כן- האדם מצמיח ענף- ומדשן באהבה-
את סביבתו-משפחתו.כשהענף נשבר - אך נותר על עץ - אנו כעצים, משתדלים לחזקו ולהשאיו - וגם להוצא ענף אחר שיהיה במקומו... ובשורשים שלנו אנו יונקים מינרלים מהקרקע, ומים נוצרים בעלינו - בעזרת קרני שמש, ואנו מניעים את החזרה לקרקע בה אנו מעשירים ביסודות מחודשים - ועושים זאת באהבה. ממש אוהבים את מטאפורה... אך קשה לנו ליישר ולחבר ענף קטן וגניש לענף השבור -כך שישוב למקומו שלפני השבר. לא נוכל לעשות זאת לבד. בשביל זה יש לעצים, את האדם. מגדל, משקה ומחבר את השברים. כך גם עם ההמלצות לקריאת ספרים כיום, אין לי הצעות חדישות. מאוד טוב לך עם הקריאה בספרים, עם השינוי הפנימי שהם משמשים זבל ומים מושקים לך. לי אישית אין את האופי הזה כעת. לפני התאונה שעברתי ב 94 - נהגתי לקרוא, ספרות יפה,ספרות הגות וספרות של פסיכולוגיה"של החשיבה הנכונה" ועוד מה "ספרים מקצועיים". עם הפציעה בראש איבדתי את היכולת להתרכז ולזכור העליללות הכתובות והכל -היה נעלם מזכרוני -10 שניות לאחר שקראתי. את המצב הפסיכוטי הזה שיפרתי בעזרת "תוכנית אישיתמודרכת" שבניתי לבד, שכללה - חיפוש במנועי חיפוש מידע בתחום ספציפיכגון -"תרופות נוירוטיות והשפעתן" תוך שימוש במספר אפשרויות מילים באנגלית - ו"טיול אינטרנטי לאורך אתרים של תוצאות חיפוש". לאט - התחלתי נכנס ל"מבוכים" והייתי צריך לזכור מה קראתי במקום אחר -ומה לא.יש למשל - עשרה ויותר אתרים שיתנ לך הסבר ממצה ואפילו מפורט על מדיטציה. אבל- בזהירות חי יחידה: כל מדיטציה"על פי מישהו שהוא משהוא" היא אחרת ושונה בהרבה יותר ממה שהן כולן שוות.מצי לך לחפש - זה בחינם, שירים,מוסיקה ושיטות לנשימה טובה. איזה ספרים, שלא אתרים באינטרנט הייתי מציע לך? רוצה לחדד ולפתח את הידע (הקוגניטיבי)החיובי שלך? קחי סדרת ספרים של - ד"ר דייר-ואן-דיאר, שהשלישיה הראשונה - "נקודות המשגה שלך",והספר השלישי "השמיים הם הגבול". כן ממליץ על ספר באנגלית של אדם שבעקבות כתיבתו של הספר הקים תנועה -בדומה לסיינטולוגיה- The UPWORD TREND וכן ספרים בעברית שמסבירים כיצד פועל מוח אנושי. אם ספרים גדולים מדי מרתיעים אותך- נסי את ספרו של אבי הפסיכולוגיה המודרנית כיום באירופה - "האדם מחפש משמעות" של פרופסור ויקטור פראנקל, יהודי ניצול שואה,וינאי. והוא מכיל פחות ממאתיים עמוד. קראתי ביום אחד את כולו. מומלץ. וסליחה שנהייתי "ספרותי" לרגע...