכבות המבנה בכפוף למורכבות השטח ודרישות הלקוחות ועוד. 5 - מעצב פנים קובע מיקומי גופי תאורה וסוג הגופים, נכנס לכל פרטי הבניה וה"קישוטים", קובע גוונים של הכל, סוג האלומיניום והזכוכית לחלונות, סוג אביזרי החשמל, כיצד יראה השער של החניה והכניסה למגרש, כיצד תראה דלת הכניסה ועוד ועוד. אדריכל מתכנן את המבנה, מגיש את הבקשה להיתר וחותם כפקוח עליון שמשמעותו - בדיקה ווידוא שהמבנה נבנה על-פי תוכניותיו שאושרו בועדת בנין ערים, ללא חריגות.

s h i r i 1

New member
תשובה 3 שלך טועה ומטעה

אדריכל אינו אמור לרדת לפרטים של עיצוב פנים הבית כמו מעצב פנים. לא ברור לי מאין המשפט ההזוי שאדריכל שטוב בעיצוב פנים יעסוק רק בזה. סליחה כן? אבל זו שטות גמורה. גם סעיף 4 לא מדויק

משה פרל

New member
וסעיף 2 לא שגוי ?

"מעצב/ת פנים אינם מורשים לחתום על תכנון של מבנה, למרות שלמדו אדריכלות כי לא סיימו את ההסמכה. רובם עם נפש יותר אומנותית ולכן התקשו ולא סיימו, או לא הגישו את הפרוייקט וכך מנעו מעצמם רישיון"

בינא

Member
לא שגוי. אין תואר "מעצב פנים" עם מספר רשום

או שאתה אדריכל או שלא. היה כדאי שתבדוק לפני שאתה מעיר לאחרים.

s h i r i 1

New member
מדובר בשני מקצועות שונים.

ולעניין הנפש האומנותית, נתקלתי גם בכמה אדריכלים בעלי נפש אומנותית שהצליחו יופי לסיים את ההסמכה

משה פרל

New member
שגויה ההנחה שלך שמעצבי פנים הם נפלי אדריכלות

"למרות שלמדו אדריכלות כי לא סיימו את ההסמכה" "ולכן התקשו ולא סיימו, או לא הגישו את הפרוייקט" תסלח לי, אבל אתה מ%$#ן בשכל.

בינא

Member
למה מטעה? כי את לא יורדת לפרטים?

מניסיוני עם מאות אדריכלים ומעצבי פנים לאורך כל השנים יש כל מיני סוגי אדריכלים. יש אדריכלים שאינם מוכנים לקחת עבודה בכלל אם הם לא יהיו מעורבים בעיצוב הפנים עד לשרטוט הדבקת הרקמיקה על הקירות ומיקום העציצים ויש כאלה (הזולים ביותר) שממש לא מעניין אותם עיצוב הפנים.

s h i r i 1

New member
מאין לך מה אני עושה?

סתם למען ההשכלה הכללית, אני מעדיפה לשלב. ותתפלא, יש לקוחות שלא מעוניינים בעיצוב פנים לבית, מה שמשנה להם זה רק הקירות. הן רוצים לעשות את העיצוב בעצמם, לא מעונינים להשקיע כסף בעיצוב הבית או כל סיבה אחרת.

