אדם טוב

אדם טוב../images/Emo189.gif

יש דבר כזה?? אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון, בכל מקרה אני נורא רוצה לשפוך את אשר על ליבי ואולי לקבל מכם קצת חיזוקים ועיצות יש לי חבר כבר תקופה ואנו מכירים את המשפחות אחת של השניה, עושים שבתות יחד כשמזדמן ונורא כיף לי איתו. לבחור שלי יש לב זהב. באמת לב זהב שלא רואים אצל כולם. אני לא יודעת אם לקרוא לזה בעיה אך זה בהחלט יושב לי על הלב. מבין כל המשפחה הוא יצא הכי שונה מכולם. תמיד תראו אותו עוזר בעבודות הבית, מגיש אוכל, מרים כלים, נוסע לקנות דברים, מקפיץ את כל מי שצריך לאן שצריך מבלי לחשוב על השעה ועל כמה שהוא עייף, אם יש אירוע במשפחה הוא תמיד יהיה מעורב, יעזור בכל דבר, יקח, יביא, ירים, יסחב ויתן כל מה שהוא רק יכול. אחים שלו, שהם באמת אנשים נפלאים, יכולים להרשות לעצמם לקחת מנוחה כשהם מגיעים, תמיד ידאגו להם, יגישו להם, תמיד ירימו להם את הצלחת מהשולחן, תמיד ינדבו מישהו אחר (אתם יכולים לנחש מי) שיעשה, ובאירועים, הם יכולים לעזור קצת אבל זה לא יהיה ליותר מידי זמן, לרוב תראו אותם צוחקים ומבלים עם הבני דודים שגם הם יושבים וכמעט ולא עושים כלום. נכון, הסיבה העיקרית שהוא במצב הזה זה כי הוא מביא את זה על עצמו. הוא זה שעושה את הדברים האלה, אבל יש מקרים שזה מגיע ממקום של "אי נעימות" ומה שיוצא בסוף זה שהוא קורע את עצמו מאין סוף של נתינה. מה שנראה בעיניי כאדם מדהים!! אבל עם זאת צריך לדעת לשים קצת גבולות כדי שגם הוא יכול להנות מזמן איכות עם הבני דודים ומנוחה. ואם עוד אנשים ישימו יד הכל יכול להיות הרבה יותר פשוט, לא? אני ממש הייתי צריכה לשכנע אותו שיעזוב רגע את הדברים ויאכל משהו (כי לא אכל כמעט 8 שעות - שבהם רק רק עבד) דבר נוסף, שבנוסף לכל הטוב, הרצון לעזור, להיות תמיד זה שיעשה את העבודה השחורה (גם אם הוא זה שמחליט לעשות אותה באהבה) כאשר הוא התנגד למשהו כי הוא עייף או סתם לא בא לו - יכעסו עליו, יתעצבנו, ויתנו לו הרגשה רעה. תמיד. וזה מה שבעיקר מכעיס אותי. למה תמיד ינצלו את הטובים ואף פעם לא יעריכו אותם ותמיד יתנהגו ל"רעים" כמו מלכים ויעריכו אותם פי כמה??? זה כל כך לא פייר! וזה גם לא הגיוני שזה עוד יותר מטריף את הדעת. והלוואי והייתי מסוגלת להבין. אולי אתם מבינים ויכולים לייעץ לי? להסביר לי? תודה לכולם.

בתור אחת שהיא בדיוק כמוהו...

תמיד מחפשת איך לעזור, איך לתמוך אבל למדתי לשים לעצמי גבולות שלא ינצלו אותי. אין לי בעיה להישאר עד מאוחר למשל בעבודה מעשית, אבל נדיר שאעשה את זה כי יודעת שאין שום סיבה שאתן יותר ממה שנותנת אז מידי פעם אין בעיה לא באופן קבוע. הבן זוגי שלי מעיר את תשומת ליבי לזה די הרבה כי הוא פוחד שינצלו אותי. האמת שזה לא עוזר כל כך שמעירים מבחוץ, צריך להגיע לתובנות האלה לבד ואולי טוב לו במצב הזה שהוא רוצה שיחשבו עליו שהוא מלאך ושהוא אדם טוב.

הוא לא כזה שירצה שיחשבו עליו כמה הוא טוב לב..

הוא פשוט כזה. ניסיתי לדבר איתו בדיוק כמו שאת מספרת שבן זוגך העיר לך וזה לא עוזר מבחינתו הוא רואה את זה כנתינה והוא מציג את מי שהוא בלי מסכות, אבל לפעמים הנתינה הזו פוגעת ואולי מתמימות - הוא לא רואה את זה ככה. קשה לי לבוא ולומר "מנצלים אותך" כי זו מילה כבדה מידי ואם זאת אני לא יכולה למצוא מילה אחרת שתתאר את המצב (כמו שסיפרתי על ההתנהלות בבית)

הוא עוסק בנתינה כדרך חיים

אבל יתכן שהוא אדם היפראקטיבי שלא אוהב לשבת שצריך \פעילות כדי להרגיע את השקט הפנימי שלו רוה האנשים אוהבים שבת בנחת היות מרוכזים סביבה ואילו הנחמד שלך בוחרבפעילות ותנועה אז תבדקי אם זה טוב לב או היפר אקטביות

עלית פה על משהו שלא חשבתי עליו!!

