אדם כמו עץ

אדם כמו עץ../images/Emo39.gif

ובכל פעם שנשבר ענף אנו ממשיכים להשקות שוב ושוב יוצא
חדש.. חי- מגדלת גינה לפעמים לא משקה בזמן..

לדשן באהבה ../images/Emo3.gif../images/Emo63.gif

כבר כמה חודשים שאני בולעת ספרים מניחה שהם נפלו לידיים שלי בדיוק בזמן מאז הכל מדושן יותר מה שהיה קיים רק מובן יותר טוב יותר! ציטוט מהספר שבדפיו האחרונים: יש די בחיים ויש די מחומר החיים בשביל לאפשר לכם לחיות באושר! כשאתם מרשיםלעצמכם לחוות את החוויה, כשיש מספיק מהדבר שפעם חשבתם שאין מספיק ממנו, שינויים יוצאי דופן מתחילים להתרחש בסגנון חייכם. כשאשר אתם יודעים שיש מספיק, אתם מפסיקים להתחרות באחרים. אתם מפסיקים להתחרות על אהבה, כסף , מין, כוחאו כל דבר אחר שהרגשתם שאין מספיק ממנו. התחרות תמה. זה משנה הכול. במקום להתחרות באחרים להשגת מבוקשכם, אתם מתחילים לתת עוד אהבה. במקום להיאבק על הצלחה, אתם מתחילים להקפיד שכולם יצליחו. במקום לאחוז בכח, אתם מתחילים להעצים אחרים. במקום לחפש חיבה, תשומת לב, סיפוק מיני וביטחון ריגשי, אתם מגלים שאתם המקור לכל אלה. אכן, כל מה שאי פעם רציתם, עכשו אתם מספקים לאחרים. ומה שמפליא הוא שככל שאתם נותנים, כך אתם מקבלים. פתאום יש לכם יותר ממה שאתם נותנים. הסיבה לכך ברורה. אין לזה כל קשר לעובדה שמה שעשיתם הוא "נכון מוסרית" "מואר רוחנית או "רצון אלוהים". יש לזה קשר לאמת פשוטה: אין איש מלבדכם בחדר.כולנו אחד. ממליצה בחם על הספרים שקראתי בחודשים האחרונים: "מי הזיז את הגבינה שלי" "שיחות עם אלוהים" 1.2.3 (ניל ד.וולש) "ידידות עם אלוהים" (ניל) "אחדות עם אלוהים" (ניל) "אופטימיות ניצחית" (לני רביץ) אשמח לקבל המלצות כי נשארו לי רק שניים לקרא (אלכימאי, טנטרת אהבה)

