אכן....
כשאמרו לי לעשות את זה בפעם הראשונה צחקתי קצת אבל זה באמת עובד הכי מהר! תשובה מוחלטת לשאלה שלך תוכל לקבל, כשמישהו כאן ימצא את ההסבר המדעי למדוע בכלל נוצרים האדים על השמשה? אני לא יודעת את הסיבה האמיתית אבל אפשר לשער מה"תצפיות המדעיות" של כולנו מה הסיבה - הממצאים שלי הם שהאדים נוצרים רק בחורף, חימום בקושי עוזר, פתיחת חלון כן עוזרת, קירור עוזר מהר יותר, ומזגן + חימום עוזר הכי מהר. מה אנחנו לומדים מכאן? לא יותר מידי
אבל אפשר לראות בקלות שהשוואת הטמפרטורות בין שני צידי השימשה מעלים את האדים, מכאן שהגיוני שהאדים נוצרים בגלל הפרשי טמפרטורות. עכשיו נשלב את זה אם 2 פיסות מידע שכולנו יודעים - אדים נעלמים ע"י ייבוש, וחום מייבש את האויר יותר מקור (לדוגמא מזגן על קירור בקיץ זה אחלה, אבל מזגן על חימום בחורף הוא מחניק לטעמם של רבים מאיתנו) מכאן: חימום עוזר בקושי: כיוון שהוא מייבש את האדים אבל לא תורם להשוואת הטמפרטורות. פתיחת חלון עוזרת: כיוון שהיא תורמת להשוואת הטמפרטורות קירור עוזר: כיוון שהוא תורם להשוואת הטמפרטורות וגם מעט לייבוש האדים. מזגן+חימום הכי עוזר: ממממממממ...טוב את זה קצת קשה לי להסביר כי האויר שיוצא במצב הזה הוא חם...אולי בגלל שמזגן וחימום יחד מייבשים את האויר כ"כ מהר ולכן האדים גם נעלמים מהר.. חחחחחחחחחחחחח
איזה חיבור מדעי עשיתי כאן.... מקוה שלא כתבתי יותר מידי שטויות כי באמת שאני לא יודעת למה קורה כל דבר בכל מקרה...הכול מבוסס על שילוב מנצח של נסיון והגיון! ורק דבר אחד לא מסתדר לי - אם האדים באמת נוצרים כתוצאה מהפרשי טמפרטורות, אז למה לא נוצרת אותה התופעה על החלונות בבית??? אולי בעצם את כל מה שכתבתי עכשיו צריך לזרוק לפח??