אדום או לבן?

אדום או לבן?

אני מכינה עוגת שוקולד לחבר ועל מנת שייראה קצת יותר מושקע חשבתי להוסיף יין לארוחה, מה הולך עם שוקולד יין לבן\ אדום? ואיזה יינות אתם יכולים להמליץ לי לזה? תודה.

MEIMIS

New member
גולן מוסקט יין לקינוח...

יין מאוד מתוק... הכי מוצלח לפי דעתי... "(לא שאני כזה מבין ביינות) אבל הוא מתוק וגם העוגה מתוקה ככה שיהיה לו מתוק גם מהעוגה וגם ללא העוגה :)

Crazy_Bitch

New member
לדעתי אדום...

אומרים שזה לא משנה- וכל מיני סוגים מתאימים עם כל מיני ארוחות, אבל לדעתי שוקולד ויין אדום הם זוג מושלם. איזה? זה כבר תלוי בתקציב... כל יין יתאים כמעט.

MEIMIS

New member
אם כבר יין אדום...

אז לא להתבלבל ולקנות יין רוזה/סמוק

סניפטר

New member
גוורצטרמינר של יקבי רמת הגולן

יין לבן מעולה שמתאים לקינוח

Chewbacca

New member
ואם את באמת רוצה להשקיע

הייטס ויין של ירדן, מיקבי רמת הגולן. אמנם הוא היקר ביותר מבין הרשימה למעלה אבל בכ"ז הוא גם הטוב ביותר והמתאים ביותר לקינוח.

Chewbacca

New member
אז ככה

אייס ויין אמיתי הוא יין שעשוי מענבים שנותנים להם להתייבש על הגפן במשך תקופה ארוכה מרוב הענבים, עד שהם מגיעים למצב של קיפאון (תזכור שבצירים מתחילים בסביבות ספטמבר, ואם משאירים את הענבים על הגפן עד סוף דצמבר או ינואר הטמפרטורות מגיעות לרמות קיפאון) הקפאת המים בתוך העינב גורמת לרמות הסוכר והחומציות לעלות גבוה מאוד. היין כמובן הוא מתוק מאוד שמחפה על רמות החומציות הגבוהות שנותנות ליין אריכות ימים. ליין יש גוף עבה טעם עמוק שמזכיר טיפה דבש והאף הוא האוצר האמיתי של היין. ביקבי רמת הגולן לא מייצרים אייס ויין בשיטה הרגילה אלא מקפיאים את הענבים אחרי שהם נבצרים ומגיעים ליקב מה שמעלה רק במקצת את רמת החומציות והסוכר אבל היין שמתקבל, הוא יין קינוח מושלם. לגבי המחיר אין לי מושג.

Chewbacca

New member
ריקבון אצילי

או בשמו הלטיני בוטריטיס הוא דרך אחרת להעלות את רמת הסוכר בעינב. יינות בעלי ריקבון אצילי הם מאוד מתוקים והם שוב יינות קינוח מצויינים שמומלצים מאוד והם מאוד יקרים. אבל ריקבון אצילי לא הולך יחד עם אייס ויין, להיפך אם מתפתח ריקבון על העינב אי אפשר לעשות ממנו אייס ויין.

למעלה