אג"ח במינוף?

מצב
הנושא נעול.

zivf23

New member
אג"ח במינוף?../images/Emo2.gif

אג"ח במינוף?

יש חיה כזאת? מישהו שמכיר\יודע\ראה\קנה\מכר יכול להסביר קצת? תדה, זיו

nirshats

New member
אם אתה סוחר גדול

אג"ח במינוף?

יש חיה כזאת? מישהו שמכיר\יודע\ראה\קנה\מכר יכול להסביר קצת? תדה, זיו
אם אתה סוחר גדול
שמעתי פעם שאפשר למכור בשורט אג"ח מדינה ולקנות אג"ח קונצרני. ככה אתה בעצם לוקח את התפקיד של חברת ביטוח. חוץ מזה יש את המינוף הרגיל שנותנים בבית ההשקעות בתמורה לריבית. נראה לי שעל אגחי"ם ל"מ המינוף הוא 50% , ועל אגחי"ם AAA 95% , משהו כזה. אבל שוב - בד"כ הריבית שלוקחים לך היא בסביבות 7-8% ככה שזה לא ממש מומלץ

zivf23

New member
ואיך עושים את זה?

אם אתה סוחר גדול
שמעתי פעם שאפשר למכור בשורט אג"ח מדינה ולקנות אג"ח קונצרני. ככה אתה בעצם לוקח את התפקיד של חברת ביטוח. חוץ מזה יש את המינוף הרגיל שנותנים בבית ההשקעות בתמורה לריבית. נראה לי שעל אגחי"ם ל"מ המינוף הוא 50% , ועל אגחי"ם AAA 95% , משהו כזה. אבל שוב - בד"כ הריבית שלוקחים לך היא בסביבות 7-8% ככה שזה לא ממש מומלץ
ואיך עושים את זה?
אם אני למשל סוחר דרך אורדר-נט או דרך האתר של בנק הפועלים, איך אני מבצע עסקה ממונפת באג"ח? תודה על המידע.

nirshats

New member
צריך אישור מיוחד

ואיך עושים את זה?
אם אני למשל סוחר דרך אורדר-נט או דרך האתר של בנק הפועלים, איך אני מבצע עסקה ממונפת באג"ח? תודה על המידע.
צריך אישור מיוחד
למכירה בשורט , וסביר להניח שלא נותנים לכל אחד. הכי טוב שתתקשר אליהם ותשאל איך עושים את זה ומה בדיוק התנאים כי אין לי שום נסיון בשורטים. קח בחשבון שבכל שורט צריך בטחונות , שבלעדיהם יכולים לסגור לך את הפוזיציה, לכן זה מאוד מסוכן כי אם למשל עשית מה שכתבתי ואתה על קצת הבטחונות שלך (כדי למקסם רווחים) מספיק יום אחד של ירידות חדות באג"ח קונצרני מול עליות באג"ח ממשלתי - ואתה מחוץ לעסק

zivf23

New member
אני לא סוחר בשורט

צריך אישור מיוחד
למכירה בשורט , וסביר להניח שלא נותנים לכל אחד. הכי טוב שתתקשר אליהם ותשאל איך עושים את זה ומה בדיוק התנאים כי אין לי שום נסיון בשורטים. קח בחשבון שבכל שורט צריך בטחונות , שבלעדיהם יכולים לסגור לך את הפוזיציה, לכן זה מאוד מסוכן כי אם למשל עשית מה שכתבתי ואתה על קצת הבטחונות שלך (כדי למקסם רווחים) מספיק יום אחד של ירידות חדות באג"ח קונצרני מול עליות באג"ח ממשלתי - ואתה מחוץ לעסק
אני לא סוחר בשורט
וא מעוניין להתחיל לסחור בשורט, בדיוק בגלל הבעייתיות שתארת והדרישה לבטחונות והאפשרות להפסיד סכומים גדולים מאד בזמן קצר מאד. השאלה (המתוקנת) שלי היא: האם ניתן למנף אג"ח או לבצע קנייה ממונפת כלשהי בלונג? תודה.

nirshats

New member
את זה כל אחד יכול לעשות

אני לא סוחר בשורט
וא מעוניין להתחיל לסחור בשורט, בדיוק בגלל הבעייתיות שתארת והדרישה לבטחונות והאפשרות להפסיד סכומים גדולים מאד בזמן קצר מאד. השאלה (המתוקנת) שלי היא: האם ניתן למנף אג"ח או לבצע קנייה ממונפת כלשהי בלונג? תודה.
את זה כל אחד יכול לעשות
רק צריך לחתום להם על הרשאה שהם יכולים למכור לך אם אתה לא מכסה את מה שהם דורשים. לא נראה לי שזה בכלל יכול להשתלם , כי כאמור הריבית שיגבו ממך תיהיה 7-8% , כאשר ריבית של אג"ח קונצרני שאינו "זבל" היא לכל היותר 5-6%. על אג"ח "זבל" אפשר לקבל מינוף , אבל הרבה יותר קטן , לפי מה שאני זוכר זה משהו כמו 50% , וגם אז זה בד"כ לא ישתלם לך בגלל ריבית החובה הגבוהה שהברוקר גובה , ובגלל הסיכון. (גם אם ברור לך שהחברה תשלם , יכול להיות מצב שבו מחיר האג"ח ירד כי יש כאלו שלא חושבים כמוך - ואתה תידרש לסגור את הפוזיציה)

מצב
הנושא נעול.
למעלה