אדנומיומה

אושר1237

New member
אדנומיומה

שלום בנות יקרות

אשמח אם יש פה מישהו שמכירה את התופעה ויכולה לספר לי עליה בהרחבה,
יש באינטרנט הרבה מידע אבל באנגלית ואני לא מצליחה להבין הרבה דברים משם.
כשחיפשתי בעברית ישנה תוצאה אחת או שתיים מאתר אנד"י אבל שטחיות מאוד

מה שמענין אותי זה האם ניתן להסיר את זה בניתוח?
ועוד שאלה, האם ה"תפקוד" של אדנומיומה היא כמו של מיומה רגילה ברחם?

פז08

New member
הי אושר....

צר לי, לא מומחית גדולה בתחום. כמה שאני מבינה, אדנומיומה זה לא כמו שרירן (מיומה רגילה), הכוונה לרירית רחם שגדלה בתוך שכבת השריר של הרחם, והיא לא אמורה להיות שם במקור. אם הבנתי נכון, זה גורם לרחם מוגדל מהרגיל ומתבטא בכאבים קשים במחזור.
לצערי כמה שידוע לי, אין כל כך פתרון בניתוח. אלא רק לאחר שאישה סיימה תקופת פריון, ניתן להוציא את הרחם

מצד שני, נראה לי שיש פתרונות אחרים כמו דיכוי, משככי כאבים בווסת, רפואה משלימה וכו'.

אושר1237

New member
היי פז

תודה על התשובה...
יש לך מושג אם זה יכול לפגוע בפוריות, בIVF..., על טבעי כבר אין מה לדבר..

פז08

New member
הי אושר.....

תראי, באמת שאין לי מושג אם יכול לפגוע בפוריות.....
מה מצבך? ניסית להכנס להריון? את בטיפולים?
אם יש בעיה בכניסה להריון אז IVF בהחלט בא בחשבון.
לגבי סיכויים של הריון בהפריה חוץ גופית- זה מאוד אינדבידואלי.
שתי נשים עם אותה בעיה- אחת תקלט מהר השניה לא.... מדוע? אין לדעת. יש המון גורמים מעורבים. חלק מזה זה פשוט סטטיסטיקה פשוטה....
אומרים שלזוג הכי פורה, בתזמון הכי נכון, יש סיכוי של בסה"כ כ- 23% כניסה להריון בכל חודש נתון. ושוב- אני חוזרת- הזוג הכי פורה בעולם, בעיתוי הנכון ביותר בחודש......
אם זה רלבנטי מבחינתך כרגע, הריון, תתייעצי עם מומחה בתחום.
אני תמיד ממליצה להתייעץ עם מישהו שיש לו אוריינטציה גם לאנדומטריוזיס, כמו שולמן, אליצור וכו'.

אושר1237

New member
היי

תודה,
אני אחרי 9 הזרעות ושאיבה ראשונה (לפני שבועיים) ללא החזרה בגלל גירוי יתר.
היינו מוגדרים כלא מוסברים (עד לפני כמה שבועות שגיליתי את האנדומטריוזיס)...

היה רשום בדו"ח אולטרסאונד אדנומיומה עגולה סדירה... מה זה אומר? בכלל, תמיד רושמים את זה גם על ציסטות (סדירות/לא סדירות...) מה ההבדל, המילה סדירה יכולה קצת לבלבל פה כי עצם זה שיש ציסטה או אדנומיומה זה כבר לא תקין...
אני מקווה שעגולה סדירה זה מעיד על חומרה מועטה, בכל זאת זה מאוד קשה להבין דברים כי הרופא לא אמר לי כלום על אדנומיומה הזאת, אני אפילו לא בטוחה שאני אומרת את זה כמו שצריך
כי אף פעם לא שמעתי את זה...

אתמול קיבלתי מחזור ואני מתחילה סבב מוקפאים לראשונה ומקווה שגם אחרונה

חדשה פה

נכנסתי כי אני בכאבי מחזור קשים והקאות ברגעים אלו ממש. אני חושדתשאולי יש לי אנדו. אבל מה שבטוח יש לי זה מה שכתבת למעלה, אדנומיווזיס. סיוט.
אני מטופלת פוריות אחרי8 IVF (אני לא מאמינה שזה המספר!!!)שכשל גם הוא, ובדרך לתרומת ביצית. יכולה רק לשתף מה שבר חוה אמר לי על זה- יש נשים עם אדנומיוזיס שנקלטות בלי שהן בכלל יודעות שיש להן את זה, וכאלה שלא. אין לזה פתרון ניתוחי. תזונה עוזרת...
מקווה שעזרתי. ואשמח לשמוע אם יש לך או לכן עצות עבורי- איך לבדוק אנדו. כאמור זו הפעם הראשונה שלי בפורום הזה...

זואילי

New member
ברוכה הבאה

לבדוק אנדו - באחת ממרפאות האנדו בבתי"ח.
תה"ש, מאיר, י"ם, כרמל בחיפה.

בהצלחה בדרכך החדשה! מניחה שתעשי את המסלול עם בר חווה?

תודה:)

לגבי האנדו-הצעד הראשון הוא להגיע למרפאה? אין דרך אחרת לבדוק? קראתי שיש איזה שאלון אבל לא מצאתי אותו. אני תשושה כבר ממרפאות, וגם , עשו לי לפרוסקופיה לפני שנתיים ולא מצאו כלום. אז מה הם יוכלו לחדש לי? האמת שמנש אני לא מבינה בזה מה בודקים במרפאות האלה?
לגבי התרומה- אני מתכוונת לעשות דווקא עם הדסה, למרו. שהם מפוצצים בהורמונים כהכנה. איכשהו הרבה יותר התחברתי לשם ובעיקר לצ׳כיות... בר חוה עובד רק עם אוקראינה.

