אדם בעקבות גורלו

hikok

New member
לא מכירה אותה

אולי אציץ מאוחר יותר בכל מקרה , לא משנה אם זו אשה או גבר , מי שמחשיב עצמו חכם יבחר להתחכם במילים מדוע היא מענינת אותך... חושבת כמוך שזה מתאים לדבר פתוח מה שלא יכולים להגיד בפורום פתוח על אדם אחר טוב שלא יאמר בכלל כמוך אינני מתענינת ואינני עוסקת ברכילות באהבה סיגל

ל נ צ ח

New member
משמעותו האמיתית של הגורל של האדם

(מהדברים שאמרתי לאריק) סלח לי אריק, יתכן ואנחנו לא מדברים על אותו הדבר 25/12/2000 23:21 לנצח [email protected] ----------------------- אתה מדבר על החלטת האדם המרגיש חופש לבחור בין ברירות מספר שצצו לו בחיים ומסיבות ששכלו המוגבל מבין למקצתם בלבד וכמובן שלא לכולם באלה מעט שנות חייו. ואני מדבר על האדם ש סיבות אלה שהוא קצר מלהבינם מספרם כמספר הדברים ביש כולל את אלה המעטות שהוא כן מבין, ומכולם גורלו. במילים אחרות, סה"כ הסיבות הם הקובעים גורלו אתה לעולם לא תוכל להיות הצודק עם השקפת הגורל כשלך, כי אתה פשוט מגביל ומצמק אותו(את הגורל) גם במימד הזמן עד היותו מוגבל מלאכותי וחלשלוש. אפשר להגיד חסר עוצמה כמוני וכמוך. על דבר מצומק ומסורס זה אתה בא וקובע במסקנתך המוטעת ש האדם אדון לגורלו, כאשר האמת שזו היא "הרגשתו ממנה מסקנתו המוטעת של האדם בקשר לגורלו" חד-וחלק!!! האדם עבד לגורלו הגורל הפכפך. הוא מיטיב הוא גם מזיק לאדם, הוא המעביד והאדם העובד שלו. עבור עצמו האדם מצפה לקבל את הברכה ולא את הקללה. קורה אדם שהאמין כל חייו באמונתו שלו על שהוא אדון לגורלו, וחלילה הוחלט (מראש)ע"י גורלו מהאלוהים שצרה צרורה וגדולה פתאום תיפול עליו תהרוס תשבש ותרסק לרסיסים את כל תוכניותיו שבעמל רב עליהן בנה את חייו למען עתידו למען עתיד טוב לאשתו לילדייו יקירייו, והנה והם תוכניותיו מתנפצים עליו. באם ולא טיפש גדול הוא, מזה המקל שדפק לו את חייו ילמד את מה שמהגזר לא למד לזאת האמת ש האדם אינו אדון לגורלו. לכן להגיד שהאדם __ אדון לגורלו ___ , זו פשוט טעות, טעות בהגדרת הגורל הנובעת מקוצר ראייה שכלית שמראייה קצרת-האופקים. חוסר ההבנה לעניין משמעותו האמיתית של הגורל של האדם למרות אלה דבריי, היא, ואשתמש במילים רכות: המשך גישוש באפלה. |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

conatus

New member
גורל ובחירה

על מנת להשיב על השאלה הנ"ל תצטרך למצוא נקודת ראייה אובייקטיבית שאינה חלק מהיקום הנ"ל. אני מניח שלא תמצא נקודה שכזו ולכן נותר רק לבחור להאמין שיש לנו בחירה או שאין לנו בחירה. ההרגשה בכול אחת מהבחירות תהא שונה ותוצאותיה גם הן...

ל נ צ ח

New member
לא נכון.<הכל>ביקום הנ"ל כולל התשובה

האחת הנכונה לשאלה הנ"ל היא האחת תשובת-האמת לעומת כל האחרות הצולעות או הכוזבות והמטעות ולא רק אותך, גם אותם כל אלה שמאמינים לתשובתך הזו בקשר לגורל ובחירה שעליה לך אין את התשובה הנכונה אלא תשובה מטעה שהיא פרי מסקנתך אליה הגעת דרך עוד הקדמה מטעה שלך המתווספת לשלל מסקנות הכזב שלך הקשורות לעניין האלוהים חיים-מוות מהות וגורל, ושבהם במיוחד, מוות גורל ו אלוהים הידע שלך כמעט אפסי, ידע שממנו אתה בא ומסיק לשכאלה מסקנותיך שלך שבהכרח מסקנות כוזבות הם כי נבנו על הקדמות שגויות שליקטת מחוסר נתוני אמת חיוניים. וכך מה שבאמת טוב מאוד הם עושות זה אותם ואותך להטעות.

conatus

New member
לנצח

"סופו של איש האמת לגלות שהוא חי בשקר כל חייו"

ל נ צ ח

New member
נביאי-שקר כמוך מקומם בבלבולם שלהם

אותו הם מקיאים. קטנים עליי הם כולם.נקודה. פיהם מזיל שקר וכזב על נביא-האמת. הם כולם אני שם אותם בכיס הקטן שלי. קטנים קטנים הם עליי פשוט פיצפונים פיצקלך ממש, פשוט גורנישטים שכאלה לעומתי הם בהרבה יותר קטנטנים ממנו הקניבל (חבר שלי לשעבר) שראשו הדפוק מקטנוניות וקנאה חולנית מבצבץ לו מהכיס הקטן שלי.

bralon1

Member
תגובה

"אני מניח שלא תמצא נקודה שכזו ולכן נותר רק לבחור להאמין שיש לנו בחירה או שאין לנו בחירה." אם נותר לנו לבחור להאמין, האם זה לא אומר שאתה בעצם מיישם את העובדה שיש לך בחירה. בכל אופן מבחינה לוגית-סמנטית המשפט שלך לא נכון לגמרי.

למעלה