אדם בעקבות גורלו

tomas2

New member
אדם בעקבות גורלו

אני זוכר מנעורי את השיחות (בעיקר בתנועה ובכיתה) אודות גורל לעומת בחירה חופשית; האם יש גורל או אין. האם בסופו של דבר אדם חי את הגורל שהוכתב לו, או הוא עושה חייו במו ידיו, והיות וכך הוא עשה עם חייו את שעשה לפי בחירה חופשית. במסה זו מוצגת שאלה נוספת ואולי לא זה ולא זה? ואולי חיינו אינם אלא פרי מקריות, סידרה של תאונות, כשאחת מובילה לשנייה? ואולי חיים לפי גורל אינם מובטחים לכל אחד, וכי החיים לתוכם אנו נולדים הם חיי המקרה, בעוד שאת חיי הגורל יש לחפש, לנבור, לחפור אותם מתחת למה שהולבש עליהם ועתה מכסה וחונק אותם. ונתחיל בהגדרה, מה זה בכלל גורל? למאמר המלא כאן תודה

lmatan1

New member
תומס שיחקת אותה בגדול מה זה ענק

אני ממהר עכשיו אני אתיחס אחר כך גבריאל מביא את החיים כמו רעם היום בהיר להתראות.

tomas2

New member
תודה

אכן השאלות שגבריאל רעם מעלה מעוררות תמיהות קשות בדבר בחירה חופשית ו"הכל צפוי".

mooll2

New member
לפי דעתי זה הכל קשרי גומלין

והכל מתנהל על פי הם. זה לא איזשהו גורל שנקבע שבגיל 13 אני ימות ממכונית שתדרוס אותי!!! ומה יקרה אם אני אשנה את תוכניותי ואתאבד בגיל 12?!!!! לפי דעתי גורל זה דבר אידיוטי!!!(סליחה על הביטוי..) זה ממש לילדים קטנים...איך אפשר בכלל להאמין בדברים כאלה זה ממש ילדותי.

kk221

New member
גורל שמורל

המאמר הזה לוקה בבעיה של הנחת המסקנה שלו. נקודת המוצא שלו היא שיש גורל קבוע מראש, ועכשיו השאלה היא מה עושים איתו. ומה אם אני לא מסכים שיש גורל קבוע מראש? האם המאמר הזה צריך לעניין אותי?

כן זה צריך לעניין אותך אבל...

אתה כמובן לא חייב להסכים עמו. אתה גם יכול לצאת נגד הנחת היסוד. אגב זה מעניין יהודי כותב על פרה-דיסטינציה.....

kk221

New member
הבהרה

אולי בחירת המילים שלי לא היתה מוצלחת, אבל אני עדיין חושב שזה לא צריך לעניין אותי. כותב המאמר יוצא מנקודת הנחה שברור שיש גורל. על זה הוא בונה מגדלים גבוהים. מבחינת הדיון הפילוסופי הוא לוקה בחסר, שהרי הוא מצהיר שהוא מניח שיש גורל,ועכשיו הוא מדסקס מה יקרה אם... אלא הוא ממשיך כאילו ברור שיש גורל. עלי לא מקובלת נקודת המוצא, האם יעניין אותי גיבוב המילים שהוא מבסס על שאיפות ליבו כי יהיה גורל? לא, אולי זה יעניין את משתתפי פורום ניו אייג' והגנבות.

lmatan1

New member
הבהרה או הארה באה להציג עמדה

ואולי תואיל ברשותך לבחור מילים בצורה כזאת שההבהרה שלך תהיה גם מוצלחת אולי תואיל להאיר לנו על פי איזה נקודת מוצא אתה בונה את המגדלים הגבוהים שאתה חי לפיהם וזאת תהיה הבהרה אתה מוכן להאיר לנו מה היא נקודת המוצא שלך לפני שאתה פוסל חכמים ממך והופך אותם לחסרי ערך אני מוכן לקבל התרברבות כזאת רק במידה ויש לך נקודת מוצא יותר מוצלחת אם כל ההבהרה שלך נועדה להראות לנו את אי ההבנה שלך בענינים הרי גורל אז היה עדיף שלא תגיב בכלל מאשר תתרכז בלפסול על הסף בלי להביא הנחה שכנגד אשמח אם תסביר את עצמך ואל תזלזל בדעות שלא מדברות אליך.

