אדנומה היפופיזית

מנסה להבין

התמיכה שנותנים לאחר ההחזרה היא קרינון, שזה בעצם פרוגסטרון.
בכל התהליך אני מעריכה שקיבלתי גם אסטרוגן (גונל אף, מונפור וצטרוטייד- במי מהם יש אסטרוגן או בכולם?)
אני מנסה להבין אם עליית הפרולקטין מנעה את ההשתרשות ו/או אולי קיימת בעיה אחרת?
אולי מראש צריך לקחת מינון גבוה יותר?
בסופו של דבר אני רוצה להגיע לIVF הבא, מוכנה יותר ומאוזנת יותר.
מה עליי לעשות? (ולגבי האדנומה, היא אכן מיקרו:)

מישהי שכזו אולי

תנסי לא לפזר את השאלות אולא להשמיך שישור שנוכל בקלות לחזור לפרק הקודם. מה כבר היה ב-IVF הקודם?

אדנומה היפופיזית

שלום דר'
יש לי אדנומה היפופיזית. מטופלת ע"י 1.25 מ"ג פרלודל (=חצי כדור) להורדת הפרולקטין הגבוהה.
הפרלודל הצליח להוריד לי את הפרולקטין ל בערך 300.. (לפני חודש) זה היה המדד לפני שהתחלתי בהליך של IVF
אני לאחר IVF, מחכה לבטא (שתהיה ביום א הקרוב) לפני יומיים ביצעתי בדיקה והתגלה שהפרולקטין קפץ ל 762 (עם לקיחת חצי הכדור מידיי יום)
מודה, אני בלחץ..
מנסה להבין אם הפרולקטין עלה בעקבות ההורמונים שקיבלתי (ואולי האדנומה גדלה?) ובכלל הגעתי לשאיבה ולהחזרה במצב שבו הגוף לא באמת יכול להיכנס להריון..

ובכלל.. אולי כל ההליך היה מיותר.

ושאלה נוספת, נגיד, רק נגיד שעליית הפרולקטין, היא כי אני בהריון , נגיד. מדובר בהכפלה+ של ערך הפרולקטין, האם זה נורמלי? מסוכן?
מה המשמעות? מה צריך לעשות?

לא הבנתי כל כך

מה רשמת.
בכל מקרה אני אחרי רק IVF ראשון
ואולי אני טועה, יש לי חשד שבגלל שהפרולקטין עלה, לא נוצרה ההשרשה
&nbsp
&nbsp

עדכון

כמו שהיה לי ברור,
לא צלחה הדרך
ברור לי שצריכה לעשות עכשיו MRI חדש. בתקווה שהאדנומה לא התרחבה לה שם..
מבקשת להבין מה עכשיו?
האם נכון לעכשיו צריך לחכות שההורמונים יתנדפו, בתקווה שהפרולקטין יתאזן שוב עם חצי כדור, או שיש להעלות את המינון כבר עכשיו?
האם ברגע בו אכנס לפרוטוקול IVF חדש, יש להגדיל את המינון אוטומטית?
האם יש דבר כזה פרוטוקול IVF מיוחד לבעלי אדנומה היפופיזית (או שאני מדמיינת רחוק מידיי..)
האם בפרוטוקול הבא אצטרך לעשות בדיקת פרולקטין דחופה יותר מלפני/ אחרי (אם כן, כל כמה זמן?)
ואם יש לך טיפים שיוכלו לעזור לאשמח לקבלם, כי אני בעיקר שוחה באפלה..
(אם זה משמעותי אז יש לי גם הישימוטו מאוזן גם עם הורמונים
)

למעלה