אדרונקס

אדרונקס

אני אב לילד בן 14 אשר מאובחן כמטקטק כבר 5 שנים כולל OCD ו- ADHD. מאז אני צופה קבוע בפורום מעניין ומיוחד זה. לאחרונה - כיתה ח' - בעיות הקשב והריכוז של החמוד התחילו להשפיע קשות על תפקודו בלימודים. רטלין וקונצרטה נוסו ונכשלו. הרופאה הפסיכיאטרית, דר' אורית ושלר, המליצה על אדרונקס. לפני מספר חודשים היו מספר הודעות בנושא. מעניין אותי לדעת האם התרופה השפיעה? והאם תופעות הלוואי (יובש בפה, נדודי שינה) גרמו לבעיות תפקודיות בבית הספר? תודה

מירב1965

New member
אצלנו האדרונקס השפיע לטובה רק למשך חודשיים

ואח"כ לא, ויותר מזה היתה לנו תקופה גרועה לאחר מכן אבל בדיעבד יכול להיות בגלל האנטיביטויקה שהילד קיבל בנוסף בגלל חיידק הסטרפטוקוק. אני מכירה ילד נוסף שהאדרונקס השפיע עליו גם בדיוק למשך חודשיים ולאחר מכן המצב החמיר מבחינה התנהגותית. בזמנו כשביררתי עם מספר רופאים הם טענו שרק ריטלין עוזר לקשב ושום דבר לא יכול לעזור. אגב אם האדרונקס לא ישפיע לטובה אז אל תנסו גם סטרטרה (כך לפחות הרופאה אמרה לנו כי יש לה אותו מרכיב מולקולרי). גם אנחנו היום נמצאים באותה בעיה כי שום ריטלין על כל סוגיו לא עזר לבני ונראה גם שהחמיר את מצבו יותר בעקבות נטילת הכדורים אבל אני יודעת שמאוד קשה לו לאסוף את עצמו בביה"ס ולהיות מרוכז, בינואר קבעתי לנו פגישה עם פרופסור אבי ויצמן שנחשב לשם דבר ומקווה שיהיו לו פתרונות יצירתיים וטובים עבורנו. בהצלחה לכם!

תודה ובהצלחה מירב

אם תוכלי דווחי בהמך על מהות העזרה והשפעתה על הילד. מקווה שאצלנו זה יחזיק יותר מחודשיים. שבת שלום

הלנה

New member
שלום וברוך הבא

אני לא מכירה את התרופה, אבל צריך לבדוק (אם כי אני מניחה שבדקתם) שההפרעות בריכוז הם באמת כתוצאה מהפרעת קשב ולא מה OCD (מחשבות טורדניות יכולות בהחלט להשפיע על הריכוז).

../images/Emo184.gif לגבי אנדרונקס לא כל כך מכירה..

אבל מצטרפת בחום להמלצתה של הלנה לבדוק טוב טוב את האפשרות שבעיית הקשב נובעת מ- OCD, כי אז הטיפול הוא בכלל אחר... תרופה נוספת שאפשר לקחת בחשבון - היא דיפרקסן או desipramine - בקישור הבא יש הפניות למידע רלוונטי.

רונן999

New member
אדרונקס לא יעיל ל-ADHD

ובנוסף הוא יכול להחמיר OCD או חרדה. סטרטרה זה משהו אחר, הרבה יותר טוב מאדרונקס, אבל קשה להשיג בארץ וגם יקר יחסית (700 ש"ח לחודש). יש הרבה מחקרים שמראים שסטרטרה יעיל בדיוק כמו ריטלין מבלי לגרום לטיקים. לדעתי עדיף לבקש מהפסיכיאטרית סטרטרה במקום אדרונקס.

אדרונקס במקור ניתן כנגד דכאון

הפסיכיאטרית הסבירה כי אדרונקס התגלה כיעיל נגד ADHD ללא הגברת/החלשת טיקים. ה- OCD אצל בני איננו חריף במיוחד ואינו משפיע (כמעט) על תפקודו היומיומי. כמובן שאנו ננטר את התנהלותו של הבן כל הזמן ובהחרפה הראשונה נעצור את מתן התרופה. בשום מקום שחיפשתי לא מצאתי הגברת חרדה כתופעת לואי. תודה לכולם על התגובות והתמיכה. אדווח בהמשך על השפעות התרופה.

UrBaN Man

New member
אדרונקס

שלום רב, אני אמא לטורטניק מדהים בן 16. גם אצלינו בסביבות גיל 14 התחילו בעיות קשות של קשב וריכוז ומאז אנו מטופלים באדרונקס. הוא לוקח כדור אחד בבוקר לפני ביה"ס והתוצאות מצויינות. לא נתקלנו גם בתופעות לוואי מיוחדות. אני יכולה לציין שאם הוא במקרה שוכח לקחת יש לזה השפעה דרמטית על יכולתו לשבת בשעור. אשמח לעמוד לרשותכם באינפומציה נוספת בברכה

למעלה