"אדמות הקיבוצים"

ציפי ג

New member
תראו עד כמה הסוציאליזם עקום

גם לא שלמו מס הכנסה, גם קבלו קרקעות, גם לא שלמו מיסי קרקע, גם קבלו ומקבלים מיליארדים מקופת המדינה, ועדיין אין להם איך לממן את הזקנים בבית אבות. מזל שהם גילו את הקפיטליזם, וכעת הם רוצים להיות סתם בעלי אדמות. לקשר לפורום קיבוצים?

מנהלת הפורום בעבר הודיעה לי

כעת שהפורום נסגר מחוסר פעילות.

ציפי, יש גם מקרים הפוכים

אצלי בעמותה, היו 700 חברים רשומים והיו לי מגעי עם מאות מהם ועם מאות נוספים והגיעו אלי סיפורים מסיפורים שונים ומשונים. למשל, רמת השרון שהיום היא יוקרתית, היתה פעם מקום נידח וללא כסף. גנן שעבד עבור אותה מועצה ענייה, לא קיבל כסף אך בתמורה העניקה לו המועצה קרקעות באורך של רחוב קטן, שהיום הן בבעלותו או בבעלות צאצאיו (אין לי את שמו ואין לי מידע מדוייק. אני מדבר על סיפור שיש לו מוניטין). את מדברת על תקופה שבה לקרקעות היה ערך מועט ביותר והאיש שאת מספרת עליו, אם הסיפור נכון אזי הוא בוודאי לא היחיד שמכר קרקעות בתמורה לכסף ומגורים.

igalgolan

New member
שכירות מוגנת ומינהל

שכירות מוגנת מוגנת בחוק (אפשר כמובן להתווכח על החוק אך זו אופרה אחרת). שכירות מהמינהל היא שכירות לפי חוזה. המינהל כנאמן של אזרחי מדינת ישראל חיב חובת נאמנות לאזרחים ובין השאר חייב להקפיד שהשוכרים יעמדו בהתחיבויותיהם. חובת הנאמנות של המינהל אינה מאפשרת לו (לדעתי הפרטית לפחות - עד לפסק דין מתאים) לוותר לשוכר ולהעניק לו מתנות על חשבון הבעלים - אזרחי מדינת ישראל. המדינה על ידי נציגיה רשאית כמובן להעביר חוק המקנה זכויות לחלקים באוכלוסיה. גם חוק כזה יהיה כפוף לביקורת שיפוטית (ובוודאי ציבורית), אך מה שמותר לכנסת לחוקק אינו זהה למה שהמינהל יכול להעביר כהחלטה במוסדותיו. בקיצור המינהל כנאמן מוגבל הרבה יותר מהריבון עצמו. יגאל גולן

אביא, שוכר מוגן אינו רשאי

להשתמש אלא לשימושים שנקבעו מראש ואם נניח השכיר את המגורים, הפעיל עסק או נפטר כשילדיו אינם מתגוררים איתו, הדירה חוזרת לבעליה. האם זה כך בקיבוצים?

אביא

New member
נכון אבל בסיפור המדובר מוכרים את

הנכס לגוף שלישי. במקרה כזה השוכר מקבל חלק מהכסף. כאשר אדם חוכר בית מהמנהל זה לפחות כמו שכירות מוגנת. לדעתי אפילו יותר. שמעת פעם על חוזה עם המנהל שהסתיים?

אפשר במטותא תשובה לא רצינית?

החלטתי שאין לי הסבר רציני, אז כתבתי פיליטון שפורסם בגלובס ב- 15.1.01. מכיוון שאין אפשרות לקרוא דף בגלובס אלא אם אתה נכנס לארכיון ויש לך סיסמא, הוא מצורף כקובץ gif (אם שי למישהו בעייה לפתוח את הקובץ, אפשר להוריד אותו, לשתול אותו כקובץ תמונה בתוך הוורד) והקטע המדהים הוא... יושבים טוב? למחרת בבוקר, מתקשר אלי אחד התחקירנים הידועים בארץ ואומר "שמע, זה סיפור לא נורמלי. יש לך על זה מסמכים? אני רוצה דחוף לעשות על זה תחקיר..." וזאת ללמדכם קוראים חביבים, שהדמיון לפעמים אינו עולה על המציאות.

אדמות לאום או אדמות קיבוצים??../images/Emo82.gif

שאלה קשה מאין כמותה,אני חצוי,בתור חקלאי לשעבר אני מבין את הקיבוצים שלהם זו תיקוותם היחידה לחיי רווחה להם ולילדיהם,ויש לזכור שמדובר במיעוט של הקיבוצים,אלו שאדמותיהם אטרקטיביות,כי מי רוצה את אדמות הנגב או בקעת הירדן ,מדובר בעיקר באדמות גוש דן והשרון.הבעיה קיימת גם באדמות מושבים.אל למדינה לתת לגוף הקיקיוני ,הקשת-המזרחית" להסית ולהשניא ולשסות את השכונות ועניי הארץ בקיבוצים,אסור שגוף עם רגשי נחיתות יקדם ענינים על גב אזרחים שעבדו עשרות שנים וקיימו אורח חיים של עבודה והגשמה.כל חוזקה של תנועה מזרחית היא בהשנאת האשכנזים=קיבוצים, בלעדי הליבוי אין להם תוחלת!!!

