אדקס

בת שבע ש

New member
אדקס

שלום לכולם. בתי מתכננת להיכנס להריון. היא נוטלת טבליה אחת של אדקס. שמתי לב שבתווית על חבילת האדקס, מצויין כי נשים המתעתדות להיכנס להריון וגם כאלו שבתחילתו צריכות להימנע מכך, היא מטופלת אצל רופא שיודע על כוונותיה אך לא העיר על תרופה זו. אשמח אם מישהי יודעת מנסיונה האישי, על השלכות תרופה זו, אם בכלל, ומדוע ישנה האזהרה הזאת. תודה ושבוע טוב לכולם.

יותר מידי ויטמין a ולכן אסור לקחת את

התרופה בהריון ולוקחים ויטמינים אחרים.

chakiv

New member
מותר לקחת אקווהאדקס בהריון

לפי קריטריונים מסויימים. רוש האחת, זה לא נכון שאסור! כל חברה בארץ אשר משווקת ויטמין כלשהו, חייבת לכתוב הנחיה המציין בפירוש שנשים בהריון, מניקות, ילדים ואנשים עם מחלות נלוות חייבים להתייעץ עם הרופא לפני נטילה של תוספים/ויטמינים. האזהרה הזו נובעת מכך שויטמינים אינם נמצאים בפיקוח כמו תרופות ושייכים לאגף התזונה ולא הרוקחות. ורדית

אם זכור לי נכון אז בייעוץ הטרטולוגי שניתן לי

בהריון הקודם, אז אמרו לי להפסיק את האקווהדקס וגם שני רופאי הנשים אמרו לי להפסיק בגלל כמות הויטמין A, אם בפרנטל יש יותר אז למה אמרו לי לעבור? מוזר...

sporTV

New member
ממלית להמתין לתשובתה של ורדית

להערכתי, ורדית, הרוקחת הקלינית של האיגוד, תוכל לסייע לך בשאלה זו. אפנה את תשומת ליבה לשאלה. בהצלחה!

chakiv

New member
אפשר לקחת אקווהאדקס בהריון

ואפילו רצוי למי שסובלת מתפקוד לקוי של הלבלב pancreatic infufficiency. לוקחים רק 1 קפסולה ולא לוקחים 2 (מינון לבוגרים מעל גיל 10 שנים הוא 2 קפסולות ביום). כמות הויטמין A הקיימת באקווהאדקס אמנם היא גדולה מאוד - 18000 כקפסולה אחת, אך ברגע שמפרקים את הויטמין A לממה בעצפ מורכב הויטמין A, מגלים שרובו (92%) הוא בטא קרוטן. בטא קרוטן הוא בטוח למתן בהריון. בחישוב משולש מתקבל ויטמין A נקי של 1440 יחידות. מינון זה בהחלט בטוח למתן בהריון! בפרנטל (אשר ניתן בכל קופת חולים לאישה בהריון), שהוא מולטיויטמין אשר מוגדר לנשים בהריון, יש כמות של ויטמין A אף יותר גדולה מזו של אקווהאדקס - קרוב ל- 2000 יחידות. ההמלצה הנפוצה במרפאות ובעקבות בדיקה שלי מדוקדקת, היא מתן של אקווהאדקס 1 ביום לכל הנשים בהריון עם תפקוד לבלב לקוי. לגבי נשים עם תפקוד לבלב תקין שאינן צריכות קריאון - זה כבר יותר מורכב וצריך לבדוק פרמטרים נוספים. ורדית

בת שבע ש

New member
תודה רבה

ורדית, אני מודה לך מאוד. איידע את בתי המשך שבוע טוב (וסוער) לכולם

למעלה