אג"ח ארוכות

• פותח הנושא DeQ
  • פורסם בתאריך

DeQ

New member
אג"ח ארוכות

שלום לכולם, לאחר שפורסם המדד האחרון שעלה ב0.6% הופיעה כתבה (לא זוכר באיזה עיתון בדיוק) שבה צוין כי אג"ח החוב הממשלתיות הארוכות (הצמודות למדד) ייפגעו כתוצאה מהעלייה הבלתי צפויה במדד. אני מבין מדוע העלייה במדד תפגע באג"ח בעלות ריבית קבועה אך כיצד זה משפיע על אג"ח הצמודות ? תודה.

DeQ

New member
נו, אז מה?

העלאת הריבית תפגע באג"ח עם ריבית קבועה ומה עם הצמודות? ההצמדה למדד אמורה להגן על בעלי האג"ח משינויי מחירים.

drshy

New member
עליית הריבית משמעותה ירידה במחירי

האג"ח (כי המחיר החדש צריך לגלם את הריבית הגבוהה יותר) ההצמדה למדד אינה קשורה לנושא הריבית אלא רק לנושא האינפלציה

למיטב זכרוני הכתבה הזו

כללה גם את נושא צפיה לעליית הריבית בארה"ב יותר מהמתוכנן, וכתוצאה מכך גם את הריבית בארץ. אך ללא קשר לריבית המוניטרית, כאשר נושא האינפלציה עולה על הפרק יש יותר קונים לאגח צמודות מדד. כתוצאה מכך המחיר שלהם עולה (ביקוש) והתשואה עליהן יורדת. זו הכוונה לדעתי בכתבה שקראת, במידה ויש לך לינק לכתבה אתה מוזמן לפרסם אותו כאן, להמשך הדיון.

DeQ

New member
אני לא חושב

שהכוונה הייתה לתשואה. כאשר מדברים על 'פגיעה' מדברים (עד כמה שידוע לי) על המחיר, ולא על תשואה לפדיון. בכל מקרה, מה שאמרת הוא נכון לגבי צמודים קצרים שהמחיר שלהם יעלה עקב הביקוש. אך מדוע צוין בכתבה שדווקא הצמודים הארוכים יפגעו?

Kiru

New member
עליית ריבית

פוגעת בדר"כ בכל סוגי האג"ח, רגילים וצמודים, קצרים וארוכים.

piper70

New member
לגבי טווח הזמן חשוב לציין

שככל שהמח"מ של האג"ח ארוך יותר, הרגישות שלו לשינויים בריבית גבוהה יותר. לכן, עליית שער הריבית תביא לירידה חזקה יותר במחירי האג"חים הארוכים, ולירידה פחות משמעותית באג"חים הקצרים.

Kiru

New member
../images/Emo45.gif

אלא אם עקום התשואות לא נורמלי.

למעלה