היפר אקטיבי זו לא ממש המילה שמתאימה לו אבל הוא איש של עבודה. גם בעבודה שלו הוא כל הזמן בתעסוקה (גם אם זה לא העבודה שלו) אבל באיזשהו מקום זה קצת פוגע בזמן שלנו יחד
לפעמים אני מרגישה שאני מפספסת את החוויות איתו ועם המשפחה שלו כי הוא רק עסוק בעבודה ואם הוא לא יהיה איתי - זה לא באמת שווה. וזו סוג של קירבה אליהם שהיא גם פיספוס. בשביל שנינו. לא רק בשבילי.

efriend

New member
שתי עצות הפוכות לחלוטין

עצה 1: המצב שתארת מפריע לך, אבל לא בטוח שהוא מפריע לחבר שלך. נכון שאילו את היית במקומו היית כנראה לא מרוצה, אבל הוא אדם שונה, ויכול להיות שהמצב הזה דווקא מתאים לו מאוד. לכן אם את אוהבת אותו, תני לו לחיות בדרכו ותנסי את למצוא דרך לחיות בשלום עם הבחירה שלו. עצה 2: החבר שלך גדל בסביבה שמסיבות כלשהן הרגילה אותו לעשות תמיד למען אחרים ולוותר על עצמו. והכי גרוע - כפו את זה עליו עד שהוא אמר "רוצה אני", כמאמר הפתגם. הוא צריך שיבוא מישהו מבחוץ, שאוהב אותו מאוד מאוד ויכול להוציא אותו ממעגל הקסמים אליו משפחתו הכניסה אותו, (ומאז המעגל מנציח את עצמו עם אחרים). לכן אם את אוהבת אותו, גם אם הוא חושב שטוב לו במצב הזה, חלצי אותו מהמלכודת. הוא יהיה אסיר תודה אח"כ, גם אם בהתחלה הוא ייתנגד. כתבתי את שתי העצות הסותרות לא סתם בשביל לבלבל, אלא כדי להמחיש את העצה האמיתית שלי: המצב כאן הוא מספיק מורכב כדי שאף אחד בעולם לא יידע מה "נכון" לעשות. לכן מה שחשוב הוא שתלכי בעקבות ליבך. כל מה שתבחרי, אם זה יבוא אחרי התבוננות מעמיקה אליו ואל עצמך, יהיה "נכון", כי את בת הזוג שלו. ואולי הכי חשוב זה לנסות להגיע איתו לשיחה מעמיקה בנושא, ממקום מקבל ולא שיפוטי, כדי להבין איך הוא באמת מרגיש בקשר למצב שתארת. זה יעזור לך להחליט לגבי ההמשך. אני מקווה שלא בלבלתי את המוח יותר ממה שצריך

יש בו ניתנה ללא תמורה

ובכל משפחה יש כאילו שנותנים וכאילו שמקבלים הוא מקבל מעצם הנתינה, הןא צריך שירצו ממנו, ככה הוא תפס את המקום שלו במשפחה ברגע שיקים בית משלו הוא ישתנה , הערך העצמי שלו יתאזן אבל אמרתי לך משהו אחר , תבדקי אם זה נובע מהיפר אקטביות ואז שני האופציות שלך לא מדוייק'ות כי אדם היפר אקטיבי לא מסוגל לשבת , חייב להיות פעיל ולעשות דברים

היי../images/Emo13.gif

אם לא כתבתי את זה אני רוצה לחדד את העובדה שאני מקבלת אותו ככה, העובדה שהוא טוב לב ואוהב לעזור זו תכונה שלא מוצאים בכל אחד וזה גם מה שעושה אותו לכל כך מיוחד בעיניי!! אך ברגע שזה מגיע למצב שהסביבה "רוכבת" עליו זה יכול להטריף לי הדעת!! והוא לא רואה את זה ככה כי זו המשפחה שלו (וניסיתי להעביר את זה במילים הכי עדינות שיש) ואני יכולה להבין אותו אך לפעמים אדם שמביט מהצד יכול לתת דעה יותר נוקבת מאשר אדם שנמצא בתוך הסיטואציה. ואני באמת לא יודעת מה לעשות.

אנשים טובים באמצע הדרך../images/Emo79.gif

מכירה את התופעה, אני בעצמי כזו, יותר מזה.. הייתי ככה אפילו עם חברים, תמיד ישר קופצת לעשות הכל. נדמה לי שזה נובע מהיפר... ואנחנו לוקים את זה למקום טוב. ברוך ה'. אבל עם השנים נפגעתי וראיתי איך אנשים מצנלים את טוב הלב שלי בכל מיני דרכים, גם אם זה היה רק באוזן קשבת שתמיד הייתי שם בשביל אחרים ונחשי איפה הם היו בשבילי.. עם הזמן למדתי לסנן ועלשעות מה שטוב לי, נכון שלפעמים אני נסחפת [תופעות לואי מהעבר
] אבל בעיקרון סיננתי הרבה מהאנשים שהיו סביבי כי התחלתי לראות את זה כניצול. שאני עושה דבר מה ואני נהנת זו סבבה לגמרי אבל שזה הופך להרגל ואח"כ ל"תפקיד שלך" זה כבר סיפור אחר לגמרי.

למעלה