זואילי

New member
הי

איך בודקים אנדו - הולכים לרופא אנדו.
אבחנה ודאית היא אכן בניתוח, ואם לפני שנתיים בדוח הניתוח לא נכתב שום דבר על ממצאי אנדו, אז בואי נגיד שניתוח נוסף הוא לא הכי אופציה (אבל כמובן הכל תלוי תלונותייך).

אדנומיוזיס הוא בתוך הרחם. ובד"כ בניתוחי לפה' לא מתעסקים עם פנים הרחם אלא מה שמחוץ - באגן.
הדרך הנוספת לכוון לאבחנה או חשד הוא תלונותייך ותישאול של הרופא. וכאן גם התפקיד שלך לספר על כל סימפטום שיש לך. גם מה שלא נראה לך בכלל קשור (לדוגמא - רבות מאיתנו סובלות מכאבי ראש ומיגרנות. וזה מאוד שכיח אצל אנדואית).
יש שאלון בהודעות הנבחרות למעלה. חפשי שם.
כמו כן בדיקה גופנית של הרופא נותנת לו הרבה מידע וגם אולט'.
יש גם בדיקת דם ל ca125 ועוד מיני בדיקות שאם הרופא מוצא לנכון, שוב, בהתאם לתלונות שלך - אז הוא שולח אותך לבדוק.
לחדש - אין הרבה....
אבל ייעוץ אצל מומחה לאנדו אף פעם לא מזיק לשמוע.
וגם - הרופא יבין ממך שבסדרי העדיפויות עכשיו זה הריון. וכל גניקולוג באשר הוא, שומע הריון ומיד מנצנצות לו העיניים חחח. אז אני מניחה שיתנו לך "אור ירוק" להמשיך בנסיונות.

יש לי חברה עם תאומים ממסלול הדסה. ממה שידוע לי זה באמת מסלול מעולה, עם שקיפות והכי ישר ואמין מכל השאר.
מאחלת לך המון הצלחה וידיים מלאות

תודה זואי, טוב לשמוע

אז על מי את ממליצה? אני במכבי. מישהו באיזור ירושלים?
וגם, נראה לי חשוב לאבחן את זה כי אם אני אמורה לקחת פרוגינובה או אסטרופם ויש לי אנדו אני אהיה בצרה צרורה, לא?

זואילי

New member
זה לא קופץ כי אנחנו משרשרות

להודעה ישנה..
הודעה תקפוץ 72 שעות מרגע פתיחתה עם כל תגובה חדשה אליה.
מעבר לכך - היא לא קופצת.

זואילי

New member
בירושלים יש את ד"ר חמני

אבל אני לא יודעת בדיוק מאיזה בי"ח הוא. יש עליו הרבה שירשורים כאן אז אם תרשמי את שמו במנוע החיפוש בטח תמצאי מידע.
אני טופלתי בתה"ש אז מנסיון ממליצה עליהם.

בכל אופן אחרי שתצאי מרופא אנדו עם איזהשהן תובנות (ורצוי שיהיו כתובות על מכתב מהרופא) אז תדברי עם מי מרופאי המסלול לגבי פרוטוקול הטיפול. תמיד יש יוצאים מהכלל. כמובן הכל תלוי ביוץ תקין, וגם אם מדובר בטריים או מוקפאים ועוד ועוד - אפשר בהחלט לבנות לך טיפול שתפור לך. עם קצת רצון טוב של הרופאים. טוב, בעצם הרבה רצון טוב..
חברתי טופלה ע"י שופרו, ולה היו מיני בעיות (היא לא אנדואית) והוא בהחלט לא הלך איתה עם הראש בקיר אלא התאים לה טיפול ספציפי לבעיות שלה.

תודה רבה

בהחלט אבדוק. ממש עזרת לי.
שבת שלום שתהיה.
ואגב, לגבי ההקפצה- פשוט בפורומים אחרים כל הודעה חדשה, גם בשרשור, מקפיצה. לכן תהיתי...

אושר1237

New member
היי

מאחלת המון הצלחה בivf ומקווה שטיפול הבא יהיה האחרון שלך..
האם עברת את הלפרוסקופיה לפני שנתיים בגלל חשד לאנדומטריוזיס? ועוד שאלה, איך גילו לך את האדנומיוזיס? יכול להיות שזה הגורם לכאבי המחזור ולאו דווקא אנדומטריוזיס..
לי יש את שתי המכות אז אני לא יודעת את מי להאשים בכאבי המחזור

הי לך

לצערי הivf האחרון נכשל, כמו שכתבתי למעלה. אתהלפרוסקופיה עשו לי בגלל ממצא חשוד בצילום הרחם שבסוף התגלה כתקין, או יותר נכון- נעלם להם. עד היום לא ברור, כנראה טעות באבחון של הרופאה.
מי שאבחן את האדנומיוזיס היה בר חוה, בא.ס פשוט. אבל כדי ממש לדעת צריך לעשות פרוצדורה רצינית ולא ראיתי שום טעם, מכיוון שאין מה לעשות עם זה. אני חושדת שיש לי גם אנדו שפה זה יותר קריטי כי אצטרך לקחת אסטרוגן לעיבוי הרירית.
מקווה שעזרתי:)

למעלה