אגרוף \ אגרוף תאילנדי..

Sham 69

New member
אגרוף \ אגרוף תאילנדי..

מישהו יכול להסביר לי בדיוק מה ההבדל ביניהם.. (ואני לא מתכוון לזה שבאגרוף תאילנדי משלבים גם בעיטות וכאלה.. יותר מורחב) ואיפה הנקודות הכי טובות ללמידה באזור השרון \ פ"ת תודנ

zoti

New member
הבדלים.

איגרוף תאילנדי משלב עבודת ידיים דומה לזו של איגרוף רגלי יחד עם בעיטות, מרפקים, ברכיות וקלינצ' (האבקות בעמידה) שכוללת גם קצת הטלות לריצפה. העמידה באיגרוף תאילנדי שונה במקצת ואת הידיים מחזיקים גבוה יותר בגלל הבעיטות הגבוהות לראש. באיגרוף רגיל ישנה הגבלה למקסימום של 12 סיבובים של 3 דקות כל אחד ואילו בתאילנדי אורך הקרב המקסימלי הוא 5 סיבובים של 3 דקות. המכנסיים שלובשים בתאילנדי בד"כ קצרות יותר ולא משתמשים בנעליים. באיגרוף תאילנדי בד"כ המאמן שלך הוא לא אירי בן 60 בשם מיקי עם בעיות שתיה אלא תאילנדי בן 30 עם 150 קרבות מקצוענים בעברו בשם פודפנגנוי (אבל גם עם קצת אלכהול בדם). לגבי מכונים, בדוק את הרשימה שבאתר הבא: http://www.geocities.com/mauythai9/

זותי חבוב: בישראל זה מישה ולא מיקי

ותתקן אותי: לא יכל להיות ששמעתי צליל של זלזול, נכון?

zoti

New member
לא זילזול, הומאג'.

זוכר את מיקי ? המאמן של רוקי ?

zoti

New member
לא זוכר אם היה יהודי.

תמיד חשבתי שהדמות שהוא שיחק הייתה אירי.

zoti

New member
יש לך בעיה רצינית אם אתה לא יודע

להבחין בין כיפה לכובע צמר. עשית אותו חרד מברוקלין. "אויי וייי רוקי, תן לו ג'אב קרוס בעזרת השם" אמר מיקי תוך שהוא מתפלל בעצבנות בפינה.

WaveGal

New member
אם לא רצית לדעת, למה שאלת?

מבחר ציטוטים מרוקי 2 (זה מה שמצאתי כחיפשתי את השד העדתי)
Mickey Goldmill: This guy will kill you to death inside a three rounds! ----- Rocky Balboa: [N]obody owes nobody nothing. You owe yourself. ----- Mickey Goldmill: I've seen wrestlers that was bigger than dinosaurs! You ever fight a dinosaur, kid? Rocky Balboa: No, not lately. Mickey Goldmill: They can cause a variety of damage. ----- Rocky Balboa: Hey, Paulie, don't get mentally irregular. ----- Mickey Goldmill: Nobody else does this much for charity. Rocky Balboa: Bob Hope would. Mickey Goldmill: True. ----- Mickey Goldmill: Is that the way you train for Clubber? He ain't gonna kiss ya, he gonna kill ya! בברכה

ואני, ככה: עולים לי בראש כמה ...

מתאגרפים ששום ג'אנג'ירה ודומיו לא היו מקלים בהם ראש, כי אחרי הכל: הם לא כולם ז-ק-נ-י-ם אירים
ראיתי פעם ספארינג מענין בין לוחם מויי-טאי (טוב) לאיזה ולדימיר שלמד איגרוף מערבי: הבחור מהמויי-טאיי שחשב כי הרגליים הבועטות - עליונות בכל מצב על "סתם" עבודת הרגליים... הוא גם חשב כי רמת האיגרוף שלו טובה כשל מישהוא שכל זמנו מוקדש ר-ק לאיגרוף (ולתנועה)... המשקלים היו פחות או יותר זהים. פתאום: לא היה זמן לבעיטות ארוכות כי הטווח נסגר תיק-טק... גם הברכיות באופן מפתיע, לא מוטטו את היריב... אופס... לפעמים, זותי, לומדים בדרך הקשה מהיא ענווה ודרך ארץ...

zoti

New member
קודם כל אני לא מבין למה אתה נעול על

זה שאני מזלזל במתאגרפים קלאסיים. להפך. אני מאד מעריך אותם וגם לומד ומלמד קצת איגרוף בעצמי. ברור שלמתאגרף קלאסי יהיה יתרון נגד מתאגרף תאילנדי כשהחוקים הם חוקי איגרוף מערבי. אחרי הכל הוא אכן משקיע את כל זמנו באיגרוף. המתאגרפים התאילנדים משקיעים את הזמן שלהם בלמידת 4 כלי נשק ולא רק שניים ולכן הם פחות טובים באיגרוף. אבל... אם הספארינג היה בחוקי איגרוף תאילנדי והמתאגרף התאילנדי לא הראה עליונות יש לכך סיבה אחת בלבד. הוא היה ממש גרוע ! מתאגרפים קלאסיים לא רגילים לבעיטות לרגלים ולברכיות. כשבועטים להם לרגליים הם בדרך כלל המומים לחלוטין מכמה שזה יכול לכאוב. הם לא רגילים לעבוד בטווח רגליים אלא רק בטווח ידיים וקצר יותר. בספארינג תחת חוקי מואי תאי כשהרמה של המתאגרפים שווה יש ללוחם המואי תאי יתרון גדול מאד על המתאגרף ולהפך כשהחוקים הם חוקי איגרוף.

Sham 69

New member
האתר שלך לא פועל..

יש אולי אתר אחר? ומה אתם חושבים על המכון בהרצליה? וברמת השרון?

Sham 69

New member
אה.. ו..

אולי מישהו יוכל להרחיב מה עושים בדיוק באגרוף רגיל?

zoti

New member
האתר לא שלי.

תנסה שוב פעם יותר מאוחר. את המכון בהרצליה מנהל אבנר שלום. אני התאמנתי אצלו והוא מאמן ברמה. ברמת השרון יש למיטב ידיעתי 2 מכונים. איתנים וTHAI GYM (לפחות כך הוא נקרא לפני כמה שנים) שנמצא במורשה. לאיזה מהם אתה מתכוון (אני התאמנתי בTHAI GYM לפני כ5-6 שנים). לגבי איגרוף: באיגרוף ישנה עבודת ידיים בלבד. מותר להכות עם האיגרוף בראש ובגוף מעל לגובה החגורה. באיגרוף ישנה תשומת לב לעבודת רגליים נכונה ועבודה על הטעיות ותזמון (מבחינת "היריב שולח איגרוף, אתה מתחמק ממנו ומכה בחזרה). כמו כן יש עבודה רבה על כושר כי מאד קשה לעשות קרב איגרוף בזירה לאורך 12 סיבובים. עוד שאלות ?

Sham 69

New member
איזה מכון היה יותר ברמה?

ברמת השרון או בהרצליה? ומה עם העבודת כושר באגרוף תאילנדי? אתה יכול להסביר עליה יותר? ואיפה יש מכונים של אגרוף? הייתי רוצה ללכת לבדוק..

למעלה