אדרונקס

Palm tree

New member
אדרונקס

תרופה לטיפול נגד דיכאון, חדשה יחסית. בעיקרון היא לא אמורה לגרום לבעיות בתפקוד המיני, אך רציתי לדעת אם ידוע על מקרים בהם היא כן גרמה. במידה והיא כן גורמת לבעיות בתיפקוד המיני, האם הן עוברות? לא איכפת לי להישאר "יבש" לכמה חודשים, אך שנה וחצי זה מוגזם. בנוסף, יש לי שאלה על המרכיב הפעיל בתרופה. המרכיב הפעיל הוא methanesulphonate. לא יכולתי שלא לשים לב ל meth בתחילת המילה. האם הכימיקל הפעיל קשור איכשהוא למשפחת הכימיקלים הממריצים, שבחלקם אף אפילו משתמשים בסמים?

קובי כ

New member
Edronax

בעקרון, לתרופה זאת כן מתועדת תופעת לוואי של אימפוטנציה או ירידה בחשק המיני, אם כי סביר שהיא גורמת פחות לתופעות לוואי אלו. במחקרים ההתחלתיים דווח על שכיחות של בין 0 עד 5% מהחולים שסבלו מבעייה זאת. בעקרון דברים שיכולים לתרום לשכיחות גבוהה יותר של תופעת לוואי זאת היא נטילה במקביל של תרופות אחרות שיכולות לגרום לתופעת לוואי זאת. תרופה זאת היא אכן תרופה חדשה יחסית. קיימת בשוק בערך כ-4-5 שנים. המרכיב הפעיל הוא: Reboxetine מופיע בצורת מלח Reboxetine mesilate. אין כל קשר בינו לבין חומריים דמויי אמפטאמין או לכימיקליים אחרים ממריצים. פעולתה של התרופה היא בכך שהיא גורמת לעלייה ברמות של נוראדרנלין באיזורים מסויימים במוח. עלייה בריכוז חומר זה במוח גורמת לשיפור המצב רוח ולטיפול בדכאון. למידע נוסף אתה יכול לבקר בלינק המצורף שמסביר קצת יותר על התרופה הזאת. בברכה,

Palm tree

New member
תודה לך

כנראה שאני שייך לחמשת האחוזים הללו. האם אתה חושב שתופעת הלוואי תעבור עם הזמן? האם ישנן פעילויות שיכולות למגר את התופעה, כמו ספורט לדוגמא?

קובי כ

New member
למיטב ידיעתי

אין כל קשר בין אין אונות לבין ספורט. אתה מוזמן אם אתה רוצה לשאול את השאלה בפורום טיפול מיני ומיניות. ובכלל להתייעץ על הבעייה שאתה מציג בפורום ההוא. אני גם רוצה לציין בפניך שעליך לדווח גם לרופא שרשם לך את התרופה, על קיומה של בעייה זאת. בברכה,

למעלה