doבי

New member
כן- האדם מצמיח ענף- ומדשן באהבה-

את סביבתו-משפחתו.כשהענף נשבר - אך נותר על עץ - אנו כעצים, משתדלים לחזקו ולהשאיו - וגם להוצא ענף אחר שיהיה במקומו... ובשורשים שלנו אנו יונקים מינרלים מהקרקע, ומים נוצרים בעלינו - בעזרת קרני שמש, ואנו מניעים את החזרה לקרקע בה אנו מעשירים ביסודות מחודשים - ועושים זאת באהבה. ממש אוהבים את מטאפורה... אך קשה לנו ליישר ולחבר ענף קטן וגניש לענף השבור -כך שישוב למקומו שלפני השבר. לא נוכל לעשות זאת לבד. בשביל זה יש לעצים, את האדם. מגדל, משקה ומחבר את השברים. כך גם עם ההמלצות לקריאת ספרים כיום, אין לי הצעות חדישות. מאוד טוב לך עם הקריאה בספרים, עם השינוי הפנימי שהם משמשים זבל ומים מושקים לך. לי אישית אין את האופי הזה כעת. לפני התאונה שעברתי ב 94 - נהגתי לקרוא, ספרות יפה,ספרות הגות וספרות של פסיכולוגיה"של החשיבה הנכונה" ועוד מה "ספרים מקצועיים". עם הפציעה בראש איבדתי את היכולת להתרכז ולזכור העליללות הכתובות והכל -היה נעלם מזכרוני -10 שניות לאחר שקראתי. את המצב הפסיכוטי הזה שיפרתי בעזרת "תוכנית אישיתמודרכת" שבניתי לבד, שכללה - חיפוש במנועי חיפוש מידע בתחום ספציפיכגון -"תרופות נוירוטיות והשפעתן" תוך שימוש במספר אפשרויות מילים באנגלית - ו"טיול אינטרנטי לאורך אתרים של תוצאות חיפוש". לאט - התחלתי נכנס ל"מבוכים" והייתי צריך לזכור מה קראתי במקום אחר -ומה לא.יש למשל - עשרה ויותר אתרים שיתנ לך הסבר ממצה ואפילו מפורט על מדיטציה. אבל- בזהירות חי יחידה: כל מדיטציה"על פי מישהו שהוא משהוא" היא אחרת ושונה בהרבה יותר ממה שהן כולן שוות.מצי לך לחפש - זה בחינם, שירים,מוסיקה ושיטות לנשימה טובה. איזה ספרים, שלא אתרים באינטרנט הייתי מציע לך? רוצה לחדד ולפתח את הידע (הקוגניטיבי)החיובי שלך? קחי סדרת ספרים של - ד"ר דייר-ואן-דיאר, שהשלישיה הראשונה - "נקודות המשגה שלך",והספר השלישי "השמיים הם הגבול". כן ממליץ על ספר באנגלית של אדם שבעקבות כתיבתו של הספר הקים תנועה -בדומה לסיינטולוגיה- The UPWORD TREND וכן ספרים בעברית שמסבירים כיצד פועל מוח אנושי. אם ספרים גדולים מדי מרתיעים אותך- נסי את ספרו של אבי הפסיכולוגיה המודרנית כיום באירופה - "האדם מחפש משמעות" של פרופסור ויקטור פראנקל, יהודי ניצול שואה,וינאי. והוא מכיל פחות ממאתיים עמוד. קראתי ביום אחד את כולו. מומלץ. וסליחה שנהייתי "ספרותי" לרגע...

חי יש צמחים שחיים גם ללא מים.....

עץ השדה מילים: נתן זך לחן: שלום חנוך כי האדם עץ השדה כמו האדם גם העץ צומח כמו העץ האדם נגדע ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה כמו עץ השדה כי האדם עץ השדה כמו העץ הוא שואף למעלה כמו האדם הוא נשרף באש ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה כמו עץ השדה אהבתי וגם שנאתי טעמתי מזה ומזה קברו אותי בחלקה של עפר ומר לי, מר לי בפה כמו עץ השדה

כמה נכון השיר וחזק../images/Emo79.gif

לפעמים הכל כתוב שם בשירים הכל נשבר וכואב ולפעמים זה גם אחרת..
(זהבה בן) אתה מושך אותי אליך אני רואה את הכאב שלא עוזב בתוך הלב אתה מביט לי בעיניים תגיד לי מה אתה חושב ומה יושב לך בלב. אני חיכיתי עד שבאת להאיר לי את הדרך אבל עכשיו הכל אחרת ואור פניך נעלם אל תתחמק, אל תישבר אתה תבין את הסיפור שמסתתר אל תתפלא, אל תשקר אתה תראה את האמת ותישאר..

רוצה עוד ../images/Emo124.gif

שירים ושמות ספרים בבקשה
ובנתיים עוד שיר.. (אחינועם ניני) סתם, חיוך ללא סיבה תום, ימים של אהבה שיר ישן לאור ירח וריח משכר שלך וכך אותך אני זוכר גל שוטף את העולם חום הולך ונעלם צחוק מאיר את השמיים מזכיר שהמשחק נמשך והחיים יפים כל כך

למעלה