אדם/ בהמה

nehtab

New member
אדם/ בהמה../images/Emo35.gif

האדם לא סתם בא לעולם. האדם הוא נזר הבריאה. האדם שונה ומובדל מהבהמה. לבהמות יש רק גוף ונפש. לאדם יש נשמה! נשמה אלוקית, קדושה וטהורה. נשמה השייכת לבריות העליונות. לא תענוגי העולם הזה הם שמשמחים ומרוממים אותה, כלל וכלל לא. הנשמה היא מן העליונים. המצוות והמעשים הטובים הם שמשמחים אותה! לימוד תורה, שמירת שבת, הנחת תפילין, צדקה, גמילות חסדים, תפילה, כל אלה ועוד הרבה ד'ברים אחרים גורמים לה תענוג עילאי גדול כל כך, רוממות גדולה כל כך! אז רגע, אם יש לאדם נשמה כל כך יקרה, האם סתם באנו לעולם????? במה אנו שונים משאר הבריות, האם אנחנו חלילה כמו בהמות??? אוכלים, שותים יושנים, זורמים עם החיים???? לצערנו הרב, היום רוב גדול של האנשים חיים כמו בהמות. (וסליחה על ההתבטאות.) בואו נכניס לעצמנו טוב טוב לראש! יש לנו תפקיד! לא סתם באנו לעולם! יש לנו מטרה! אנחנו היהודים זכינו להיות העם הנבחר, עם הסגולה. בני מלכים. באנו לשרת את מלך מלכי המלכים, איזו זכות גדולה היא זו!!!! איזה תענוג גדול הוא זה!!! אסור לבזבז זמן, כל רגע חשוב, עלו לתקן את העולם, להפוך את העולם לטוב יותר, זה מתחיל בסביבה הקרובה לנו, ואם כל אחד יפעל אז זה יתפשט עוד ועוד! בואו נראה שאנו ראויים להיות בעלי נשמה, בואו נראה שאנחנו אכן מקיימים את תפקידנו! זה הזמן להתחיל לפעול!!! אז ניקח את עצמנו בידיים! אסור לבזבז זמן, להתחיל לעשות חסד, לעזור לאחרים, לקיים מצוות, להשפיע על אנשים למוטב, ללמוד תורה, לשמור שבת, לתקן את העולם!!!! שיהיה לנו בהצלחה....וקדימה לעבודה! באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

