אגרופים

rowshi2

New member
אגרופים

תגידו, בשביל אגרופים חזקים יותר, צריך שרירי חזה? אילו שרירים בדיוק מניעים את האגרוף? ואיך מחזקים אותם? לא יתקבלו תשובות בסגנון " חשובה עבודת המותן" או "מחזקים במכון כושר"... אגב, מה תעדכם על איגרוף קלאסי? שווה לנסות?

zappon

New member
אני יודע ששרירי האמה ושריר היד

האחורית או ה-FOREARM די חשובים. ומה זה האגרוף הקלאסי? של קארטה?

WhiteSnake 85

New member
לדעתי...

לדעתי הכנפיים-לא יודע איך קוראים לשרירים האלו,תלת ראשי,שריר האמה,והשריר המחבר את הכתף אל הצוואר (ואולי אולי גם שריר הגב העליון-או הטרפז)

WhiteSnake 85

New member
אה כן

ידעתי את זה. פשוט לא הייתי בטוח אם אתם הייתם מבינים... :))))))))))

zoti

New member
תשובות

אני אתחיל דווקא מהשאלה השניה. אם אתה מעוניין לנסות איגרוף קלאסי אני בהחלט ממליץ. תלמד להשתמש בידיים כמו שאף אומנות לחימה אחרת לא תלמד אותך. תלמד איך מתחמקים מאיגרופים שמכוונים לפנים ותלמד איך מרגיש איגרוף (גם אם הוא מכוסה בכפפה) כשהוא פוגע לך באף. העבודה על הכושר והסיבולת באיגרוף קלאסי היא אינטנסיבית וכייפית. לגבי השאלה הראשונה. אתה יכול לנסות לעבוד עם משקולות קלות (לא יותר מ1 ק"ג) ולעבוד הרבה על איגרוף צל (SHADOW BOXING) אבל אם אתה לא יודע איך זורקים איגרוף כמו שצריך זה יהיה ביזבוז זמן ואתה תסגל לעצמך דפוסי עבודה לא נכונים. ברוב המקומות בהם מתאמנים באיגרוף עושים שאדו עם משקולות קטנות. אחרי 3-5 סיבובים כאלה אתה מוריד את המשקולות ופתאום האיגרוף שלך מרגיש מהיר וחזק. לגבי השרירים שמשתתפים בפעולת האיגרוף לא הייתי מתייחס לשריר ספציפי כי כל חלק הגוף העליון בשיתוף עם עבודת מותן נכונה ותנועת רגליים מצטרפים יחד לאיגרוף מהיר וחזק. אתה יכול לעבוד על שכיבות סמיכה (והמהדרים יעשו אותן על האיגרופים). כפיפות בטן (כולל הצלבת המרפק לברך נגדית בעליה) ישפרו את שרירי הבטן שמסובבים את חלק הגוף העליון.

zappon

New member
../images/Emo91.gif משקולות קלות של 1-0.5 קילו

זה ממש מצויין ומשפר את הכוח ואת המהירות.

הדיון כבר היה פעם, לכן שאלה

בדיון עבר עם שאלה זהה (לא דומה, זהה) הומלץ תרגול אגרופים כנגד התנגדות (רצועות גמישות) ולא שימוש במשקלות, כיוון שמישקלות (נטען אז) מפעילות התנגדות ניצבת לכיוון הכוח, ואינן תורמות לחיזוק המכה בכיוון אליו היא ניתנת (קדימה). לאור ההמלצות שלכם, והמסקנה ההיא - מי צודק?

zoti

New member
שתי השיטות טובות

אם היית שואל אותי הייתי ממליץ דווקא על רצועות גמישות אבל משקולות הן בד"כ יותר זמינות ,טווח התנועה בהן הוא יותר גדול וניתן לעבוד על שלושת סוגי האיגרופים הנפוצים מבלי לשנות את האחיזה בהן. רצועה גמישה יעילה מאד כשעובדים על איגרופים ישרים אבל אם עובדים על הוק או יותר מזה, על אפר-קאט לרצועה אין השפעה וצריך לשנות את המיקום שלה.

אליקום

New member
צודק זוטי

הכל תלוי גם ביכולת להזיז את המותן ושרירים חזקים וגמישים. משקולות לבד לא מחזקות אגרוף אם תלך לשיעור קיקבוקס.איגרוף. ותעבוד אינטנסיבי על סוגי אגרופים כל הגוף של יתפס וגם על זה אתה צריך לחשוב ולשים לב.

lironmarko

New member
כל היציבה שלך מתחילה מהרגליים טיפה

מחשבה ......בסיס טוב = רגליים יציבות!!!=מכה חזקה

zappon

New member
בקיצור כולם צודקים אם אתה רוצה

אגרוף עם עוצמה אתה צריך להכניס את כל ה"גוף" למכה וזה כולל גם רגליים. חוץ מקפיץ ומשקולות קלות אתה יכול לעשות חישולים של האגרוף אבל פה צריכים להיות זהירים ומאד בררנים בתרגילים.

למעלה