kk221

New member
תגובות בהירות

תודה על התגובה, אתה הרי מומחה בתגובות ברורות... אז בשבילך אני אסביר שוב, הפעם לאט: נקודת המוצא שלי היא שבתחום הפילוסופיה יש מקום ללוגיקה, להסברים, לכנות בדיון. המאמר שהוצג כאן מציג תיאוריה נפלאה על הגורל תפקידו ומה לא, אבל הוא לא מסביר למה הוא חושב שיש גורל, למה לנו להאמין שיש גורל, איפה הגורל ואיך קוראים לו. הייתי מבקש ממך שתסביר לי לאילו מגדלים גבוהים שאני בונה התכוונת, אבל אני כבר מכיר אותך ויודע שאתה מומחה בקריאה חפפנית של מה שאתה בוחר להגיב עליו, לרוב בצורנ שטחית ומעוררת אנטגוניזם. אם עדיין לא ברורה לך כוונתי, קרא את תגובותי שוב. אם עדיין לא הבנת, קרא שוב. ואם עדיין לא הבנת קרא שוב. רק בבקשה ממך, אל תגיב לתגובה זו, אין לך מה לחדש לי.

lmatan1

New member
התגובה שלי היא שאתה לא רוצה לדעת

כי אתה כבר יודע ולא צריך לשפשף את העינים בשביל לראות את הבוז שאתה רוחש למי שלא מסכים אתך אפילו לא נתת צידוק לוגי אחד על מה שכתב גבריאל באריכות להבנתך אבל אתה מסתפק בהטלת ספק כבר בהנחה הראשונה שאין גורל וזאת מאחר ואתה בעצמך לא מאמין לכלום אולי אפילו לא בעצמך זכותך לחשוב שאין גורל ואתה יודע יותר טוב על החיים אז אולי תציג את הלוגיקה המניעה את החיים שלך כי אחרת אתה לא יותר מאשר פלספן חסר תכלית סתם לצורך ההתפלספות אני פניתי אילך בבקשה שתבהיר את עצמך ואתה מחזיר לי בזלזול ובשטחיות חסרת כבוד וכפי הנראה הלוגיקה שלך גם גורמת לך לשמור טינה שלא לומר שנאה כלפי מי שאתה לא מוכן להתמודד מולו אז תמשיך להחזיק בדעה שאין גורל ולפחות תתנחם שאולי יש לך חיים ודרך אגב אני לא מגיב לך אני מגיב לצג אתה לא חיב לקרוא.

שאלת הבחירה והמהלך האלוקי

שאלה עמוקה מאוד.. האמת יש כמה תשובות, # האדם וחייו, אינם תלויים בדבר ומתנהלים מבחירה אחת לשנייה. # גורל ומעשי האדם נקבעו מראש, כל חיינו כל תיאטריה אחת גדולה. # יש מהלך אלוקי כביר, והוא קבוע. המעשים הקטנים לא ישנו אותו. ובכל זאת הם ניתנים לבחירה קטנה. (כמו זרמים קטנים בנחל עצום..הנחל ימשיך לזרום לאותו כיוון..הזרמים הקטנים לא ישנו את הזרימה הכללית) # אנו רואים את חיינו בצורה חד ממדית (קו ישיר) כשבעצם היא רב ממדית (כדורית) ולכן אין תשובה לשאלה. אלו כל הדעות שאני מכירה יש מישהו שמכיר עוד? דרך אגב חברים, אני הילה. הצטרפתי לפורומיכם הקט...נעים להכיר

אמיר96

New member
מהו גורל?

