אדים במסכת צלילה

mirazh

New member
אדים במסכת צלילה

בוקר טוב, יש לי מסיכה חדשה שעושה "בעיות" ומלאה אדים. כבר ניסיתי את כל "תרופות הסבתא" כמו נוזל כלים לאורך כל הלילה, משחת שיניים ללילה, שטיפה במים חמים. וכל אחד כזה מספר פעמים ועדין האדים חוזרים במהלך הצלילות.
האם מישהו מכיר תכשיר מסחרי חזק שיכול לפתור את הבעיה?
תודה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
נתחיל מהסיבה

בד"כ הסיבה להיווצרות אדים במסכה היא אדים שמנוניים שיוצאים מהסיליקון של המסכה מכסים את הזגוגית שלה וגורמים לאדים להצטבר עליה.

משום מה רוב אלו שמבצעים את כל מה שציינת מורחים את כל החומרים על הזכוכית ולא על הסיליקון שמשם נובעת הבעייה ולכן גם לא מצליחים לפתור אותה.

טיפול נוסף שנראה/נקרא כמו טקס וודו אבל התגלה כיעיל מאד הוא מעבר עם להבה של מצית (רצוי כזה של כירת גז) על חלקי הסיליקון, בגלל האפשרות לגרימת נזק לסיליקון רצוי שזה יעשה על ידי מישהו בעל נסיון שיודע כיצד לעשות זאת.

פתרון נוסף שאני משתמש בו לגבי מסכות צלילה בחודשי השימוש הראשונים בהן הוא לפני כל צלילה להתיז מעט סבון נוזלי לתוך המסכה ולמרוח אותו ע"ג הסיליקון והזכוכית, לפני חבישת המסכה במים לשטוף אותה היטב להסרת כל הסבון וכמובן לא לוותר על היריקה המסורתית.

טיפ נוסף למי שמתקשה ביריקה לחשוב על אדם "שמאד אוהבים", מנסיון זה ממריץ את פעולת בלוטות הרוק.

יש כמה תכשירים מסחריים:

תוכל להשיג אותם בדוגית ואולי גם במועדוני צלילה גדולים - בקבוקון 30 מיליליטר של mares , שתיים שלוש טיפות מהנוזל מטפטפים על כל עדשה, משפשפים, ולפני הכניסה למים שוטפים היטב. מוצר נוסף, נקרא frog spit משתמשים בצורה דומה. ניתן להשיג גם מטליות מונעות אדים. מחיר בקבוקון כ40 ש"ח. יש מוצר דומה שבמקום נוזל מכיל מעין ג'ל דמוי וזלין ,יעיל מאד אף הוא אבל מזמן לא מייבאים אותו כפי הנראה.
המוצרים האלה "עושים את העבודה" כמו שצריך ומונעים לחלוטין הצטברות אדים.
בהצלחה.

אני חושב שיש אולי עוד סיבה שצריך לפסול

אני די בטוח שצוללים שבטעות נושפים גם קצת מהאף מעלים את כמות האדים במסיכה. לפעמים אפילו לא שמים לב לזה כי שארית האויר פשוט יוצאת מהמסיכה, אבל זה כנראה עוזר להיווצרות אדים.

ReefDiver

New member
סיבה נוספת היא שפשוף הסבון עם האצבעות

על האצבעות יש שומן שמופרש מהעור, ואם מרחת קודם קרם הגנה אז גם שאריות ממנו נשארו על עור הידיים.
כאשר משפשפים את המסיכה עם האצבעות הן מורחות שומן נוסף על המסיכה שרק מחמיר את הבעיה במקום לפתור אותה.

הפתרון הוא מעט סבון נוזלי במסיכה מדולל בתוספת מים, לדאוג שיגיע לכל הפינות כולל חלקי הסיליקון, ואז שטיפה במים ללא מגע של הידיים בפנים המסיכה.

macavity

New member
בדיקת מחלות מדבקות?

אני מניח שזה אחד מהקיצורים שטרם פגשתי / שכחתי, ואשר מתייחס לכך שהתגובה הזו כבר נאמרה.
&nbsp
התוכל להשכילני בבקשה?

למעלה