אדוני ראש הממשלה

נגה...

New member
אדוני ראש הממשלה

משו שהגיע במייל. אדוני ראש הממשלה, לפני מספר שעות עבר בכנסת, בתמיכתך, החוק המכונה "חוק טל", שמעגן את אי גיוסם של תלמידי הישיבות לצה"ל. את השורות הבאות אני כותב בכאב רב, אבל אני חש שלא נותרה לי כל ברירה. בגיל 18, מבלי שאיש שאל לדעתי, התגייסתי לצה"ל, ובמשך שלוש שנים שרתתי כחובש קרבי בגדוד שריון. במהלך השירות סבבתי בכל רחבי הארץ, בלבנון ובגדה המערבית. ראיתי את חבריי נותנים את מיטב שנותיהם בעבור המדינה מבלי לקבל דבר בתמורה. ראיתי את חבריי נפצעים, ראיתי אנשים מתים. למעלה משנתיים חלפו מאז השתחררתי משירות סדיר, אבל עם צה"ל לא הפסקתי להיפגש. רק בשנה האחרונה ביצעתי 58 (!) ימי מילואים, 32 מתוכם היו במהלך שנת הלימודים. כן, אני גם סטודנט באוניברסיטת תל אביב. מימון שכר לימוד או דמי מחייה כמובן שלא קיבלתי מהמדינה, ובמקביל ללימודים אני גם עובד. יש דברים שלמדינה אסור לעשות מדוע אני מטריד אותך בכל הפרטים האלה? כי אתה תמכת בחוק שקובע כי אזרחים אחרים, אזרחים כמוני, פטורים מכל אלה. אתה תמכת בחוק שמפלה בין הדם שלי לדמם של אחרים. בני הישיבות לא ישרתו בצה"ל ויוכלו לשבת וללמוד בשקט, במימון המדינה. אתה הצבעת בעד חוק, שקובע כי אני הוא זה שיגן בגופו על בני הישיבות ואני הוא זה שיממן את לימודיהם ומחייתם. אדוני, החוק שהתקבל חצה קו אדום. ישנם דברים שלמדינה פשוט אסור לעשות. אסור. אין שטח אפור ואין אופציות שונות. כל חלופה שקובעת כי אזרח אחד ימות ואחד יחיה פסולה. כל חלופה שמעניקה בחירה בדמות "שנת הכרעה" לאחד ולא לשני פסולה. אין לכך כל הצדקה. אם לחבריי מותר לבחור, למה לי אסור? אין אדם שמוכן להרגיש שווה פחות מרעהו. דמם של בני הישיבות אינו סמוק מדמי שלי. רצונם לחיות אינו מותר מרצוני. רצונם ללמוד אינו עז מרצוני. אני מרגיש שהמדינה הודיעה לי, שאדוני בעצמו הודיע לי, כי דמי הפקר. עם זאת איני יכול להשלים. אני מצרף למכתב זה את תעודת המילואים שלי. החוק שתמכת בו היום שמט את הבסיס המוסרי מידי המדינה ואין לה כל זכות לקרוא לי לשרות מילואים. לי אין כל כוונה להמשיך ולהיות אזרח סוג ב´ במדינה שלי. כל עוד זו המדינה שלי. קריאה מהנה. בוקר נגה.

טאקילה~*

New member
נכון ומצער שלא כולם שווים..../images/Emo10.gif

לא ניתפס הדבר הזה ,זכיות בלי חובות.. צריך לתמוך בחוק חדש: מי שלא משרת את המדינה לקחת לו זכאות לגימלאות והבטחות הכנסה.. רק בדרך הזו אולי יהיה שינוי ושיוויון אמיתי..

נגה...

New member
יש את המשפט המפורסם הזה

מין סלוגן כזה "ראשון בין שווים" תמיד יהיו אלה ששווים "יותר" ואלה ששווים "פחות" אבל כאשר רשויות שלטון עושות זאת במודע והופכות את רובנו, אותו רוב דומם הנושא על כתפיו את אותה מערכת גדולה ומורכבת שנקראת מדינה ל.... (השלימו את החסר) קטונתי. נגה.

הצופה.

