אדמת

blessed

New member
אדמת ../images/Emo5.gif

קראתי עכשיו ב- YNET שאם לא מחוסנים נגד אדמת צריך לקבל חיסון שאחריו אסור להיכנס להריון במשך 4 חודשים. ואם לא עשיתי בדיקה לנוגדני אדמת???? ואם החודש זה הצליח אבל יגלו שאני לא מחוסנת???? מה עושים???? ובכלל, לא כולנו קיבלנו חיסון נגד אדמת בסביבות כיתה ו' או משהו כזה?

פּוֹנְג

New member
ואני קראתי באיזה שהוא מקום אתמול

(אני חושבת שבפורום פוריות) שרופא אחד אמר למישהי שאם אין חיסון והיא בהריון, אז עדיף לקבל חיסון (כמובן שלא בסוף ההריון) כמובן שרצוי לא להיות בהריון ולקבל חיסון. בכל מקרה, נוגדני האדמת נבדקים בהרבה בדיקות דם, יכול להיות שאם תתקשרי לרופא ותשאלי אותו אם יש לך תוצאות, הוא יראה ויסתבר שאת בכלל מחוסנת עוד מכיתה ו'.

ת פ ו ז ה

New member
איזה שנתון את ? אני יודעת שמשנות

ה -70 קיבלנו חיסון בכיתה ו' את יכולה לעשות בדיקה דם פשוטה לבדיקת רמת הנוגדנים ולהירגע בהצלחה !

blessed

New member
אני הייתי בכיתה ו' בשנת 82 נדמה לי

אז זה אומר שקיבלתי חיסון, נכון? כי אני כמעט בטוחה שקיבלנו חיסונים לאדמת בבית ספר אבל עד שלא אמצא את פנקס החיסונים שלי לא אהיה בטוחה. ואם קיבלתי חיסון בכיתה ו' אז אני מחוסנת בודאות? זה חיסון לכל החיים? פונג, למיטב זכרוני לא עשיתי שום בדיקת דם לפחות ב-10 השנים האחרונות (חוץ מהגנטיות) כך שאין לי מה להתקשר לרופא המשפחה.

ילדוש

New member
למרות שרוב הבנות

מקבלות חיסון לאדמת , לא כולן מפתחות נוגדנים. אי אפשר לקבל חיסון לאדמת ,בהריון .כמו כן אחרי חיסון מומלץ להמנע מכניסה להריון 3 חודשים. אשה שנכנסת להריון לא מחוסנת תקבל חיסון לאחר הלידה (כאשר היא בטוח לא בהריון). אשה שאינה מחוסנת צריכה לדעת שעליה להמנע מילדים/מבוגרים חולים במחלת האדמת לאורך כל ההריון. מאחר וזוהי מחלה של מגפות, מי שלא מחוסנת ונמצאת בהריון תאלץ להיות קשובה להתפרצות ולהמנע מאנשים חולים. בדיקת דם פשוטה תבדוק את כמות הנוגדנים (אם אני לא טועה מעל 1:15 = חיסון) בהזדמנות זו (של בדיקת הדם) רצוי לבדוק גם נגיפים נפוצים אחרים.

למעלה