אדנומיוזיס

3דוגית

New member
אדנומיוזיס

היום לאחר שנים של טיפולי הפריה, עשיתי לפרסקופיה הוציאו לי מרקם שנלקח לבדיקה ומסתבר שיש לי אדנומיוזיס. אני קצת בהלם מהתשובה הזו, אין לי דימומים או כאבי מחזור קשים, אלא סמני עייפות סביב המחזור. יחד עם זאת רציתי לשאול האם מישהיא הרתה עם מחלה זו? בבכת חתימה טובה לכולנו

נעמי 17

New member
יקירתי לא הצלחתי למצוא חומר

וחיפשתי די הרבה. יש בעיה של קליטת הריון עם אדנו מיוזיס, אבל כמו שכבר כתבתי לך אין לי הרבה מידע. אשמח אם תיידעי אותי על חומר שתמצאי. בהצלחה

3דוגית

New member
קצת חומר שאספתי

קראתי בפורום שיש בעיה להכנס להריון ועל הפלות, הרופא שלי אומר שזה מפחית את הסיכוי אולם לא שולל אותו ויש לנסות. התייעצתי עם פרופסור גולדנברג הוא אמר לי ששתי בנות שהיו עם אדנומיוזיס הרו לאחר ניתוח להוצאת השאריות שהיו בדופן הרחם. וגם קראתי שבאתר "גאמנון" שעוסק בצמחי מרפא, שמחלה זו כמו מחלות אחרות שגורמות לכיווצים בבטן, לכאבים ולחוסר זרימת תקינה ניתן לשפר באמצעות פעילות גופנית, שמסייעת לזרימת הדם, וכן תוספי מזון וויטמינים. אולי אתקשר למרפאה בתל השומר להתייעץ ולקבל חוות דעת? מה דעתך. הם מבינים בזה?

שלום דוגית ../images/Emo140.gif

לא מעורה בנושא האנדומיוזיס ומתארת לעצמי שאם בנושא האנדומטריוזיס הבורות שאנו נתקלות בה, היא מתסכלת, אז נושא האנדומיוזיס בכלל לא עומד על הפרק. יכולה להציע לך לחפש חומר באנגלית, רוב הסיכויים שתצליחי למצוא מידע בענין. בהצלחה בכל דרך

3דוגית

New member
באנגלית יש חומר

רעיון טוב, חיפשתי באנגלית אין לי הרבה סבלנות לתרגם, קראתי קצת, אם יהיה תרגום אשמח. אבל לפחות ראיתי בתמונה איך זה נראה ואיפה זה ממוקם אז תודה

y a e l i 7 6 1

New member
מה קרה לכן?

אנדומיוזיס זה אנדומטריוזיס - רק מילה אחרת תכנסו לקישור הזה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%93%D7%A0%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%96%D7%99%D7%A1

ר ו מ י ה

New member
יעלי - את טועה

קודם כל השם המדוייק הוא אדנומיוזיס ולא אנדומיוזיס . בכל אופן , אומנם הידע שלי במחלה הזאת הוא מועט , אבל בניגוד לאנדומטריוזיס מדובר על מחלה הפוגעת בשריר הרחם ( רוב הפגיעה היא רחמית פנימית) בעוד שאנדומטריוזיס בד"כ מתפשט אל מחוץ לרחם לאיברי האגן והרבייה כגון חצוצרות , שחלות, מעיים, שלפוחית, רקטום וכו'.

3דוגית

New member
תיקון קטן

הפגיעה באדנומיוזיס היא בדופן הרחם, אצלי על כל פנים היא הייתה חיצונית לרחם, לא הייתה בניתוח שום חדירה לחלל הרחם. מצרפת לינק, אפשר לראות את התמונה

למעלה