ובכן
אני לא אמרתי שאינטרסנטיות זה רע, אינטרסנטיות זה טבע האדם. אדם נולד עם הרצון לשרוד, אני בטוח שאת מסכימה איתי בנושא הזה, כאשר לאדם טוב בחיים אז הוא חי יותר טוב מה שמפתיח הישרדות יותר טובה, פה מגיעה האינטרסנטיות, אדם עושה דברים שעושים לו טוב מתוך האינטרס לשרוד! לפי דעתי לחיות אין מצפון כי הן אינן מפותחות ומורכבות כמו בני האדם, אשר פיתח עם הזמן מצפון ורגשות אחרים. אני לא יכול לענות לך על תשובות אלה ברמה של מומחה, כי אני לא, יש בידי רק ידע כללי אך הידע הזה נתמך ברוב האסכולות המדעיות בעולם, ואני נוטה להסכים עם המדע, שנוקט בגישה אובייקטיבית. אני יודע שכאשר רגש מסויים מופיע אצל האדם ניתן לראות ע"י מכשירים פעילות מוחית במקום מסויים - ראיתי את זה בתוכנית מדע לפני לא מעט זמן וכמו שאמרתי, אני נוטה להסכים עם המדע. אני בטוח שלמדענים של ימינו יש תשובות ספציפיות לשאלות שלך(כמו מיקום במוח וכו´)... השמנה? עושר? - בטח שיש השפעה של הסביבה? השמנה - קודם כל השפעת הגנים גורמת לנטייה להשמנה/הרזייה, הסביבה - נגיד ומחנכים אותי שלאכול הרבה זה טוב, אני יאכל הרבה! והנה תוצאה אחת של השמנה! לא הבנתי איך יכול להיות מצב ששני רופאים בעלי רמת התמחות זהה לא יעבדו באותו תחום עם משכורת שווה... "יש עוד הרבה דוגמאות לאנשים שהלכו לכיוון שונה ממה שקיבלו מהסביבה (אפילו אני)" ולמה הם הולכים לכיוון שונה? גם כן מהשפעות של הסביבה, אומנם לא השפעה של הסביבה שלך(מכיוון שהלכת בכיוון שונה), אלה מהשפעה מסביבה אחרת, אשר הגעת אלייה(לסביבה) בזכות יצר הסקרנות שבך(שגם לו יש סיבה)... גם לא כולם ראו את האמת של האדם הראשון שטען שהעולם עגול... ההבדל בין האמת שלי לאמת שלך, היא שהאמת שלי יותר הגיונית(לפי דעתי) ולא נעזרת מגורמים לא מוכחים כמו אלוהים/נשמה וכו´... אני באמת לא יכול להוכיח שההגיון שלי צודק, אני יכול לנסות, אבל בעיקרון זה תלוי בך ובתפישת עולמך אם לקבל את ההגיון שלי או לא.. שלך, shkool