איריסג

New member
אנחנו עשינו כך בדיוק

הסיבה לכך היא שהאדריכלית שלנו, שעליה קיבלנו המלצות חמות מאד (ובצדק) לא עוסקת בעיצוב פנים. היא מגישה לנו תוכניות כמובן שכוללות את כל מה שצריך כולל נישות, סידור רהיטים בסיסי, וכו' - אבל לא מתעסקת איתנו בחומרי גמר, לא בוחרת קרמיקות ולא נכנסת לנבכי עיצוב המטבח. מעבר לזה, רצינו עוד עין "אומנותית" יותר. ולכן שילבנו בתוך התהליך, כבר מראשיתו מעצבת פנים - ובעיני - זו סינגרגיה מופלאה. מעצבת הפנים הביאה פיתרונות לא רק לחומרי גמר וכו' - אלא גם פתרונות שקשורים בהעמדת קירות בבית, במציאת פיתרון למצב שבו היתה לנו כניסה רחבה מדי שהתפרצה" לתוך הסלון, בעיצוב הסידור הפנימי של יחידת ההורים, ובשלב תכנון החזיתות - בהאחדת חזיתות ויצירת חלונות בסגנון הטמפלרי שרצינו. מה שחשוב לשים לב אליו אם הולכים לתהליך כזה הוא בעיקר דבר אחד - שתהיה כימיה בין שני בעלי המקצוע, ושלאף אחד מהם לא יהיה אגו מפותח שיגרום למלחמות יוקרה וכבוד - אלא שהם יעבדו בהרמוניה עבור מזמין העבודה. (שזה אתה). לעיתים לאנשים יצירתיים (גם אדריכלים וגם מעצבי פנים) יש רצון להשליך על הבית שלך את כל הפנטזיות העיצוביות שלהם - וכשיש שניים כאלה - זה עלול להיות קשה עוד יותר. לשמחתי - במקרה שלנו זה עובד מעולה.

איריסג

New member
בשלב נורא משונה....

הבית מבחינת תכנון - גמור . מעצבת הפנים שלי צוחקת עלי שמרוב שיעמום אני תכף מתחילה לבחור ידיות לארונות מטבח. אריחי אמבטיה מצויירים כבר קניתי. אלא ש.... מצד שני - אנחנו תקועים עם בירוקרטיות שלא יאומנו , שקשורות בתוכנית הפיתוח של המיתחם שבו אנחנו רוצים לבנות - מה שאומר שטרם הגשנו את התוכניות לועדה כדי לקבל היתר בניה. ומה שמטריד אותי זה שהמהנדס שאמור לעשות את התכנון החליט פתאום שהוא משנה את התב"ע (אלוהים יודע למה הוא חושב שהוא יכול) - ומזיז את המיקום של החניות לכל יחידת דיור - מה שמחרב לי לחלוטין את התיכנון של כל האזור הציבורי בבית. אני עדיין מקווה שנצליח לשכנע אותו לרדת מהעץ. בקיצור - אני בשלב כסיסת הציפורניים....

s h i r i 1

New member
../images/Emo24.gif

בירוקרטיה זה מעצבן
מדובר על איזור חדש שכולו בבניה? (הזכרת פיתוח של המתחם) אם המהנדס מצליח לשנות את התב"ע, אני מוכנה לשכור את שירותיו בתור משנה תב"עות... אל תזלזלי בידיות של ארונות מטבח... זה דבר נורא חשוב!

איריסג

New member
לא. הלוואי והיינו חלק מהאזור החדש

דווקא את האזור החדש כבר התחילו לפתח בפועל.... הבעיה שלנו היא בדיוק הפוכה - אנחנו מתחם קטנטן, של 8 יחידות דיור, וכרגע - רק אנחנו רוצים לבנות. כך שאנחנו ממש יתוש מעצבן על צווארם של מוסדות התכנון באבן יהודה.... גם לי לא היה ברור מה פתאום ה... איש הזה החליט שהוא לא מסכים שהחניות במתחם יהיו כמו שהן מופיעות (אחת ליד השניה) אלא אחת אחרי השניה. העניין הוא שהתב"ע הזו כבר אושרה ונחתמה - כ שאני לא מבינה איזו זכות יש לו.

צימעס

New member
יש לעיצוב הפנים שני פנים:

פן אסתטי, ופן מעשי. לדעתי, חייבם לקחת בחשבון את הפן המעשי (פונקציונלי) של עיצוב הפנים (איזה נפח ארון? איפה שולחן? איך תשתמשו במטבח? איזה גובה אסלה? איפה ינגן הטרומבוניסט?) בתור "נתוני פתיחה" (ואפילו אילוצים) של התכנון האדריכלי. האם יעשה את זה אדריכל? מעצב פנים? דודה ברוניה? אחותי? כדאי להחליט לפי היכולת והנסיון של כל אחד מהם.

למעלה