New member
היי נגה

האם קיים מושג מחיר הדמוקרטיה? האם אפשר להוציא חוק מחר ששחורים לא ילכו לצבא ולבנים כן? האם הדמוקרטיה יכולה להוציא חוקים אנטי דמוקרטיים? חוק גזעני כדי לשמור על הדמוקרטיה? מחיר הדמוקרטיה פרושו טישטוש הציבור בכדי שקבוצה מסויימת תוכל לשמור על פרנסתה(על כסאותיהם המטונפים) וזה נע מהצד הימני של המפה עד לצד השמאלי כולל את רוב חברי הכנסת שהקימו לעצמם מדינה בתוך מדינה עם חוקים משל עצמם... והמצחיק שבשם דגל הדמוקרטיה קמה מפלגת שינוי שבצורה גזענית תוקפת את הדתיים...במקום להפנות את האש לאיפה שקשה להלחם שם לעבר המפלגות שמאפשרות את "מחיר הדמוקרטיה" יורים חצים לעבר המטרות הקלות.. מי שמאפשר את החלמאות הזו זה אנחנו שבוחרים שוב ושוב באותם אנשים שמוכנים להקדיש את חייהם למען עצמם
על אותו המשקל הומצא "קורבנות השלום" אנשים שצרכים להרצח מידי יום על מנת לשמור על שולחן משא ומתן אולי רק חוק שאינו מאפשר לחבר כנסת להבחר ליותר משתי קדנציות.. ואולי חוק שיבטל את ההטבות לחברי הכנסת כולל פנסיה ותנאים אחרים.. ישלח אנשים שמדינת ישראל באמת חשובה להם לכנסת ובמקום לעסוק בכיסאות יטפלו בדברים החשובים... רק כאשר תהיה הפרדה מלאה בין הרשות המחוקקת למבצעת ולשופטת והרשות המחוקקת לא תהיה המבצעת והשופטת של עצמה ישתנו פני הדברים

נגה...

New member
לשם שינוי מסכימה עם רוח הדברים ../images/Emo13.gif

שכתבת. "נבחרי העם", הם נקראים מודבקים משכמם ומעלה על כסאות מוגבהים בינם ובין רווחת הציבור הבוחר אותם לא נותר אפילו קמצוץ של עניין משותף זולת אותו פתק צהוב ולבן שפעם בארבע שלוש ושתיים שנים מוטל לו לקופסת הפלאים. מהרבה "תחלואים" סבלה/סובלת המדינה הזו שלנו. אבל הרשות המחוקקת של השנים האחרונות, "הגדילה" לעשות בכל התחומים. אוטופיה היא הרעיון להפרדת הרשות המחוקקת והמבצעת לבין זו השופטת, כאשר במרץ רב פועלים שם לאחרונה לביטול רוב סמכויותיה של זו השופטת. שמת לב באיזה שקט יחסי עבר החוק הזה ללא ציוצים מיותרים??!! תגיד, אפשר סוף סוף לגיד כאן את צמד המילים "תחי האנרכיה" מבלי להיות מוקצה מחמת.... והמילים הכתובות קורמות עור וגידים, סקסו. מה שמזכיר לי, אולי יהיה מעניין לקרוא שוב את "1984", בעצם "חוות החיות", יתאים יותר. ערב טוב נגה.

נגנג...

אני לא מתפלא. לפי דעתי, לו מישהו מהעבודה היה ראש ממשלה, הגיבור הלאומי היה מצביע נגד (וכמובן, אנשי העבודה היו כולם תומכים כאיש אחד). אני אפילו חושב, שאילו לא היתה מלחמה כאן עכשיו, אשר באופן טבעי מטילה מעין חובה מוסרית על כולם להתגייס ולהיענות לצווי 8 למיניהם; הממשלה לא היתה מעיזה להעביר את החוק הזה, מחשש שכמות מחזירי תעודות המילואים תהיה הרבה יותר גדולה. לזה, קוראים בפוליטיקה מאקיאבליזם, דפוס התנהגות מושרש היטב בפוליטיקה הישראלית על כל גווניה. לגבי מחזירי תעודות המילואים... אני כבר החזרתי פעם אחת וזה עלה לי ב- 35 ימים בכלא 4. שם למדתי לאהוב את זהר ארגוב. היום... מעדיף לא להתבטא בעניין. האח הגדול נמצא בכל מקום בדמוקרטיה הנאורה הזו. סקסופון

נגה , כמו שנעמי כתבה.....

מרגיז, עצוב ומה לא........... אני פשוט לא מסוגלת לקלוט באיזו מדינה מעוותת אנחנו חיים. זה מתסיס אותי, מצער , הכל....... מוכנה אם רק אדע איך, לתמוך, לעזור או כל דרך שהיא כדי לשנות את העיוות הזה שכל פעם מקבל אישור מחדש. י.

נושא כאוב......

מסתבר שיש אזרחים במדינתנו מסוג א´ ומסוג ב´. ולא כולם שווים.
רוצה קצת ניחומים ?????? אתה לא לבד. אתה אחד מתוך 30% מהאוכלוסיה. ואני גם.

ננסנס

New member
הבעיה הראשונה היא שרק

שליש מהעם משרת בצבא, שליש עובד ושליש משלם מיסים. הבעיה השניה היא שהכל זה אותו השליש...

מו שיקו

New member
העיקר הוא

שב 30% לא נמצא החבר כנסת הזה שהיה תוקע מכות לאישתו זו הכנסת שמעבירה את החוקים המטורפים האלה אז איך ההוא יכול להצביע בצורה נורמלית אם הראש שלו נמצא במחשבה של איזה בומבה להביא לאישתו בלילה

מו שיקו

New member
הבעיה היא לא העונש

הבעיה היא שככה נראית המדינה שבכנסת שלה נמצא חרא כזה ולאף אחד זה לא הפריע

למעלה