nehtab

New member
נשמה

בס"ד מה שאני כותבת לקוח מתוך ספר "ארחות צדיקים" (מומלץ) ציטוט:"ועתה אודיעך חכמת הנפש ורוח ונשמה, כדי ליראה את הקדוש ברוך הוא. הנפש היא הכבד, כי הדם הוא הנפש, והוא מתאוה לאכולן ולשתות וחושק ממשלה ותאותה, לפי שהכבד מלא דם ומתאוה לעדונים ולשעשועים. הרוח הוא הלב, ומבקש שררה גדולה ומלכות, בלב בני נאדם לרדוף אחר הכבוד, על כן גאות הלב נקרא גסות הרוח, והוא המגביה דעת בני אדם להשתרר ולהתגדל. הנשמה היא החוכמה, והיא יושבת במוח כמלך בגדוד, ודומה לכבוד בוראה, ומואסת בתענוגי בני אדם והבלי שעשועיהם, ומחכמת ומשכל דעת, וכל מחשבותיה לעבוד להקדוש ברוך הוא ביראה, וחושבת מה יהיה בסוף, בעת שימות הגוף ויכלה, ואיך תשוב בטהרה למי שבראה והכניסה לגוף." הנשמות הינן מהבריות העליונות, הנשמה היא קדושה וטהורה. "נשמה שנתת בי טהורה", כאשר אדם עושה חטא הוא מטמא את נשמתו וגורם צער. האדם ק'יבל פיקדון יקר- הנשמיה. עלינו לשמור על הפיקדון היקר הזה מכל משמר ולדאוג שבבוא העת כנצטרך להחזיר את הפיקדון היקר הזה אז נחזיר אותו שמור מכל משמר, נשמה טהורה וקדושה, אדם שעשה טוב כל ימיו ולא חטא. אם נכשל האדם וחטא- נתן ה' בחסדיו המרובים דרך לתקן והיא- חזרה בתשובה. והאומר "אחטא ואשוב, אחטא ואשוב אין מספיקין בידו לעשות תשובה. ואדם אינו יודע מתי ימות ולכן עליו לחזור בתשובה כמה שיותר מהר. אם אדם ינסה רגע לחשוב כמה זמן הוא מקדיש לטיפוח הגוף וכמה זמן לטיפוח הנשמה אז אפשר להיו בטוחים לצערנו שרוב מוחלט של בני האדם ספק אם בכלל מקדשים זמן לנשמה. אנשים קונים בגדים, מסתרקים, מסתכלים במראה, כושר גופני, אוכלים, שותים ומה לא חסר. וכשנגיע לנשמה, עושים משהו בכלל? ואם נתבונן עוד, הרי מה בסוף נשאר מהאדם? כשאדם מגיע ל120 ונופח את נשמתו הרי הגוף נשאר בקבר, חוזר לעפר, "מעפר באת ולעפר תשוב", והנשמה היא זו היחידה שנשארת, והיא עולה לשמים ושם עושים לה דין וחשבון על מעשי אותו אדם ולפי מעשיו , הטובים הם אם לאו, מחליטים מה יגזר בדינו. אז מה איתה??? מה עם הנשמה???? למה אנשים משקיעים כל כך הרבה על הגוף שגם ככה לא ישאר אחר כך, גוף שבקושי קיים שבעים שנה, שזה כלום לעומת נצח. אסור לנו לבזבז זמן!!!! זה הזמן שנתחיל לפעול, לקיים מצוות, לשמור את התורה, ללמוד תורה, לשמור שבת, לעזור אחד לשני, גמילות חסדים, תפילה, לא לשקר, לא לרמות, להתנג ביושר, לקבל כל אדם בשימחה ובסבר פנים יפות, ועוד ועוד... כי זה מה שמטפח את הנשמה, זה מה שמרומם אותה! הנשמה היא מהעליונים, היא שמחה במצוות שאדם עושה, במעשים הטובים. כאשר אדם לומד תורה זה מרומם אותה. אסור לנו לבזבזב זמן!!! כל רגע חשוב!!! אז זה הזמן שנתחיל לפעול!! כי מה נשאר בסוף??? רק המצוות והמעשים הטובים. כל הרכוש והכסף לא ילך איתנו, אז זה הזמן לפעול... באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

iknow

New member
את/ה באמת חושב/ת שהתגובה שלך

מסבירה מהי נשמה? כי אני לא הבנתי כלום.

