אגת כחול

אגת כחול

קניתי את האבן אגת כחול... מישהו יכול להסביר לי על האבן..וגם כיצד מטהרים את האבן כדי שהיא תהיה אך ורק שלי... קניתי עוד אבן ששכחתי את שמה היא בצע כחול והמוכרת אמרה שהיא עוזרת בלימודים.. האם יש אבנים נוספות שעוזרות לזיכרון אני חייבת אבן כזאת..תודה..

stoneage

New member
אגת כחולה היא אבן צבועה

לכן יש לה את התכונות של האגת ובנוסף את התכונות של הצבע הכחול כצבע. האגת:מאזנת ומחזקת גוף ומוח. נותנת כוח ואומץ. טובה לאנשים שהם לוגיים מידי. הכחול: תיקשורת ורוגע. הצביעה של אבן זו נעשית בתהליך כימי כך שהצבע נספג בהתאם לדוגמאות הטבעיות שעל האבן ולכן עדיין ניתן להבחין בפסים, עיגולים או חלקים של קוורץ. הצבע לא יורד בשטיפה. במידה והצבע דוהה זו מאותה סיבה של אבדן צבע באבן טבעית. למרות שהיא צבועה היא האגת הנמכרת ביותר. ישנן המון אבנים כחולות. ללימודים הכלצית הכחולה מצויינת (היא בגוון תכלת, לרוב גולמית וכאשר אוחזים בה יש תחושת שמנוניות). לזיכרון: חוץ מהכלצית הכחולה גם פלורייט, סיטרין, פחות עוצמתיות: רודוקרוסייט, המטייט, היולייט

לפאיס

האבן שקניתי זה לאפיס ואומרים שהיא אבן מאד טובה בעלת עוצמה... את האבן כלצית כחולה היא הייתה לי בתקופת לימודים ממש קשה וכאשר קניתי אותה היא ממש עזרה לי והכל יסתדר לי כניראה שהיא בעלת עוצמה רבה...ולפני כשנה היא אבדה לי!

בקשר לאבנים

את האבנים שקניתי אני צריכה לשים אותם בכיס או בתיק ככה צמוד לגוף.. ואם יש לי מבחן אז להחזיק אותה ביד?

stoneage

New member
את האבנים מומלץ להחזיק

קרוב - בכיס, ביד, לישון איתן. לגבי בחינות, מומלץ לאחוז גם במהלך הלימוד לבחינה לא רק במהלך הבחינה. אגב, אומרים שהקוורץ סופגת ידע ולכן כדאי ללמוד כאשר היא ביד ואח"כ לאחזה במהלך הבחינה ו"לשלוף ממנה את הידע". פעם, שהייתי סטודנטית ואף אחד לא שמע על אבנים (בארץ), היו לי כמעט ורק קוורצים. היות וגם לא היה לי את הידע והנסיון שיש לי היום, למדתי עם הקוורצים - ממש למדתי "לתוכם" ואח"כ הנחתי על השולחן. כיוון שלאף אחד לא היה מושג מה זה אפילו לא היו הערות מעצבנות ולא צחקו מהרעיון....אז לומדים "לתוך" האבן ואח"כ "שולפים" את הידע...דרך מתוחכמת להעתיק...

השאלה שלי

האם רק קוורץ סופגת את הידע?....ואם אני ילמד עם האבן אגת כחול זה יהיה אותו הדבר כמו קוורץ או שעדיף לקנות את הקוורץ וללמוד איתה... ועוד שאלה... זה כבר נהיה יותר מידי אבנים גם הלפאיס גם האגת כחול וגם הקוורץ מה אני ילך עם כולן בכיס או איך לעשות את זה????............ אני כבר בדילמות..!