גבריאל רעם קובע ש " גורל הוא לחיות חייך בהתאם לתכנית אב שקיימת בך כקוד גנטי". הא? ומה זה אומר?

lmatan1

New member
גורל הוא הסרט של החיים שלך

ואם אתה לא משחק בסרט של החיים שלך אתה פשוט נמצא בסרט אחר והחיים שלך עוברים לידך בלי שתבחין בהם אם אתה לא מחובר לעצמך אתה מנותק מעצמך מי שלא חי בהתאם למהות הפנימית שלו בדיעבד חי בשקר אבל הוא מתעלם מהשקר והופך את השקר לאמתועל פיה הוא חי מי מאיתנו רוצה להאמין שהוא חי בשקר אז מה שנשאר זה לבחור שאין שום תכלית יש את עצמי כאן ועכשיו ואני הולך אחרי השקר כי זה יותר קל מה שיש זה מה שקיים ואני אשתדל להנות ממה שמכינים לי אחרים ולבדוק בעצמי אם נהנתי טוב ואם לא גם כן טוב אכול ושתו כי מחר נמות ושהגורל ישחק בסרט של מישהו אחר.

lmatan1

New member
מה זה חשוב באמת מי קבע את מה

מי שהוא שאל אותך אם אתה רוצה להוולד מה שכאשר אתה רואה סרט אתה מודע לבימוי ולעריכה ולתסריט שנכתב בפרמים של כל שניה אתה מודע לאופן שבו החליטו לשים את המצלמה אתה מודע שהכל מפורט בתסריט עד הפריט האחרון כולל התפאורה אתה בא לראות סרט אתה כולך מוקסם ממקסם שקרי ואתה מזדהה או לא אם המשחק של השחקן שמוביל אותך ועכשיו אתה בסרט של עצמך אתה מודע לעצמך אתה מבים את המשחק של עצמך אתה כותב לעצמך תסריט אתה מבים את עצמך או שאתה פשוט שחקן ראשי בסרט של עצמך ואתה מובל על ידי היצרים והחושים שלך האם אתה קובע את החיים שלך או שהחיים שלך מושכים אותך האם אתה כותב את המילים או שהמילים כותבות אותך נו תגיד אתה מי קובע אתה או מישהו אחר. מה מניע אותך לעשות כך ולא אחרת.אתה מודע לכך שכל החלטה שאתה מחליט כרוכה במחיר או בקורבן אתה מחליט ללכת לשם ואתה מפסיד מה שקורא כאן אתה לא יכול לתפוס את הכל ואתה חייב להחליט על פי מה אתה מחליט ואולי אתה לא מחליט ונותן למצב לגרור אותך לאן שבא לךבלי לחשוב על זה וזו גם החלטה.אז איך אתה מחליט מי זה השחקן שחי את החיים שלך אתה, אלוהים.מי....

ל נ צ ח

New member
עבור מעשיך תשלם לגורלך שמאלוהים!

(מדבריי ל conatus בדיון שפתח בשם מהו גורל?) עבור מעשיך תשלם לגורלך שמאלוהים ל נ צ ח 10/09/04 00:04 בחיים כל שתעשה ומה שתעשה אתה עושה כי אתה חי ואתה נושם החיים ובזכותם אתה עושה. ועל עשייתך בחייך על חייך על הברירות שנתנו לך בהם חייך באם טובים או באם רעים הם לטעמך, עליהם אתה חייב לשלם. כאשר תמות, הברירות שנתנו לך בחייך ביחד עם גופך הם רובם כולם ילקחו ממך. בעולם המוות לא תהיה לך כמעט אפשרות בחירה, שם יהיו לך שתי ברירות שילוו אותך לאורך דרכך שם והן הברירה בלבחור בין הגרוע הנורא לנורא הגרוע בהרבה יותר. בתחילת המסע שלך בעולם המוות(הגיהינום) לא תהיה לך אפילו ברירה אחת חוץ מלהתייסר בנורא והאיום הוא הנורא הגרוע ביותר. שם לא פיקניק ידידי וגם לא סוף לסבל שלך כמו שאתה כאן בחייך בעיוורונך השכלי שלך עליו אתה בונה. והבהרה: - כל שדיברתי ובגוף שני נכון לא רק לך, גם לי, לכווווווווווווווווולם. לצערי כך אמת הדבר, אמת שלא אותה אני בחרתי אלה גיליתי, וחבל מאוד שהאמת באמת היא לא זו כמו שאתה מאמין ובונה. באמת עצוב ונורא ואכזר מר גורלנו שנגזר עלינו על כולנו. אך נתנחם שהגורל באלוהים ולא ההיפך חלילה, הוא אלוהינו אבינו מלכנו מושיענו שברוב חסדיו ורחמייו הגדולים עלינו על כולנו, עבורנו יברא עולם חיים וגוף חדש ומייד לאחר המציאות הנוראה לנו כל-הנשמה בעולם-המוות האיום- והנורא. נקום כולנו לתחייה וזו היא הברכה, הברכה לנו וכולם, זהו הנס-הגדול מעל כל הניסים כולם והוא נכון לכולנו שזה כולל גם אותך conatus . זו האמת האמת בה הברכה והקללה ועל האמת אני עליה נשבע! ל נ צ ח