nehtab

New member
אני ינסה להסביר יותר טוב

(אני עצמי לא יודעת במדויק לכל הפרטים מה זה נשמה, איך היא נראית אם בכלל אמור להיות לה מראה וכו', אבל אני יכתוב את מה שאני יודעת) האדם בחייו עובר שני עולמות- העולם הזה שבו הוא חי זמן מועט מאוד והעולם הבא שהוא עולם הנצח. לאדם יש גוף ונשמה. הגוף מתפקד בעולם הזה בלבד ולאחר שהגיע הזמן לסיים את התפקיד הוא חוזר לעפר. בעולם הנצח נמצאות כל הנשמות. כל פעם ה' מוריד לעולם הזה נשמה אחרת ואותה נשמה נכנסת לתוך גוף. האדם בעל הגוף שמקבל את הפיקדון היקר הזה- נשמה צריך לאסוף מצוות ומעשים טובים שבאמצעותם תוכל נשמתו להחיכנס לגן עדן בעולם הבא ששם נמצא התענוג הגדול ביותר אשר אין תענוג גדול ממו- להתענג על ה' ולהנות מזיו שכינתו. ,העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא, בהתקן עצמך בפרוזדור כדי שתיכנס לטרקלין" כל מצוה ומעשה טוב של האדם הוא יקבל שכר גדול ועצום שאין לשער (והרבה יותר עדיף לקבל שכר בעולם הבא ששם השכר גדול ועצום מעין כמוהו וגם מיועד לנצח). ברגע שהאדם עושה חטאים ועבירות, מעליב אנשים, מקלל, מרמה, משקר, אוכל לא כשר, לא שומר שבת, גונב, ועוד לא עלינו אז הוא גורם לכך שנשמתו לא תוכל להיכנס לגן עדן אלא רק לאחר שכל החטאים ימורקו, ינוקו ויכופרו, וזאת על ידי חזרה בתשובה לפי כל השלבים שצריך. אם האדם לא חוזר בתשובה על חטא שעשה אז עליו להיענש עונשים קשים ומרים ובצדק. העונש יכול להיות בעולם הזה ויכול להיות בעולם הבא. יותר עדיף להיענש כאן. יש משפט שאמור ששעה אחת בגיהנום קשה יותר משבעים שנות יסורי איוב בעולם הזה. אפשר להמשיל את העולם הזה לימי השוק (מתוך ספר החפץ חיים). יש אנשים שכל השנבה הם הולכים בטל ויש ימים מסוימים בשנה שהם ימי השוק, ימי היריד הגדול, ומאותו יום האדם ניזון למשך כל השנה. אם האדם הזה ילך בטל באותו יום השוק אז אבוי לו ואוי לנפשו, הרי כל השנה לא יהיה לו ממה להתפרנס והוא ישאר ברעב! וכך גם העולם הזה. העולם הזה הוא ימי השוק. אנחנו נמצאים פה כדי לאסוף זכויות לעולם הבא.עולם הנצח. כל רגע פה חשוב. כל מצוה שנעשה בעולם הזה הרגעי תשפיע לנו על חיינו התמידיים, על עולם הנצח!!!!. אסור לנו לבזבז זמן!!! היום זה די עצוב מה שהולך. במקום שאנשים יבינו שהם פה רק לקצת זמן והגוף גם ככה לא נשאר ושום דבר מהרכוש לא יבוא איתם אלא הדבר היחיד שישאר מהם זה רק הנשמה והמצוות והמעשים הטובים שעשו, הם משקיעים על הגוף, קונים כל כך הרבה בגדים, מטפחים את יופים, אוספים כסף, רכוש, בונים בתים ומה לא. האם משהו מזה ישאר???? מה עם הנשמה???? הרי היא העיקר של האדם! צריך לטפח אותה, להרבות במצוות ומעשים טובים, לימוד תורה (אחת מהשאלות שישאלו את האדם כשיגיע לשמים היא אם קבע עיתים לתורה)עזרה לזולת, וכו'. זה הזמן שכל אחד מאיתנו יתפוס את עצמו בידיים ויגיד- אני חוזר בתשובה! הבנתי שזהו המעשה הנכון לעשות אם אני רוצה בטובת נשמתי, הבנתי שזהו המעשה הנכון מבחינה מוסרית וערכית, הבנתי שזהו המעשה הנכון מכל הבחינות. כך יש להגיד. התורה היא זו שמדריכה את האדם ללכת בדרך הישר. שמירת שבת לפי כל ההלכות שלה, כשרות, תפילין, להתפלל כל יום, עזרה לזולת, עבודה על המידות- גאווה, כעס, וכו', קניין מידות טובות- רחמנות, אהבה, יראה וכו', לא לעשות עבירות וכו' כל זה מוביל את האדם לאושר הניצחי, כל זה מוביל את האדם לעשות טוב לנשמתו. הוספתי קישור לאתר "הידברות" שאם אני לא טועה אפשר בלמצוא בו מידע על הנשמה ועל עוד הרבה דברים מעניינים אחרים. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

nehtab

New member
../images/Emo140.gif

האמת היא שאני לא יודעת מה זה שמופי. באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם. חייך אחי, אתה יהודי.

למעלה