אדים בקסדת אראי

אדים בקסדת אראי

יש לי קסדת אראי צ'ייסר (arai chaser) שבאה עם משקף כזה נגד אדים.
הקסדה בת שלוש.

לפני שנה התחילו להצטבר אדים על המשקף המיוחד בכל נסיעה, אז החלפתי אותו לקראת סוף החורף.

עכשיו שהתחיל החורף החזרתי את משקף (נגד אדים) החדש ששכב מאופסן בניילון עד עכשיו, ושוב יש לי אותה הבעיה.

ההצטברות היא גם בין שני המשקפים, וגם על המשקף הפנימי עצמו שזה בכלל מוזר. הוא מתנהג כמו משקף רגיל.

ממה זה יכול לנבוע?
יש לדברים האלה אורך חיים?

l coyote l

New member
נשמע לא אטום היטב.

הרכבת אותו לבד?
אם אתה לא בטוח איך להתעסק איתו, מומלץ שתיגש ליבואנית של אראי, אופנועית.

הנסיך.

New member
פתרון הפין לוק הארור

המלצה שלי - קנה איזה תרסיס אנטי אדים ותעיף את הפתרון הדפוק הזה לכל הרוחות.

וואי לייק דיס?

אני דווקא הייתי מאוד מרוצה, עד שהוא נהיה בעייתי.

אבל מה זה תרסיס נגד אדים? איפה קונים? זה עובד?

הנסיך.

New member
קוז איי דונט לייק סטופיד סולושנז

יש כמה דרכים לפתור בעיה
אחת מהן היא אלגנטית מאוד, המשתמש אפילו לא מודע לבעיה הזו, הוא לא נתקל בה והפתרון שקוף לו כמו קיומה של הבעיה
השניה היא מכוערת מסורבלת ולא אלגנטית, היא גם מייצרת בעיות אחרות והיא מסובכת ליישום ולא ידידותית

אתה רוצה לנחש איך אראי ושואי בחרו לפתור את הבעיה לעומת יצרנים אחרים?

תרסיס נגד אדים הוא כזה שאתה מרסס בחלק הפנימי של המשקף שלך, הוא שומר על הצלילות שלו ועל השקיפות, אבל מייצר שכבת הגנה שמונעת מאדים להתפס במשקף.
מוכרים כזה בחנויות אופטיקה, במקור נתקלתי בזה לראשונה בתור ילד, כשהרכבתי משקפיים.

בשרשור הזה יש מלא מידע בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=8&messageid=157303003

anigodin

New member
וזה עובד?

ואם כן, איפה משיגים כזה? אצל האופטיקאי שלי?

hofnoan

New member
יש את זה באייס וחנויות לכלי רכב

זה מה שעשו פעם כשלא היה חימום באוטו. או זה או שפתחו חלון.
וזה לא עובד

hofnoan

New member
מממ לאדע... שמע אני קניתי דבר שכזה

וכתוב שצריך לרסס ואז לנגב וזה לא כזה עבד. מצד שני, אם זה לא היה עובד בכלל אף פעם לאף אחד זה לא היה נמכר. אולי לא השתמשתי כראוי...

anigodin

New member
תודה

אנסה להתייעץ עם האופטיקאי. אולי הוא ידע.
בד"כ אני מסתדר עם האדים.
כלומר, לרוב אין לי. בתחילת הנסיעה בבוקר יש לי ואם אני נוסע כמה דקות עם משקף פתוח, אחרי כן, אני יכול לנסוע איתו סגור ואין אדים. ברמזור אני מרים אותו.
אבל בימים כמו היום, כשיצאתי ירד גשם ולא ממש יכולתי לנסוע עם משקף פתוח כי הגשם נכנס. גם חריץ קטן לא עזר.

hofnoan

New member
היו ימים -בימים האחרונים

שנסעתי עם משקף פתוח בעבודה במשלוחים כי לא יכולתי עם האדים. זה תלוי במשהו במזג אוויר
אפשר לשאול בפורום מזג אוויר מתי איך ולמה אם זה מעניין אותך. אותי זה מעניין אבל אין ככ זמן חייב לעוף לעבודה :)

שואי מצרפת משקף פינלוק כסטנדארט לקסדות שלה

אראי (כמובן ש) לא, אבל המשקפים שלה נמכרים עם הכנה לפינלוק. מדובר כמובן בגרסאות האירופאיות של הקסדות, לא בטוח שכך גם בגרסאות האמריקאיות.

לפותח השרשור - ישנה אפשרות לכוון את משקף הפינלוק ע"י סיבוב הפינים הקטנים שעל משקף הקסדה שעליהם יושף משקף הפינלוק, זה עשוי לעזור לאטימה טובה יותר. ראה בהוראות המצורפות שקיבלת עם משקף הפינלוק.

מסייג לגבי אראי -

יתכן והם כן מצרפים היום משקפי פינלוק לקסדות החדשות בנוסף להכנה, לא סגור על זה.

l coyote l

New member
לדעתי זה דווקא יופי של פתרון.

אין לי מושג איך מתעסקים איתו, ואת זה פותרים ביקורים פעמיים בשנה אצל היבואנית - לפירוק ולהרכבה. זה הופך את העניין לממש פשוט.

כן, זה היה אחלה פיתרון

אם הייתי גר בתל אביב. אבל רק קניתי שם את הקסדה (באופנועית), ואני בכלל גר בירושלים, ואין כאן שום משווק שלהם או מישהו שלפחות יודע איך מפרקים את המשקף.

פרארי1

New member
יש משווק לאופנועית בירושלים

יונתן בסוכנות הונדה שברחוב פייר קניג, בכיכר מול המשטרה.
הוא גם מחזיק קסדות אראי שמגיעות מאופנועית וגם בטוח שיוכל לעזור לך עם הפירוק וההרכבה.

l coyote l

New member
לפרק את המשקף זו לא בעיה (לפחות לא לי).

הרכבת הפינלוק זה משהו נפרד, וגם אותו צריך לדעת לעשות.

הנסיך.

New member
כנראה שאנו תופסים את המושג" יופי" באופן שונה

אני לא מצליח להבין איך פתרון שמכריח אותך לבקר אצל היבואן פעמיים בשנה נתפס בעינייך כ"יופ של פתרון"

פתרון יפה הוא כזה שאני משתמש בו ולא שם לב בכלל שאני משתמש בו.

במארושין הישנה שלי כל משקף, שקוף \ בהיר \ חלק \ מט \ מתכהה אוטומטית \ מתבהר כשמעונן היה מטופל באנטי-פוג, ככה שהנושא הזה מעולם לא היה בלקסיקון שלי.
דווקא בשואי ה"יוקרתית" שלי, ברכיבה הראשונה איתה הביתה גיליתי שכדאי מאוד שאפתח את האוורור, אחרת לא אראה כלום מבעד למשקף.

למזלי יש לי ידיים טובות ו"הצלחתי" להרכיב את המשקף הפנימי בעצמי, אז אין לי אדים אבל יש השתקפויות מעצבנות מכל פנס רחוב ויש לי משקף בעובי של תחתית של עראק.
למה זה טוב? לבעלים של פטנט הפין לוק המטופש הזה.

למעלה