אגרנות כפייתית

glozmang

New member
אגרנות כפייתית

ערב טוב, אפתח בהקדמה קצרה,אבי בן 63 מתגורר לבד, חולה באגרנות כפייתית הוא לא מודע למצבו ואין לא שום רצון לטפל במצבו. מצבו קשה במהלך החורף האחרון ביתו נשרף בעקבות העומס הבלתי נגמר,אבי אושפז בעקבות השרפה, שחזר לביתו (אחרי פינוי 3 מחולות של זבל שרוף) המצב חזר להיות בדיוק אותו דבר ואף גרוע יותר. אני אבוד ולא יודע איך להתמודד עם זה, אשמח לכל תגובה/עזרה. תודה בן

אמא11

New member
בוקר טוב בן יקר וברוך הבא לפורום שלנו../images/Emo39.gif

באגרנות כפייתית יש אנשים שמבינים שיש להם בעיה, ויש אנשים שלא מבינים שיש להם בעיה, והקושי "להגיע" אליהם ולשכנע אותם שהם זקוקים לטיפול, הוא גדול. אני מציעה לך (לבד, ללא אביך) לפנות לפסיכולוג ששמתמחה בנושא ולהתיעץ איתו כיצד לפעול. בנוסף, אתה יכול להתיעץ עם רופא המשפחה של אביך . רופא המשפחה יכול לשוחח איתו ולהפנות אותו לפסיכולוג או לפסיכיאטר (לפעמים אנשים מקבלים מה שמישהו אחר אומר ומסרבים להקשיב לבן משפחה) או אולי ליצור קשר עם עובדת סוציאלית. ניתן גם להתיעץ עם עובדת סוציאלית של העירייה. ישנם ספרים שאפשר להעזר בהם - תראה ב"קישורים" של הפורום שבשורה העליונה שלמעלה, בקטגוריה של ספרים מומלצים. ישנו ספר בשם "די לאובססיה" של פרופ' עדנה פואה ופרופ' וילסון ובו פרק מיוחד לאוגרים. בספר מובאת מעין תכנית ל"טיפול עצמי" ואולי תוכלו לעבוד עליה ביחד. ספר נוסף רלבנטי מאד: להתגבר על אספנות כפייתית" (של כמה מחברים:נזירולו-בובליק-יריאורה-טוביאס). אם מישהו היה במצב זה (או כבן/בת או כהורה אוגר), אני מקוה שיתרום מנסיונו. רק טוב תמי

למעלה