אגירת רכוש

אגירת רכוש ../images/Emo18.gif

סיפרתי כאן בעבר, שבדירה הראשונה שעברתי אליה, דיירי הדירה מהם שכרתי בשכירות משנה, סבלו מהפרעה כפייתית, לפיה הם לא יכולו לזרוק כמעט שום דבר: שטח ניכר מהדירה כוסה בערימות על ערימות של עיתוני הארץ (לפחות שנתיים אחורה), ובארונות נמצאו מסודרים ערימות של קרטוני ביצים, מאות שקיות, מה שלא תרצו. העניין הוא, שכשיש דיר, בניגוד לחדר בבית ההורים. יש יותר מקום לאגור דברים, ודברים מצטברים. וגם כשמנקים או מסדרים, נמנעים מלזרוק חפצים מיותרים כי "בטח מתישהו נזדקק לזה.". גם עכשיו, כשברור לי שאין מצב צריכה כל מיני שטויות שהצטברו, עדיין תהליך הזריקה הוא קשה. יש דברים ששוכבים אצלכם, שקשה לכם במיוחד להפטר מהם, למרות שאתם יודעים שכבר אפשר לשחרר
אצלי זה היה בעיקר נייר לסוגיו: כל מיני סיכומים, צילומי מחברות, טיוטות, מבחנים משנים קודמות, וגם דברים טכניים, כל מיני מכתבים שקיבלתי, דו"חות מהבנק. כל הנייר הזה מצטבר ערימות ערימות, והיה לי נורא קשה להחליט מה מזה אני באמת צריכה, ומה כבר לא ישמש אותי אף פעם.

לקשמי

New member
טעות פרוידיאנית? ../images/Emo8.gif

כי לפי מה שאת מתארת, כשהדיירים הקודמים עזבו את הדירה, היא באמת נראתה כמו דיר.
לגבי השאלה שלך, גם אצלי יש עיתונים שאני אוגרת הרבה זמן ולא זורקת. האמת, אני אף פעם לא יודעת איפה לזרוק אותם כי בתור מי שאכפת לה מאיכות הסביבה, אני רוצה לזרוק אותם במיכלים לאיסוף נייר למיחזור אבל אני לא מוצאת כאלה בסביבה שבה אני גרה. בלית ברירה, אחרי שנערמים לי מלא עיתונים בבית אני בסוף זורקת אותם בפח רגיל.
חוץ מזה יש לי מגירה מפוצצת בשקיות ניילון. אני תמיד שומרת אותן מתוך מחשבה על כך שאצטרך אותן לזבל או לדברים אחרים. אבא שלי כל הזמן אומר לי לזרוק לפחות חלק מהשקיות אבל אני מתעקשת לשמור את כולן... ובכלל, לא יזיק לי לעשות קצת סדר בדירת חדר שלי.

Sivangen

New member
כ"כ מזדהה!

כל כך כמו אצלנו, עניין העיתונים והשקיות! באמת, אין פחי מחזור לנייר בת"א, לא באיזור מגורינו בכל אופן. הפתרון שמצאתי לזה הוא מתוסבך קצת, אבל פותר את בעיית המצפון שלי- פעם בכמה זמן אני לוקחת את האוטו מההורים בנתניה, ואז כשאני מחזירה אותו, אני מעמיסה את כל העיתונים שהצטברו. בנתניה יש פחי מחזור לתפארת ואני פשוט קופצת עם האוטו ופורקת. אבל השקיות זו בעייה יותר רצינית- אז אנחנו משתמשות בהן כשקיות זבל (באלו הדקות, של הסופר) ואני מנסה לצמצם בשקיות כשעושים קניות- שמה בתיק מה שאפשר. אבל כל השקיות ה"טובות" נשמרות, והשימוש היחידי שהיה להן עד עכשיו זה במעברי דירה, לכל מה שנשאר לא ארוז. אבל בדירה הנוכחית כבר התייאשנו- כל הערימה הענקית נזרקה במעבר, והתחלנו מחדש. נראה מתי נצטרך שוב למצוא פתרון מפאת הצטברות עויינת...

behappy

New member
אצלנו זה פשוט

יש לנו מחסן במבנה חיצוני לבית, מרחק 2 מטר ממנו. אז כל ארגז חיוני (נניח, של המחשב, או של מכשירי חשמל גדולים אחרים), אנחנו שומרים שם. וגם המון בגדים שעוד לא החלטתי מה אני עושה איתם, ותרמילי טיולים שאין לנו מקום בארון, ואפילו 2 גיגיות והרבה כלי פלסטיק
הבית עצמו די קטן ואין לנו הרבה מקומות לאגירה. הדבר היחידי שמצטבר אצלנו בלי סוף הוא שקיות של כביסה מלוכלכת
(הוי, העצלות ללכת למכבסה!) כל דבר שרלוונטי וקשור לתואר שלי אין מצב שאני אזרוק לעולם. גם כי הסיכומים שלי נהדרים- אם אני יודעת לעשות משהו טוב זה לסכם- וגם כי יש שם עוד המון דברים שימשיכו להיות חיוניים בשבילי. יש לי למשל קורס שלם שכולו מלא במאמרים מסקרנים שבא לי לקרוא שוב ושוב. מכתבים ישנים וכיו"ב גם אין סיכוי שאני אזרוק לעולם. אבל אני לא מהאוגרים הגדולים. לפני כמה חודשים פירקתי את החדר אצל ההורים (שגם הם מתכננים מעבר מאסיבי) ונתתי כל פריט ששייך לגילאי 10-16 (כל הטרולים ושטויות שכל כך אהבתי לאסוף) לאחיות שלי. ככה אני לא מרגישה שאני זורקת אבל גם לא צוברת סתם. לגבי מסמכים: מהבנק אני שומרת רק את אלה של השנה האחרונה. אוניברסיטה- כנ"ל. דירות- את החוזה הנוכחי והחשבונות שנוגעים אליו. אישורים/זיכויים/מכתבי המלצות וכל אלה- שומרת הכל. פעם הייתה לי הפרעה כפייתית כזו עם עיתונים, אני גאה לומר שבגלל הבית הפיצי גם מזה נגמלתי. בכלל, זה כייף להגמל מאגירות.

למעלה