hikok

New member
גורל הוא מוטיב מרכזי

מצליחה להיפגש לרוב עם שכתב גבריאל רעם על אדם בעקבות גורלו גורל הוא תכנית כללית איתה אנו באים לחיים בפיזי (הוא אינו איזו תכנית שמתכננת כל פעולה ופעולה בחיינו) יש תכנית כללית , אך יש גם תכניות שנקבעות עפ"י התפתחות תכונות טיפוסיות ... תכונות של מהות כשאנחנו מחוברים אל המהות שלנו (כמו למשל אומץ או עדינות )לא משנה מה אנחנו עושים, המהות הזאת תבוא לידי ביטוי תכונות מהותיות שנקבעות מראש הם גורל , להתנסות בהם בפיזי ,להתפתח תכונות מהותיות כמוטיבים מרכזיים מתפתחים הבחירה החופשית היא הבחירה של הצורה / הביטוי שאנו מלבישים על המוטיב המרכזי, והיא מושפעת מהאישיות בצורת הביטוי של תכונת המהות , של המוטיב המרכזי גם הרצון להתנסות להתפתח ולהשתנות קשור לגורל ומכאן הפרדוכס שנוצר כאשר חושבים על גורל ובחירה חופשית אולם אין התנגשות , נהפוך הוא , אדם הפועל מהרצון הפנימי, מהתשוקה הפנימית , ממהותו מחובר לגורלו להתפתח ולהשתנות הגורל מחובר עם הדחף התשוקה הטבעית שלנו הגורל שלנו של כל אחד ואחת מאיתנו הוא ללכת בעקבות תשוקת הנשמה שלנו גורל הוא ההפך מציות או כניעה למשהו שעלינו לעשות , גורל הוא הדבר שאנחנו רוצים לעשות מטבענו אין קונפליקט מולד יש תאום , הקונפליקט נוצר כאשר אנחנו מאמצים אמונות רעיונות תפיסות שאינן ממהותנו כי אם חיקוי אדם הולך בעקבות גורלו, משחרר התנגדות וחי בחופש אדם ההולך בתאום עם טבעו האמיתי , המהותי , חי את חייו בתחושה טובה באהבה סיגל

lmatan1

New member
סיגל אוהבים אותך../images/Emo24.gif

פתחתי את הכרטיס שלך אני מבין שאת אשה ועוד כתבת מממשת פנטזיות אהבתי רציתי לשאול אותך בתור אשה ראיתי ציטוט נבחר של אשה מנהלת פורום פמיניסטיות מלאה תארים ורעש וצלצולים בקיצור היא בחרה ציטוט נבחר כזה, הדרך אלי רצופה כוונות טובות. מיד עלתה לי מחשבה שבעצם הציטוט הנכון הוא הדרך לגהנום רצופה כוונות טובות.ורציתי להביו אולי ממך בתור אשה למה אשה חכמה תבחר בציטוט ממולכד כזה. דרך אגב התקשורת שלי איתה היתה גם משהו שדומה לגהנום. אשמח לכל תשובה.

lmatan1

New member
שום דבר לא אישי שיקץ ידידי

בדרך כלל כולנו מסתירים בחברת אנשים את החולשות שלנו ואת הפחדים שלנו ומציגים את עצמנו כלפי חוץ כיצורים מושלמים וזאת מהסיבה שאף אחד לא רוצה לחשוף את נקודת התורפה שלנו לעומת זאת איך יראה לך אם אני יצהיר שעל מנת להגיע אלי צריך לעבור גהנום איך זה יראה בעינך זה לא אישי.

למעלה