אדן חלון לחלונות במטבח

• פותח הנושא kowa
  • פורסם בתאריך

kowa

New member
אדן חלון לחלונות במטבח

שלום
קיבלנו הצעה מקבלן לאדן חלון מאבן קיסר אבל ההצעה יקרה מאוד. 3600 שקלים ל-3 חלונות קטנים יחסית (מטר אורך ו-40 עומק).
זה נשמע לנו קצת יקר ורציתי לדעת אם גם לכם זה נראה יקר (חתיכה בגודל 100X40 לא יכולה להיות שאריות של שיש בכלל?)

ובנוסף, באיזה חומרים אחרים אפשר להשתמש לאדן חלון?
חשוב לנו שהצבע יהיה קרוב כמה שיותר למשטח במטבח שגם היא אבן קיסר. השיש שהוא הציע לא התאים...

תודה

benny99

New member
עדן חלון

יש לכם הרבה אפשרויות:

עדן החלון והשייש במטבח לא חייב להיות אותו דבר. תוכלו לעשות משהו קצת שונה אבל להיות עקביים.

1. ניתן לחפש ביד 2 שאריות שיש ותתפלאו, ניתן למצוא הרבה. אתם צריכים חתיכות מספיק גדולות כדי לחתוך מהם את עדן החלון.

2. ניתן לחפש מטבחים ביד 2 ולקחת משם את השייש ואז לקחת לחיתוך.

3. תוכלו לבחור בשייש חברון או משהו אחר דומה ולחתוך ממנו, זה לא צריך להיות יותר מ200-300 שקלים למטר ולא לשכוח לעשות אף מים!!!

לא חייבים לעשות עדן חלון עם שיש ברמת מטבח, תבחרו צבע שמתאים ולכו על שייש אחר יותר זול. כל מה שייראו בסך הכול מהשייש זה את העובי שלו כי החלון מסתיר את רוב השיש גם ככה.
במחיר שאתם קיבלתם אני יכול לקבל שייש למטבח כולל חיתוך כיור וכיריים גז 5.80 מטר אורך על רוחב 67סמ ועוד שייש איטלקי סוג א.

תחפשו ותמצאו אבל לא לשכוח אף מים!!!

benny99

New member
אפשר גם

לרצף עדן חלון מקרמיקה יפה. תוכלו לבחור אבן קרמיקה יפה ולהשתמש בו לעשות עדן חלון, רק צריך לשים בפינה פרופיל אלומיניום.

בהצלחה

kowa

New member
אני, עברית, טוב

כבר לא ידעתי אם אני טועה או לא

rehud

New member
אבן קיסר אינו מיועד להתקנה חיצונית

לא ברור למה אתם מתכוונים ב"אדן חלון" אבל אם מדובר במשהו חיצוני, אז זה לא אבן קיסר. אבן קיסר זה חומר מצויין, אבל רק לפנים הבית.

לי המחיר נראה מופרך.

פיטנגו4

New member
מה פתאום? ממש לא נכון!

אני מציעה לך לסייר בקיבוץ שדות ים. יש שם אלמנטים מדהימים מאבן קיסר, הכי יפים הם אלה מהשאריות של תהליך הייצור.

אגב, תוכל לראות שם גם כמה עתיקות אמיתיות - עמודים, כותרות, קשתות.

rehud

New member
מה לא נכון?

שדות ים יכולים להרשות לעצמם לעשות מה שהם רוצים ולפזר "אלמנטים" כרצונם. בין זה לבין מה שאדם פרטי אמור לעשות עם אבן קיסר אין קשר.

ועכשיו נראה מה כתוב באתר של אבן קיסר תחת "שאלות נפוצות":
"האם ניתן להשתמש במשטחי אבן קיסר בחוץ?
אנו ממליצים שלא להתקין את משטחי הקוורץ של אבן קיסר בחוץ, מאחר שגוון המשטח עלול להשתנות כתוצאה מחשיפה ממושכת לקרני UV."

http://www.caesarstone.co.il/Customer-Service/Pages/FAQ.aspx

פיטנגו4

New member
זה קורה גם לגרניט פורצלן וקרמיקה

הצבע משתנה בשמש.
זה לא אומר שאסור להשתמש בו לריצוף חוץ.

rehud

New member
לא אסור; לא מומלץ; לא מיועד לכך.

את יכולה לעשות מה שאת רוצה.
כשמישהו שואל כאן שאלה אני מנסה לענות בהתאם למה שידוע לי על מה שמקובל בנושא. לדעתי במקרה הזה כשיש "אבא ואמא" מה שמקובל זה הוראות היצרן. הוראות היצרן במקרה זה די ברורות.
עכשיו כאמור את, וגם השואל המקורי יכולים לעשות מה שאתם רוצים בלי לעבור על שום חוק.

דרך אגב, בזמנו, כששאלתי את מעבד השיש שעשה אצלי את העבודה לגבי מטבח חוץ עתידי, הוא אמר לי בפירוש "לא אבן קיסר". "כשתרצה תתקשר ואמליץ לך על אבן מתאימה בלי שום בעיה; אבן קיסר לא מיועדת להתקנה בחוץ". ככה זה כשעובדים עם יקים (אפילו שהאיש בכלל רוסי).

כן נכון!

אבן קיסר היא תערובת עם רזינות והן אינן עמידות בקרני הUV.
לא רק שהחומר אינו מומלץ לשימוש בחוץ - מומלץ לא להשתמש בו בחוץ.
נכון יש פסלי רחוב מהחומר הממוחזר, אבל מה שאת מצפה מפסל אמנותי הוא לא מה שאת מצפה מאדן החלון שלך מבחינת ברק, שחיקה ומראה.

יתכן שיש סדרות חדשות שכן מותאמות לחוץ - אבל חוץ מהן המידע שאני מוסרת כאן הוא מתוך ידע אישי ובירורים ספציפיים.

אגב, גם טרצו לא עומד בכבוד בחוץ ואני לא ממש מבינה למה (זה סתם בתו הערת אגב)

baniti

New member
היופי הוא שהכל מאותו קיסר (אם זה מחובר

למשטח במטבח).אם זה חלונות נפרדים אפשר גם אבן חלילה או כל אבן שתתאים לבית שלכם.

train

New member
אפשר לעשות ספים מאבן חברון

סף מאבן חברון עולה בערך 120 ש"ח למטר (בעובי 30 מ"מ) אולי טיפה יותר כי אצלכם הסף רחב מעט יותר מהרגיל.

כמובן זה מחיר החומר ולא כולל את ההתקנה.

amicar

New member
אבן חברונית גרועה יותר מאבן קיסר לשהיה בחוץ

train

New member
בחצי מהבתים החדשים מותקנת אבן חברון

ברור שזה לא החומר הכי עמיד בעולם אבל יחסית למחיר הוא נותן תמורה הולמת

למעלה