stoneage

New member
אם כוונתך בסוגים לאבנים אחרות

השייכות למשפחת הקוורץ אז לא. הכוונה לקוורץ הרגיל, הצלול. ואם כוונתך לצורות התגבשות שונות אז כן אפשרי אבל לדעתי רצוי להשתמש בגנרטור קוורץ צלול, בגודל שנוח לאחוז ביד

stoneage

New member
אם כוונתך "ללמוד לתוך האבן" אז

כמו שכבר ציינתי הקוורץ הכי טובה. במידה והכוונה לחזק זיכרון וריכוז, אז: כלצית כחולה, פלורייט או סיטרין. לאפיס יכולה לחזק חוכמה ולאגת כחול אין קשר ללימודים בכלל. הסיטרין מחזקת גם ביטחון עצמי שלעיתים חסר בבחינות. ללימודים באופן כללי אני תמיד ממליצה לאנשים כלצית כחולה ופלורייט. לעיתים גם סיטרין. כמו שציינתי הקוורץ כגנרטור נקי גם טובה אבל אופן השימוש שונה. ההחלטה עם מה ללכת תלויה בך ובאינטואיציה שלך. אני הייתי בוחרת (מתוך מה שיש לך ) את הלאפיס. בכל אופן האגת הכחולה לא תספוג את הידע היא תוכל לגרום לאיזון, לתת כוח ואומץ ולהרגיע, אם זה מה שחסר לך בבחינות אז היא טובה לך אם מה שחסר זה ריכוז, זיכרון, חשיבה אז לא האגת. האגת אגב טובה לאנשים שהם לוגיים מידי כלומר: מורידה לוגיקה לטובת אינטואיציה. לבחינות זה לאו דווקא טוב - תלוי בנושא הנילמד

עזרת לי מאד!!!

את מאד עוזרת לי אני לא יודעת איך הייתתי מסתדרת בלעדייך.. אבל יש לי עוד שאלה.. אני הולכת לקנות את כל האבנים שאמרת כלצית כחולה פלורייט סיטרין ויש לי את הלאפיס.. עכשיו מה אני ילך עם כל האבנים?...ועם איזה אבן ללמוד? את האבן בזמן הלימדה להחזיק אותה ביד? או לשים במקום בו אני לומדת ? תעזרי לי בבקשה אני לא הכי טובה בזה ודי חדשה בזה..

stoneage

New member
תקשיבי לאינטואיציה שלך...

את לא "חייבת" לרכוש את כל האבנים. תגיעי לחנות, תתבונני בהם ותרגישי אינטואטיבית אם בא לך לגעת בהן. לגבי אופן השימוש, אין חוקים או כללים זה מאוד אינדווידואלי. ייתכן שאחת מהן תסייע לך לבד וייתכן שהכי טוב את כולן. את יכולה לאחוז את חלקן ביד בזמן הלימודים ובמהלך הבחינות או להניחן על השולחן או בכיס או לענוד. במידה ומטרתך לחזק את הזיכרון, הצמדי אליהן כמה שיותר, גם כאשר את לא לומדת (למשל, מתחת לכרית בזמן השינה), בכיס כל הזמן. במידה ומטרתך ריכוז, אחזי בזמן שאת לומדת ואח"כ במהלך הבחינות. על השאלה של ללכת עם כולן או עם חלקן רק את יכולה לענות. הקשיבי לאינטואיציה. האבנים גם עובדות טוב יותר כאשר את משקיעה קצת בבחירה ובהחלטה ולאו דווקא כאשר אחרים אומרים לך מה לקחת. אני לא נוהגת להגיד לאנשים מה לקחת. כאשר לאדם יש מטרה מסויימת (כמו במקרה שלך) אני ממליצה (מכוונת) על מספר אבנים ואז מבקשת מהאדם לבחור ביניהן לבד. לפי התחושה, לפי האינטואיציה. יש אנשים שהפלורייט תהיה הכי טובה עבורם, לאחרים הכלצית ולחלק הסיטרין. לחלק השילוב של השלושה מעולה ולחלק מספיקים שניים מתוך השלושה. אל תחשבי יותר מידי. גשי לחנות, תשאלי איפה האבנים הנ"ל ופשוט תקחי את אלו שבא לך בשניה הראשונה - אל תחשבי ! לא בא לך על אחת מהן - עזבי אותה אל תאמרי, "כן אבל אמרו שהיא טובה..." אז מה אם מישהו אמר? כל אדם הוא שונה ולכל אדם מתאימות אבנים אחרות. בהצלחה בבחינות ! אשמח לענות לשאלות נוספות

../images/Emo51.gif

אוקיי..ככה אני יעשה!!! תודה רבה לך!!! הוצאת אותי מהדילמות שלי! תודה!!

למעלה