אדרונקס

ש ל י ק

New member
אדרונקס

התחלנו בטיפול בשם אדרונקס במקום ריטלין לבעיית הקשב. כרגע אנחנו רואים יותר תופעות לוואי מאשר עזרה ממשית. בשיחה שקיימתי עם הרופאה אמרה לי שהתופעות אכן מופיעות מיד אבל היא מאמינה בכדור זה ולראיה שישנם ילדים המטופלים אצלה ולהם כדור זה עוזר.היום אני מתחילה להעלות לו את המינון. מקווה שהכדור כן יעזור. אתמול התקשרה אליי אמא מכיתתו של בני שאנחנו גם חברות טובות אשר ליוותה את הכיתה לביקור בטכנוידע. היא אמרה לי שמאוד כאב לה לראות אותו והיא מדגישה בחוסר שליטה על התנהגותו הוא לא ישב לרגע הוא כל הזמן העיר בהערות ביניים הציק לילדים ואף התחצף למורה.היא ציינה גם שחבר לכיתה העיר לו וזה לא עזר. חברתי כל הזמן חיבקה אותו ולקחה אותו הצידה אבל זה לא תמיד עזר. הייתי רוצה לדעת ולשמוע אם מי מכם טופל/טיפל באמצעות כדור זה. האמת שאני מתחילה להרים ידיים מהמצב. כבר לא יודעת איך לנהוג עם תרופות/בלי תרופות איך זה שעדיין לא נמצאה תרופת הפלא לילדי ולמה הוא צריך לסבול כך!.

הלנה

New member
שלי - בבקשה לא להרים ידיים ../images/Emo23.gif

אני לא מכירה את הכדור...תני לו צ'אנס אולי הוא יתגלה כתרופת הפלא שלכם..

שביק

New member
שליק היי יקירה, אני מצטערת, לי אין

מספיק מידע על התרופה הזאת. רצוי לקחת בחשבון, שכל תרופה משפיעה אחרת על כל אחד. מאחלת לכם בהצלחה ובריאות טובה.

היי שלי, אורך רוח וסבלנות אמנם לא

ניתן לקנות בבית המרקחת, אבל אני בטוחה שאם תחפשי אצלך עמוק עמוק-תמצאי. הרבה מהתרופות הניתנות לילדינו אינן זבנג וגמרנו. אבל אם מתמידים תקופה סבירה (וכל כדור לגופו), לעיתים מתגלה התרופה הנכונה לילד הפרטי שלנו. בינתיים אני ממליצה דווקא לך את הרסקיו רמדי (או אחיו המרגיעים). בהחלט עוזר להוריד לחץ ומאפשר לקחת שאיפת אוויר עמוקה יותר.

mazy

New member
שלי..../images/Emo24.gif

ידוע שלכל תרופה צריך לתת ולו מעט ימי חסד כדי לבחון את השפעותיה ואם היא מקלה. למרבית התרופות מהסוג הזה נדרש זמן על מנת להוכיח את עצמן. אבל להרים ידים??? לא אנחנו!!!! אנחנו הרי חייבות להיות שם בשבילם. מי אם לא אנחנו??? קשה?-אין ספק!!! אני חושבת שאחד הדברים הקשים ביותר בעניין הוא לראות אותם סובלים כך ולהיות חסרי אונים, כי לא הכל בשליטתנו. אז קבלי המון חיבוקים חמים ואוהבים, ומקווה שבמהרה תחושו הקלה!!
מזי.

tabali

New member
הי שלי

גם אני לא מכירה את התרופה אבל........... שולחת המון:
ים ו
ות ומחזיקה לכם אצבעות שזו תהיה תרופת הפלא וייגמרו החיפושים בשבילכם. אוהבת ענבל

אני הייתי ממתין.....

תרופה חדשה, הכי טוב זה להתחיל איתה בחופש. וחנוכה הרי קרב ובא...... למה לתת לילד לסבול, מתופעות הלוואי ומלעג הסביבה????

ש ל י ק

New member
דני

גם אני חשבתי כמוך אבל שלא כמו הריטלין לוקח לתרופה זו 3 שבועות מינימום למבחן התוצאה. כרגע עם כדור/בלי כדור הילד סובל בכיתה ולא מלעג כי לשמחתי הוא ילד מאוד חברותי ולמרות הקשיים יש לו המון חברים.חייבים למצוא פתרון לבעיית הלימודים כי בתחילת השנה הוא למד ואף הוציא ציונים גבוהים ועתה המורות (גם המחנכת וגם המקצועיות) מדווחות שכרגע הילד לא פותח ספר/מחברת ורק מפריע למהלך התקין של השיעור. אז במקרה זה אין לי ברירה אלה לנסות כל כדור שהפסכיאטרית ממליצה עפ"י הכרותה עם הילד.

שלי יקירתי../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

אני כל כך מבינה אותך, אותו הדבר קרה לי לפני הפריזמה של גיא, אותה התחושה. גיא מס' ימים לאחר נטילת התרופה גם הגיב לא כל כך טוב, מעיין רגרסיה. תני לתרופה עוד קצת זמן להשפיע ואז תראי אייך מצבו. בינתיים המון אהבה, חיבוקים, הבנה, כפי שאת יודעת לעשות. עוד שבועיים יש לי תור לפסיכיאטר עם גיא ואני גם רוצה משהו שיעזור לו לשבת יותר בבית הספר. לריטאלין הוא הגיב לא טוב אז מעניין מה יתנו לו שיקל עליו. אוהבת מחבקת ומחזקת אלונה.

החורזת**

New member
שליק, אדורנקס היא תרופה אנטי

דכאונית, שכמו תרופות פסיכיאטריות רבות נמצאה כיעילה גם לתחומים נוספים. עם זאת בניגוד לריטאלין שיש לו השפעה מיידית (שמתחילה כחצי שעה לאחר נטילת הכדור ונמשכת כל עוד יש את החומר הפעיל בדם), הרי שלאדורנקס יש השפעה ארוכת טווח ואת תוצאותיו מתחילים לראות 3-6 שבועות לאחר תחילת נטילת התרופה. אני הכרתי מספר ילדים שהתרופה מאוד סייעה להם במיוחד בתחום החרדות, האי שקט והקשב והריכוז. לכן אל תרימי ידיים והתאזרי בסבלנות עד שיעבור פרק הזמן ההתחלתי. עם זאת הייתי מייעצת לך לפנות לרופא המטפל ולהתייעץ עמו. אולי אפשר לתת לו משהו זמני להרגעה (כמו קסנקס או קלונקס) שלהם השפעה מיידית, עד שתתחיל השפעת האדורנקס.

למעלה