אדמירה עוברת להודו

Urimel

New member
הודו ואיכות הבד

בלי להעליב אף אחד: אדמירה יתחילו להישמע עוד יותר רע...

כיטרה

New member
מזל שקניתי

לפני איזה שנתיים אדמירה פלמנקו - 100% ספרדית טהורה ויש לה 95% מהצליל של גיטרה conde hermanos - ניגנתי על שתיהן

Urimel

New member
מופתע

אני מוכרח לומר, בלי טיפה ציניות, שאני מופתע לשמוע שגיטרת מפעל מייצרת צליל כ"כ טוב. כמה שילמת עליה, אם אפשר לשאול?

אמרוקאי

New member
אני דווקא לא כל כך מופתע

יש לי אותה גיטרת אדמירה פלמנקו (תוצרת ספרד), שנקנתה לפני מספר שנים בכליזמר בדיזנגוף סנטר, וגם לה יש צליל מפתיע באיכותו. יש לי גם גיטרה של ולריאנו ברנל שקניתי בסביליה ושעלתה בסביבות ה- $2,000 והיא באופן לא מפתיע נשמעת מדהימה גם כן. קשה להשוות בין הצלילים של השתיים: לאדמירה יש Spruce top (צליל חד) בעוד שלברנל יש Cedar top (צליל עגול), אבל כל מי שהקשיב לאדמירה
הופתע כששמע כמה שילמתי עבורה... כשהייתי בספרד גם קניתי גשר מעצם
כדי להחליף את זה שבאדמירה. ההנחה היתה שלגיטרה כל כך זולה ודאי יש גשר מפלסטיק (דבר המתבטא בצליל - הגשר הוא זה שאחראי בסופו של דבר להעברת תנודות המיתרים אל תיבת התהודה), וחשבתי שבהשקעה זעומה של 10 אירו אוכל לשפר את הצליל בהרבה יותר... כשבאתי להחליף את הגשר באדמירה, נדהמתי לגלות שהוא כבר עשוי מעצם - אין מה להחליף. יש עדיין מציאוֹת בעולם הזה?

Urimel

New member
אנשי האדמירות

טוב, אני רואה שאימפריית האדמירות מכה שנית!!! אחלה לשמוע שאתה כ"כ מרוצה מהגיטרה שלך.

jazzistco

New member
שאלה:

האם למישהו פה יצא לראות פעם בדיוידי או במחשב את אחד מהשעורים בגיטרה-פלמנקו של אוסקר הררו ? אני חושב שהוא מלמד בשיטה מצויינת - "ללמוד קודם-כל את הטכניקות (אלספואה, טרמולו, רסגאדו, פולרר, פיקאדו וכו'...) ולאחר מכן להראות כיצד משתמשים בהן בעת נגינת פלמנקו וכיצד הם מרכיבים את הקטע, בסגננות כגון: בולריאס, סולאס וטנגוס". שיטת הלימוד הזו מאד עזרה לי ומאד שיפרה את השליטה הטכנית שלי בכלי, ואני חושב שהיא עדיפה על השיטה שמסתמכת על "להסתכל על מורה שמנגן ולנסות להעתיק ממנו, מבלי ללמוד תחילה את הטכניקות בבירור ולתרגלן בצורה מסודרת" - השיטה הזו, לעומת זאת, משאירה את הנגן מאד מקובע על שניים-שלושה קטעים שהוא למד בזמן האחרון... השאלה שרציתי לשאול היא, האם מישהו מכיר או שמע על מורה טוב מת"א/מאיזור ת"א, שמלמד עפ"י השיטה הזו ?

impetu

New member
תשובה

הדיוידי של אוסקר הררו טובים ללמוד טכניקה אל יד ימין. בעיקר אם נגנת קלאסי קודם. אבל פלמנקו זה לא הטכניקה, זה המקצב. אם אין לך קצב לא תעזור לך שום טכניקה. ואוסקר הררו לא מלמד את המקצב (קומפס) בצורה טובה. לכן לא הייתי ממליץ על הדיוידי שלו. מי שעושה עבודה יותר טובה זה גראף-מרטינז. מורה טוב צריך להראות לך את הטכניקה אבל בעיקר לעבוד איתך על הקומפס.

Urimel

New member
לימוד וחסרונותיו

טוענים שמורה טוב הוא זה שהביא את תלמידו לעלות עליו, ויכול להיות שכך הוא הדבר. פלמנקו, כמו דברים רבים אחרים מסביבנו הוא ריטואל, טקס הוא מסורת. שחרר את הפלמנקו מהמסורת שלו ותאבד את החשמל שלו. אכן, באופן המסורתי ביותר פלמנקו מלומד כתורה שבעל-פה - כך אני למדתי במהלך 5 שניםו ואני מוכרח לומר שבשבילי זו החוויה הלימודית הכוללת ביותר שאני יכול לעלות על דעתי. כמובן, שבהיתחשב במגבלות המקומיות, קלטות ודי.וי.די. למיניהם הם נחמה לא רעה. אוסקר אררו, בהחלט לא רע ולא רק למעבר מקלאסי לפלמנקו - הימנע מחואן מרטין שמעביר חומר בשיטה טובה אך מבלבל את תלמידיו עם ספירות מ ו ט ע ו ת (כן כן) במספר סגנונות. אם יש עוד שאלות, אשמח לענות אורימל!

