אדרבא

ספינקס

New member
אדרבא

אדרבא

רבי נחמן מברסלב שמיוחס לו הגימיק ``נ נח נחמ נחמן מאומן`` עשה עוד כמה דברים חשובים בחייו ובינהם כתב את הדבר הבא: אדרבא , תן בלבנו שנראה כל אחד מעלת חברנו ולא ולא חסרונם ושנדבר כל אחד את חבירו בדרך הישר והרצוי לפניך ואל יעלה בליבנו שום שנאה מאחד על חבירו חלילה ותחזק אותנו באהבה באהבה אליך כאשר גלוי וידוע לפניך שיהא הכל נחת רוח נחת רוח לפניך. אפשר לא להזדהות עם כל מה שאמר רבי נחמן מברסלב, אבל ודאי שאפשר להזדהות עם החלק הראשון של השיר . כבר כתבתי שכל מי שכותב בפורום בוחר לחשוף את רגשותיו את אהבותיו ושנאותיו וזו דעתי, כל אחד גם בוחר לו את דרגת החשיפה הראויה לו, בוחר להגיב על דברים מסויימים ועל דברים אחרים לא. אלת האהבה, כתבת לי, שיש לבחור את מילותינו בקפידה כשאנו כותבים בפורום, אני מסכים איתך מאוד, אני בוחר לראות בכל אחד את החיוב ולא את השלילה, את היופי ולא את המכוער. אין לי מושג מה במה שכתבתי הקפיץ כל כך את ארבל, לא היה שם שום דבר שהתייחס אליו אישית, או שבא לבקר אותו אישית, אלא לבטא דעה אישית שלי שכל הבוחר לכתוב לפורום חושף את עצמו לתגובות של חברי הפורום ואף במידה מסויימת מזמין אותם, הוא יכול להגיב לתגובות ויכול שלא, יכול לקבל ולאהוב דברים שכתבו אחרים ויכול שלא, הכל נתון לבחירה האישית של כל אחד מחברי הפורום. אני כמי שמזדהה עם השיר הנ``ל על כל חלקיו בוחר לראות בחברי הפורום את החיוב, את היופי כמו גם את הכאב הניבט והנשקף אלינו מהכתיבה בפורום, אך גם בכאב יש יופי, יופי כואב אומנם אבל יופי. אני כשלעצמי לא קלה לי החשיפה שבכתיבה ולכן מבחירה אני לא מגיב על כל דבר או מרבה לכתוב, אבל שוב זו בחירה אישית של כל אחד ואחד מאיתנו. קחו מה שתקחו מהשיר הנ``ל ועזבו מה שתעזבו.

מיכל 1

New member
אדרבא ואדרבא..

כמה חשובות המילים של ר. נחמן מברסלב - לגבי מעלותיהם של חברינו.. כשאנו מסיטים את עינינו מן הרוע ומביטים ישר אל ליבו של האדם - לראות בו רק את הטוב - אנו בעצם מגלים אנשים אחרים.. אנשים שמוכנים לחשוף את ליבם כאן, אם לטוב ואם לרע עצם החשיפה שלהם הופכת אותם למיוחדים. מיוחדות זו נכרת במילים,במחשבות,ברגשות נסתרים או נגלים לכל. בחירת המילה הכתובה של כל אחד ואחד למעשה נתונה לשיקוליו - הוא! יש מי שכותב ישר מהלב...ויש מי ששוקל את המילים בזהירות..כאילו ונותן למשפט ``חיים ומוות בידיי הלשון`` - משמעויות חדשות. גם אני בוחרת כאן בפורום לראות את החיוב ולא מביטה כלל על השלילה (ממילא החיים מלאים בה...) וכאן בפורום ישנו מעין מפלט עבורי לראות טוב ולא רע. הכאב, היופי,הטוהר, ההתוודות של כל אחד ואחת כאן - מעניק כוח חדש למשהו אחר..בין אם אנו מכירים אותו ובין אם לאו. הכוח זורם במילה הכתובה - ועל כך יש רק לומר תודה!

אדרבא ואדרבא ואדרבא

למה קל לנו יותר לכתוב כאן בפורום את אשר על ליבנו? למה ברחוב אנחנו מסתתרים מאחורי המסיכות שלנו? טבע האדם הוא פתלתול, בעיני רוחו הוא מטדור, אך בחייו שפן, אולי זה מה שעושה אותנו למעניינים? ואולי, הצט או הפורום הם רק הפתח הקטן דרכו מתפרצת האישיות הגדולה שלנו, ואולי אנחנו שמבלים פה את שעותינו, גם בחיים הופכים ליותר פתוחים וגלויים... ויש גם אחרים, שהאינטרנט מאפשר להם להרכיב מסיכה נוספת, פסדה על פסדה, לשקר, לבדות בדותות, להערים ואפילו, חס וחלילה... כל אחד חולם את חלומותיו ונלחם את מלחמות היומיום, אחדים בקושי, אחרים בקלות, מי יתן ויהיו אמרינו לרצון...

ספיקנס ....

קודם כל שמחה שבסוף החלטת לכתוב את השיר ( עכשיו אני יכולה גם להבין מה שאמרת !). אתה צודק במשמעות הדברים שאתה כותב ... כל אחד מאיתנו בוחר להגיב להעיר או סתם לכתוב ונכון שלא תמיד התגובות מוצאות חן בעיני בכותב אבל צריך לקחת בחשבון שברגע שאתה כותב פה אתה חשוף לתגובות בין אם הם נעימות ובין אם הם לא . לקחתי את השיר לתשומת ליבי וכשמתעמקים במילים רואים גם משמעות .

למעלה