אגזוז לחץ

חיים S

New member
אגזוז לחץ

מישהו מוכן להסביר לי מה זה ומה התפקיד של זה. חיים.

חיים_K

New member
לא רלוונטי

ממש לא מזמן מישהו שאל על זה, תעשה חיפוש. אגזוז "לחץ" רלוונטי למנועי 2 פעימות, כלומר בעיקר אופנועים, וקשור לגלי הלם במהירות על-קולית וכל מיני קללות כאלה. האגזוזים שעפ"י מילון רידינג נקראים "לחץ" הם למעשה אגזוזי זרימה חופשית, כלומר כאלה שפחות מתנגדים לזרימת גזי הפליטה מתוך המנוע ולכן מאפשרים לו לנשום יותר בקלות. מידת יעילות השיפור נתונה לויכוח. בנוסף הם עושים נפלאות לסאונד של המנוע, אם מותאמים נכון.

idanhakia

New member
יש הבדל גדול מאוד...

יש הבדל גדול מאוד בן אגזוזי לחץ לאגזוזי FREE FLOW כמו שנאמר אגזוזי FREE FLOW הם האגזוזים שרואים יותר ברוב המכוניות שאתה רואה ברידינג אגזוזי לחץ תמצא לרוב באופנועי 2 פעימות והרוב בקטנועים אבל אם באמת תראה אגזוזי לחץ במכוניות אז הם עושים רעש פצצה- כמו BACKFIRE כאלה ואני בנתיים ראיתי אותם רק במכוניות ראלי אמיתיות, אם היית באוטומוטר שהיתה השנה היית יכול לראות את הIMPREZA הצהובה במתחם של סובארו ואת כל מכוניות הראלי שהיו שם ...

חיים_K

New member
ועכשיו תואיל להסביר בבקשה

מה עושה אגזוז "לחץ" על מכונית ראלי ומה התועלת שלו ?

חיים S

New member
כן הייתי באוטומוטור

וראיתי את האימפרזה הצהובה אבל חשבתי שלה יש אגזוז freeflow. אז זה בעצם היה אגזוז לחץ?

חיים_K

New member
אגזוז לחץ

אם תסתכל על אופנועי שטח דו פעימתיים או על קטנועי 50 סמ"ק מסויימים, תראה שצינור הפליטה מתרחב מאד באיזור מסויים ומיד לאחר מכן נעשה צר יותר. המבנה הזה גורם לעלית מהירות היציאה של גזי הפליטה למהירות על קולית ולאחר מכן לגל הלם, כדוגמת "בום על קולי" ששומעים כשמטוס עובר. המבנה הזה יוצר לחץ נמוך בחלל האגזוז שעוזר לפינוי מהיר של הגזים מהצלינדר. עד כמה שידוע לי מבנה כזה משמש רק במנועים דו פעמיתיים ולא משמש במכוניות בכלל.

זאב 206 GTI

New member
מכוניות ראלי

מכוניות ראלי משתמשות במערכות ANTI LEG, תפקידן לדאוג ללחץ ביציאה למטרה של מניעה TURBO LEG. מערכות מבוססות על הזרקת דלק למערכת הפליטה ושמירה על לחץ גבוה כאשר לא רוצים לאבד סל"ד במגדש. הרעש הוא של BACKFIRE פראי בבלימה או ב הורדת הרגל מהדוושה. (בהתחלה זה היה מפחיד) המערכת מבוקרת מחשב ומתואמת עם שאר המערכות. מאחר והמכוניות WRC מוגבלות בהספק 300 כ"ס יש שני תחומים בהם מתבצעים השיפורים מומנט 53 קג"מ ויותר וזמינות הכוח בכל סל"ד. עוד 34 שעות אהיה PLATERS שבקפריסין כדי לשמוע ולראות שוב את קרקס ה WRC בפתיחת SS1. בהצלחה לנהגים הישראלים רמי שוכטוביץ EVO6, דני לוי. נדב דותן אימפזה שמתחרים בקבוצה N4 וגבי סרוגו 106 בA6.

© DrorZi

New member
והפעם ברקסים

נעשה מזה טרד מכונאות. מישהו יכול להסביר לי למה יש חורים בברקסים של מכוניות
אני קראתי איזה שהוא הסבר לחורים האלה, ואני לא רוצה להרוס לכם את הפואנטה, אז קודם נתן לכם לחשוב קצת.
דרור זי.

B.M.F

New member
"חורים בברקסים" ? ..

אני מניח שאתה מתכוון לחריצים על פני משטח בלמי הדיסק. הם נועדו לפיזור חום יעיל יותר ובנוסף למנוע, או לפחות להפחית את הסיכון, לעיוות הדיסק.

Booly

New member
יש גם חריצים ויש גם חורים

החריצים לדעתי הם לפיזור החום אבל לחורים אני חושב שיש שימוש אחר. אולי לאפשר לחלקיקים להכנס לשם ולא להפריע בפעולה של הבלמים????

Booly

New member
אוקיי, אז בחברת BREMBO אומרים

שהחורים נועדו באמת לשמור על הדיסקים נקיים מחלקיקים ובו בזאת הם גם משחררים הצתברות של גזים בין הרפידה לדיסק. תוצר לואי מכך הוא שהדיסקים נעשים קלים יותר.

B.M.F

New member
לא רק חורים

גם החריצים "מעיפים" את החלקיקים ויכולים ל"נקז" גזים. אני מניח שכבר ראית דיסק מחורץ מול העיניים.

© DrorZi

New member
זהו שאני היתי בטוח שזה לקירור

בנוסף לדיסק הכ]ול עם המניפה באמצע חשבתי שהחורים מאפשרים ליותר אוויר לעבור, אם תשימו לב לאופנועים יש חירור ואין להם דיסק מאוורר (זם זה הוביל אותי למסקנה שזו עוד שיטת קירור) מסתבר שממש לא, החירור באופנועים הכרחי בקלל הגשם, ככה יש לרפידה לאן לדחוף את המים ולהגיע לדיסק, ב-ד-י-ו-ק כמו חירוץ צמיגים (רק ההקבלה היא שהכביש יהיה מחורר ולא הצמיג
) ברכבים מים כמעט ולא מגיעים לדיסקים אבל עדין אפשר להזיז כל מיני דברים שמפריעים לתוך החורים אך הדבר לא אקוטי כמו באופנועים ששם הדיסקים חשופים ממש. זהו, שתדעו, אני הופתעתי.
דרור זי.

תמירי

New member
קליפרים של ברמבו בSTI

מי שמכיר בSTI יש קליפרים "ענקיים" מקדימה ועוד זוג קטן יותר מאחורה והדיסקים אינם מחורצים!!

B.M.F

New member
לדעתי ..

אם זה לא בגלל הסיבה שציינתי לגבי החריצים, אז זה כדי להפחית את משקל הדיסק עצמו. כך מפחיתים את המשקל שאינו נתמך מיתלה. וכמובן שישנו פיזור חום מוגבר באיזושהי רמה כתוצאה מהחריצים האלו.

למעלה