jazzistco

New member
זה נכון מאד שהוא לא מתמקד מספיק

בכל מה שקשור לקומפאס, ואין ספק שזה הדבר הכי חשוב בפלמנקו וזה מה שבעצם מקנה לפלמנקו את הייחדויות שלו. אבל הוא לא יכול לעשות זאת כי בכל סגנון-פלמנקו ישנו קומפאס אחר... (אתם מסכימים איתי שבסולאס, בטנגו, בבולריאס ובאלגריאס - בארבעתם יש קומפאסים שונים... הלו הם הסגנונות הבסיסיים לטעמי ולכן אני מציין דווקא אותם)... ובשביל להתמקד בלימוד הקומפאס צריך ללמוד אותו בכל אחד מהסגנונות בנפרד - מה שאומר שאני יצטרך לקנות כ-200 קלטות כאלו בשביל ללמוד אותו בכל ה-40+ סגנונות שיש בפלמנקו...
אבל מעבר לזה, השעורים שלו עזרו לי מאד... בשלושת הקלטות הראשונות שלו (vol 1,2,3), הוא מלמד בעיקר את הטכניקות (יד ימין ב-vol 1'2, וב-vol 3 יש גם ליד שמאל שזה לגטו וגליסנדו וכל מיני כאלה...), ב-4,5 הוא מתמקד בכל מה שקשור לסולאה - קומפאס, הרמוניה, פלסטות וכו'... ב-6 הוא מתמקד בליווי בסולאה תוך דגש על הקומפאס. ובשאר הקלטות שלו - 7,8,9 - הוא מתמקד באלגריאס כפי שהתמקד בסולאה... ואת כל הלו הוא עשה ממש מצויין ובשיטה מעולה! ---> זאת הסיבה שאמרתי (בציניות...) שאני יצטרך לקנות 200 קלטות בשביל ללמוד את הפלמנקו לכל סוגיו וסגנונותיו השונים והמשונים... אבל במקום זאת (
...), אין למישהו מורה טוב שהוא מכיר מאיזור ת"א שיכול פשוט ללמד אותי בצורה כזו ??? המורה שיש לי בכלל לא מלמד אותי בצורה כל כך טובה כמו זאת
... ולכן אני רוצה דחוף לעבור למורה אחר...

Duderrino

New member
פלמנקו -

לפי דעתי, מוזיקת הפלמנקו באמת קשורה לקצב ו"נושמת" מתוכו. לא ניתן ללמד פלמנקו כהוראה אלא כהכוונה לתלמיד, השאר תלוי בכישרון שלו. מוזיקת הפלמנקו היא בראשונה מוזיקה עממית, כלומר מוזיקה שמאוד "חיה" ונושמת מתוך הוויה ודרך חיים ובכדי לנגן את הפלמנקו בצורה אותנטית יש להכיר את ההויה והמוזיקה מהמקום בו היא נוצרה. יש איזושהי מתודה בפלמנקו שנוצרה מתוך הוואי החיים והנגנים הטובים באמת עברו את השלבים האלה: קודם כל לנגן ככלי ליווי רקדנים, א"כ ליווי שירה ולבסוף אם עברת את 2 צורות הנגינה הזו תוכל לנגן סולו. 3 סגנונות הנגינה האלה הם שונים אחד משני ובכל סגנון יש גם את המסטרים שלה. כל עניין הטכניקה הוא מאוד חשוב, אבל לפי דעתי משני לעומת הרוח "דואנדה" שזה דרך חיים האוטמטית של המוזיקה הזו. כל השאר הם רק מתכונים. מה לעשות שנולדנו בארץ ולא באנדלוסיה. אבל אם בכל זאת לומדים לבד מקלטות, צריך קודם כל לנגן הרבה קומפאס עם אנשים. הנגינה בצוות מאוד חשובה, ולשמוע כמה שיותר סגנונות גם של נגינה וגם של ליווי לשירה - שזה מאוד חשוב. בקשר לסגנונות חשובים שלא הוזכרו - אחד החשובים ביותר (וגם בין העתיקים) הוא הסיגריאס, וגם הטיינטוס.

שרiןבן

New member
הוא בסדר אבל מזיין הרבה תסכל עד ..

אני גם לקחתי ממנו כמה דברים אבל, הדיבור שלו כאילו פונה לילדים אוטיסטים והוא מזיין תסכל שעות עד שהוא מראה משהו. והתגובות ותזוזות הגוף שלו שהוא מנגן מעצבנות.

שרiןבן

New member
אל תזלזלו במקצועיות של ההודים

אם מה שקובע את איכות הכלי זה המקום שבו מכינים אותו אז אתם צודקים.

למעלה