אגזוז אפטר מרקט ל KTM

shayph

New member
אגזוז אפטר מרקט ל KTM

חושב על להחליף אגזוז ל KTM 2015 EXC-F 250.
אחרי 100 שעות על האופנוע החלטתי שמעט כוח בסל"ד נמוך ממש יתרום לרמת ההנאה מהאופנוע עבורי (שגם ככה גבוהה). מקריאה באינטרנט הבנתי שאגזוזים ללא הגבלת DB תורמים מעט לביצועים בסל"ד נמוך ובנוסף הKTM מרגיש לי כהאופנוע הכי שקט שהיה ברשותי שמחזק את החשד שאולי האגזוז מעט "סתום". גם פתחתי את האגזוז ויש ספארק ארסטור ממש גדול באמצע הצינור שאני מאמין שלא תורם לביצועים.

קראתי לא מעט באינטרנט ויש לא מעט גרפים שמראים שאגזוזי אפטר מרקט כגון אקרופוביץ , אף אמ אף , יושימורה וכדומה תורמים לביצועי המנוע.
השאלה עד כמה זה מורגש והאם היחס עלות תועלת שווה את ההחלפה?

Alfa156 GTA

New member
מורגש, וגם אם לא, רק ההרגשה שווה את זה.

עובד על המוח, אז כבר שווה.
&nbsp
:)

Alfa156 GTA

New member

shayph

New member
חשבתי ללכת על FMF

גם מכיוון שזול יותר בכמה עשרות אחוזים ואפילו נראה לי קל יותר לפי הנתונים בהשוואה לאקרופוביץ (אני מבין שגרם אקרופוביץ יותר יקר מגרם זהב בשוק) , וגם נראה כי יותר נוח להחליף בו את הבידוד לעומת יצרנים אחרים כמו אקרופוביץ ו arrow וכדומה שמשתמשים בניטים בעוד שב FMF מדובר בברגים.

200 שקל בערך רק בשביל ההרגשה נראה לי סבבה, 2000 שקל נראה לי כבר יותר מידי , במיוחד שכסף לא נוזל לי מהכיסים כרגע

Alfa156 GTA

New member
זה מאוד תלוי בדגמים.

FMF טיטניום עולה לא מאוד רחוק מאקרפוביץ, וגם הוא מגיע עם ניטים לפי מיטב זכרוני.
מה שגם קשה לי להאמין שבסדרות הנמוכות של הFMF הוא שוקל פחות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

shayph

New member
ממה שבדקתי דגם טיטניום עם קאפ מקארבון של FMF

אפשר למצוא באייבי גם 1600-1700 ששוקל 1.8 קילו (נתון באתר), שזה נחמד .. זה בערך קילו פחות מהמקורי (ממה שששקלתי). אקרופוביץ אפשר למצוא ב 2500 את הדגם טיטניום שנמצא על מרבית אופנועי KTM בארץ ובכלל מבקשים 2200 על משומש שחיבק כל סלע בבן שמן, נראה לי קצת מוגזם.

החלק הקדמי בFMF מגיע עם ניטים ובאחורי עם ברגים לפי מה שאני רואה בתמונות וסרטונים

המחשמל 64

New member
מנהל
בו אספר לך במה דברים אמורים ללא קשר

לזה שלאופנוע יש כוח עם ובלי האקרפוביץ או הFMF.שקיבלתי את הגאסגאס לפני שלש שנים ,הוצאתי וואחד שטרונגול עם רשת מהאגזוסט וזה לפני שבכלל רכבתי איתו. זה שחרר את המנוע,כמובן הרבה יותררעש. לגבי מה שתארת בנושא הרשת זה בדיוק כמו בגאגאס אותו סגנון של מונע. לגבי האגזוסט עצמו ממה שאני שמעתי ממתחרה בעמותה זה ישפר אבל שני דברים תזכור. זה יהיה בסלד גבוה ןאתה על מנת להרגיש זאת צריך להיות ממש ממש רוכב ברמה שתרגיש בו נאמר. קח בחשבון שגם יהיה לך יותר רעש עם השינוי ומשמעותי. לדעתי אם ניתן להוציא את הרשת אצלך תעשה,זאת תמשיך מכאן. אם אתה קונה כלי חדש ומקבל כחלק מהעסקה באופן כזה או אחר, מפלט משופר אז כן ובכיף אבל לדעתי האישית ההשקעה לא שווה בכל מקרה האופנוע מספיק אבל זה אני כן...