מי רוצה? אני רוצה!!!

הריני מודיע בזאת קבל עם ועדה כי אם מישהו יתן לי מספר דונמים בבקעת הירדן ו\או בנגב, באותם תנאים בהם מקבלים הקיבוצים את האדמה, אני מתחייב לעבור ולהתגורר במקום האמור. נו? מי נותן?

מי מוכן להשיב לי?

שאלתי היא כיו"ר עמותת נמר - נפגעי מס רכוש, הגוף היחיד בישראל המייצג בעלי קרקעות פרטיות, שנרכשו בכסף מלא: במשך עשרות בשנים, הוטלו מיסי רכוש על קרקעות פרטיות שנרכשו על ידי בעליהן בכסף מלא, גם אם השימוש בקרקעות אלה נאסר לחלוטין, שלא באשמת הבעלים. יוזכר, כי למעשה, במינון של 2.5% משוויין לשנה, הרי בריבית מקובלת, הולאמה הקרקע פעם ראשונה אחרי 20 שנה, פעם שנייה אחרי 29 שנים, פעם שלישית אחרי 35 שנים ופעם עשירית אחרי 54 שנים. ישנם כאלה המחזיקים בקרקע בעל כורחם גם מעל 60 שנה. למרות שמס זה המיט אסון כלכלי וחברתי על עשרות אלפי משפחות, סירבו שרי האוצר לדורותיהם לבטלו, בנימוק שהמדינה זקוקה להכנסות ויצויין שהמס בוטל רק לאחר שנמצא לו תחליף. שאלותי הן: 1. כיצד יתכן שמדינה הזקוקה לכספים מלאימה קרקעות ממיגזר אחד - שמצבו הכלכלי אינו טוב משל אחרים - ובה בעת מעניקה קרקעות ודירות במתנה למיגזרים אחרים? 2. אם המדינה החליטה להעניק זכויות במתנה לחקלאים ומזרחיים, מדוע לפני כן, לא תשיב לבעלי קרקעות פרטיות את הרכוש שהלאימה מהם? 3. אם "חקלאי" או "מזרחי" צריכים כמה ח"כים יעילים כדי לקבל נכסי לאום במתנה, אזי כל עצמאי קטן שהתמוטט או מי שרכש נכסים בכספו הוא פראייר. אבקש תגובות

אז ככה...

קודם כל, לגבי הנקודה השלישית אתה צודק בהחלט - האזרח הקטן משלם בגדול. כך גם במס הכנסה - עשיתי כאן כבר חישוב שאם לוקחים אפילו מס הכנסה של 35% בלבד, מוסיפים ביטוח לאומי ומס בריאות, מע"מ 17%, מס על כלי רכב בגובה 100%, ארנונה שאינה אלא מס נוסף, מיסים על דלקים, ומס שבח, הרי שלמעלה מ- 80% מהכנסתנו נשדדת ע"י המדינה. זאת, כדי לממן את כל אותם אנשים שאינם משלמים מס. באשר ליתר - המצב לא כל כך פשוט. מס רכוש הוטל כדי לגרום לבעלי מקרקעים להשמיש אותם עובדתית, רוב השנים הקיבוצים אכן עיבדו את אגמתם, ולכן סביר שלא חוייבו במס רכישה

ציפי ג

New member
מי הם אותם אלו שאינם משלמים ביטוח

לאומי, מס בריאות, מע"מ, מס על כלי רכב, מסים על דלקים ומס שבח? אולו חוקים שכל אזרח ואזרח חייב בהם. המס היחיד שלא חייבים בו כולם הוא מס הכנסה, ומי שלא עובד פטור ממנו. אולי נטיל מס על אי הכנסה?

תתפלאי - אבל כבר יש....

אם אני זוכר נכון, מי שאין לו מקור הכנסה מוצהר משלם ביטוח לאומי בשיעור די גבוה. בכל מקרה, הטענה שלי היא שהמדינה למעשה שודדת את התושב, וכל מי שמשלם מיסים מפרנס המון פרזיטים. לא נראה לך מחריד שכח הקניה שלך הוא רק כ 10% ממה שאת מרויחה?

שכבות חלשות?

הבעיה כלל אינה השכבות החלשות באלה אפשר וצריך לתמוך. הבעייה נובעת ממנגנון ציבורי מנופח ומחלוקת כספים למקורבים (ובעניין הזה, תהיו בטוחים שש"ס לא לבד).

למעלה