אדם אחד....

נצר1

New member
אדם אחד....

אם הייתם יכולים לחזור לעבר לאדם אחד שלא האמין, זלזל, ביטל, צחק או כל דבר אחר עליכם כשעוד סבלתם מהסימפטומים אך לפני שגילו לכם את הצליאק, למי הייתם חוזרים, ומה הייתם אומרים לו? אני הייתי חוזרת לרופאת ילדים שלי. אותה רופאה טיפלה בי ובאחים שלי. אני הייתי היחידה שלאורך כל הילדות ראתה אותה לפחות פעם בחודש בגלל תלונות חוזרות מצידי על כאבי בטן וכי הייתי ילדה מאד אנמית. הרופאה ה"נפלאה" הזו, הסבירה לאמא שלי במשך 18 שנים שאנמיה זאת מחלה, שצריך להכריח אותי לאכול כבד וירקות ורשמה לי כל כמה חודשים כדורי ברזל. וזה לא שלא פגשתי בורים ו"חכמים" גדולים אחרים בדרך, אבל לה הייתי שמחה לתת סדרת חינוך במיוחד

limim

New member
גם אני הייתי חוזרת לרופאים מהילדות

בעיקר באלו שטיפלו בבעיות הגדילה וההתפתחות שמהן סבלתי. מגיל שנה וחצי הייתי במעקב המחלקה האנדוקרינית בבילינסון ועד לגיל הצבא. במקביל הייתי מטופלת במשך כמה שנים במחלקת הגסטרו' באותו בי"ח, עקב כך שהייתי גם רזה מאוד ובקושי אכלתי (ובדיעבד מסתבר שהיה לי את מבנה הגוף האופייני לילדי צליאק: גוף רזה וקטן ובטנונת בולטת). עד היום, בעודי כותבת וחושבת על הסיפור שלי, משגעת אותי המחשבה למה לא חשבו על זה אז? למה, כשכעבור שנים, התלוננתי על כאבי בטן ותחושת נפיחות פתרו אותי ב"זה פסיכוסומטי". למה רק בגיל 34 קיבלתי את האבחנה הסופית, אחרי שנים של סבל? במחשבה שניה, הייתי חוזרת לעוד הרבה רופאים נוספים (כולל גסטרולוגים) שליוו אותי לאורך כל חיי...

daniela21

New member
לרופאת המשפחה הקודמת, לקרובי

משפחה ומכרים. רופאת המשפחה אחרי שנים של תלונות על כאבי בטן, אנמיה, עצירות כרונית, מחסור בויטמינים, משקל ירוד וכו' אמרה לי בפעם האחרונה שהייתי אצלה, שאולי אני בכלל לא אוכלת, אולי אני בכלל אנורקסית ובגלל זה אני כ"כ רזה ואנמית ומרגישה לא טוב. כמובן שלא הסכמתי איתה והיא עוד אמרה לאמא שלי שטילפנה אליה אח"כ זועמת, שאנרקסיות ידועות בהכחשת מחלתן... אני גם לא אשכח שבשיא הכאבים והמצב הגופני הירוד שלי, כולם הפכו למומחים גדולים. "אם תאכלי הרבה בשר תרגישי יותר טוב", "זה בגלל שאת לומדת קשה מידי", "מה למשל אכלת היום????", "זה הכל בראש" וכו'. כשגילו את הצליאק פתאום כולם הבינו לליבי. עליתי במשקל יפה ולפני שבוע התבשרתי לראשונה מזה כעשור שה-B12 הגיע לאמצע טווח הנורמה וזה עוד בלי טיפול בזריקות וכדורי מציצה (שגם אז גירד בקושי את המינימום של הטווח) והסביבה מאוד מפרגנת... איפה היו רבים אז??

נצר1

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

תודה.... השרשור שלך הוא זה שגרם לי לחשוב

למעלה