shayph

New member
בנוגע לשיפור בסל"ד גבוהה, דווקא בFMF ממה שקראתי

טוענים שמשפיע בעיקר על סלד נמוך-בינוני. גם מאנשים בארץ שמעתי על כך.
בנוגע לשינוי האגזוז המקורי דווקא אני מנסה להימנע מלגעת בו מכיוון שבעת מכירה לפעמיים יש כאלו שיעדיפו את המקורי וגם כי זה דווקא נחמד שיש אגזוז כל כך שקט וחבל לשנות אותו (דרך אגב האגזוז המקורי לפי אתרים בחול של OEM עולה פי כמה מאקרופוביץ ו FMF, אז למרות הביקוש הנמוך מדובר בחלק מאוד יקר)

ה ט ו ח ן

New member
המלצה על אגזוז אין לי, אבל הנה המלצות כלליות בנושא:

א. בדוק טוב טוב, אם האגזוז שאתה קונה מעלה כוח בנמוכים. ייתכן מאד שהוא מעלה את הכוח רק בגבוהים, וייתכן שהוא עושה זאת על חשבון הנמוכים.

ב. השמר לך מאגזוזי טיטניום. חלק גדול מהחסכון במשקל, הוא בגלל שהאגזוז דק כמו נייר. הוא רק מריח סלע ומתעקם. להבנתי גם לא ניתן לנפח טיטניום.

ג. וכמובן שהמקום הטוב ביותר להתייעציות בעניין כזה הוא תת-פורום מתאים ב KTMTALK.

בהצלחה.

shayph

New member
טיטניום לא דק יותר מכיוון שהוא חזק יותר?

מפתיע אותי מה שאתה אומר על הטיטניום , דווקא בקטלוג של KTM משווקים את האגזוז דרך כל שהוא מטיטניום וחזק יותר. אני מדבר על אגזוזי 4 פעימות כן? muffler.

Alfa156 GTA

New member
אתה צודק.

טיטניום אכן דק יותר אבל חזק מאוד, מקסימום נשרט ולא מתעקם כפי שהטוחן אמר. בטח שלא אקראפוביץ.

Alfa156 GTA

New member
מקובל עלי, כנראה שאני עם מזל.

רוכב עם קבוצה שכולם עם אקראפוביץ טיטניום, המקסימום שיש עליהם זה שריטות.
אולי אנחנו יודעים ליפול כמו שצריך, אולי זה מזל.
זה המצב בכל אופן, אפילו למכירה לא ראיתי מעולם אגזוזים כאלו מעוכים.
&nbsp
&nbsp

ה ט ו ח ן

New member
"הקטלוג של KTM" ?!!! נו באמת ...

האמת, שלי אישית אין כל ניסיון איתו. ולאור מה שאלפא אומר אולי שווה להתייעץ טוב טוב בעניין ב KTMTALK.
בעבר רכבתי על 4 פעימות, בסביבה מאד מאד סלעית. ה muffler (המקורי) שלי קיבל ביסים בכל צורה אפשרית. שקלתי אז לרכוש אחד מטיטניום, אבל החבר'ה הורידו אותי מהר מאד מהרעיון, בטענה שהמצב יהיה הרבה יותר גרוע.

במקרה שלי, בסופו של דבר לקחתי את האגזוז לאגזוזן, ששם עליו פלאח יפה, ומאז נגמרו העיקומים. כשהאופנוע היה נופל על סלע, הסלע היה מתעקם, לא הסעפת. בדיעבד, ולקח לי זמן לקשר בין הדברים, שכבת המתכת שנוספה שם גרמה לדלק לרתוח. בקטעים מאד טכניים הייתי צריך מידי פעם לפתוח את מכסה הדלק ולאזן לחצים ....

למעלה