אדום בשירים

ליבי123

New member
אדום בשירים../images/Emo15.gif

שלום לכולם, אני מחפשת שירים (אפשר בהחלט גם שירי ילדים) בנושא צבעים בכלל והצבע האדום בפרט. אם מישהו מכיר אתר בנושא, אשמח לקבל את שמו. המון תודה ליבי

תמר28

New member
יהונתן גפן כתב שירים על....

" הילד האדום", "הילד הצהוב" וגם סיפור על " האיש הירוק". השירים עוסקים גם בצבעים וגם בשונות.

psa

New member
שלום ליבי- שירים וצבעים

יש שיר מאוד יפה , אמנם לא ממש שיר ילדים. אך בזמנו לימדתי את תלמידיי בכיתה ד´ ושרו ממש יפה ( וכל זה שאני לא בדיוק נקראת זמרת...). השיר : "גוונים "/מילים : חיים קינן לחן : יגאל גידון. השיר השני :"קופסת הצבעים "
פסא

amr riki

New member
אדום בשירים

"חופשה אדומה " - מילים עמוס אטינגר לחן סשה ארגוב "שלכת אדומה" מילים תרצה אתר לחן אלונה טוראל (שני השירים מופיעים בסר "עם ישראל שר" שרלה שרון "שיר ערש לצבעים" מילים ולחן נעמי שמר
ריקי

ליבי123

New member
המון תודה לכולכם../images/Emo24.gif

באמת המון תודה לכם, עזרתם לי מאד. כעת אחפש אתרים בהם מופיעים השירים הללו. נשיקות ליבי

psa

New member
../images/Emo79.gif ליבי ,הנה אתר נהדר שיעזור

לך למצוא שירים

ואיך אפשר בלי כלניות

כלניות, כלניות, כלניות אדמדמות אדמוניות לא משנה שהן באות גם בצבעים שונים..
של נתן אלתרמן , לחן - משה וילנסקי, שירה - הגדולה מכולם שושנה דמארי ועוד - בשיר יש פרחים של נתן יונתן יש מספר צבעים המסמלים כל אחד מהם משהו אחר (אדם, זהב, שחור, לבן וכו´)(אל תקטוף, נערי , יש פרחים שבני חלוף) בספר של לשיר עם אפי נצר. אפרופו ירושלים, בשיר אור וירושלים (ראיתי עיר, עוטפת אור, והיא עולה בשלל צבעי הקשת) הצבע האדום נזכר שם לפחות פעמיים בהקשר של שקיעה. (שיר י. שריג אצל אפי נצר) כמובן שיש את השיר "גוונים" - (את שירנו כתבנו על פתק כחול, אך איש לא שאל לשם מה..) של חיים קינן ושוב אצל אפי נצר - יש שם מספר גוונים. ואם נמשיך, השיר "דבר אלי בפרחים" של א. אסף אבל מוכר יותר נדמה לי כשל שולה חן לא?? מוזכרים בו נרקיסים בלבן, חרציות צהובות, שדות ירוקים. שני שושנים של י. אורלנד.. (אדום ולבן..) וחוץ מזה, בהצלחה אסנת

ליבי123

New member
תודה חבר´ה!!!../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

לכל החברים הטובים בפורום שעזרו לי - תודות לרוב!!! באמת עזרתם לי. אמנם לא מצאתי את מילותיהם של כל השירים, אבל מצאתי חלק וזה מצויין. שוב תודה, כולכם נהדרים. חג שמח ליבי

למעלה