אגו

blackfield93

New member
אגו

אתמול בדרך חזרה הביתה באוטובוס, תפסתי שיחה עמוקה עם ידיד שלי. היא נמשכה שלוש שעות. דיברתי איתו על דברים שעברתי.. בין השאר גם עליה. הוא נתן לי את נקודת המבט שלו, ופתאום גרם לי להבין כמה האימפולסיביות שלי לא עזרה לי. הצלחתי לראות את התמונה מהצד השני. הצלחתי להבין שלא רק אני הצד הפגוע, אלא גם היא. פגעתי בה, והיא פגעה בי בחזרה מתוך אגו. אבל באמת שאני לא מצליחה להבין, למה שבן אדם יפגע במישהו מתוך אגו? אולי זה בגלל שאני לא מסוגלת לעשות את זה, אולי זה בגלל שאני תמימה אתן חוויתן משהו כזה? אם מישהי הייתה פוגעת לכן באגו, הייתן מסוגלות להחזיר לה ולפגוע בה בחזרה, גם במודע? אני חייבת להבין. תודה :)

nobody88

New member
זו שאלה בלי הרבה תשובות

זה כמו לשאול למה עושים "דווקא"... זו מן תחושה פנימית שלא נותנת לך מנוחה עד שלא תחזירי. מה שכן, ככל שהבן אדם יותר בוגר ומפותח רגשית הוא יותא מזהה בעצמו את האגו וקצת יותר יודע לשלוט בו. הכי רואים את זה אצל ילדים שאם פגעו בהם הם חייבים להחזיר "דווקא" כי האגו שלהם נפגע. חג שמח :)

carmit37

New member
היי אם תוכלי לפרט איך בדיוק היא פגעה בך?

אני יודעת שבדרך כלל שאני מרגישה שאני פגועה אני מדברת על זה עם הבנאדם שהדברים שהוא אמר או עשה פגעו בי ומבלי הצורך לפגוע בחזרה.

blackfield93

New member
תשובה

אחרי שמחקתי אותה מהפייסבוק באמת בשביל לשכוח ממנה.. החזרתי אותה כי לא הצלחתי. בערב חג שלחתי לה "חג שמח" והיא שלחה לי בחזרה "מי זה? " ואחרי זה גם שיחקה אותה לא יודעת מי שלח לה את ההודעה. אני לא קונה את זה. אני לא מאמינה שהיא עוברת על הרשימה שלה כל תקופת זמן ומוחקת אנשים שהיא לא צריכה. הכי הגיוני. תודה :)

carmit37

New member
היי ראשית אני מאוד מזדהה עם ההרגשה שלך.

עכשיו אני מבינה מה שרשמת בהודעה הראשונה שלך כאשר אנחנו רוצים לשכוח ממשהי אנחנו רוצים למחוק אותה מכל הדברים שמזכירים לנו אותה (פייסבוק מייל, פלאפון) מה לעשות זה יותר קל ומקום היחיד שקשה לנו למחוק אותה זה מהלב ומהראש כדי למחוק משהי מהלב זה לוקח זמן כמו שאומרים הזמן מרפא ואת צריכה להיות חזקה. נכון שנהגת בפזיזות שמחקת אותה מהפייסבוק ואני יכולה להבין אותה זה מאוד פוגע מה ציפית שהיא תעשה?(ואני לא מצדיקה את התגובה שלה) לדעתי במקום לנסות להחזיר אותה להיות חברה שלך בפייסבוק ההית צריכה להתקשר אליה ולדבר איתה על הרגשות שלך ועל זה שמחקת אותה מהפייסבוק . הפייסבוק והפלאפון לא יכולים להיות תחלופה לפגישה בין שני נשים במקרה זה פנים מול פנים ולדבר על מה שמרגישים. זו לא חולשה ולא בושה להביע רגשות .

blackfield93

New member
זה ברור לי

והייתי עושה זאת לו הקשר בינינו היה חזק יותר היה בינינו משהו קצר שנגמר ומאז ה"קשר" מבוסס על הפייסבוק.. פיתחתי אליה רגשות..והיא וויתרה על זה אז היה לי קשה לראות את הצד שלה.. לא חשבתי שאני פוגעת בה. אני לא יכולה להתקשר אליה פתאום משום מקום. תודה רבה לך :)

carmit37

New member
חשבתי שהקשר היה יותר חזק אני מבינה אותך ואם

זה כך אז את צריכה להיות חזקה ולהמשיך הלאה
רק את יודעת מה טיב היחסים בינכם. חג שמח.

אגו

האגו משחק לשני הכיוונים כי.... את מחקת אותה מהפייסבוק בגלל אגו- לשמור על עצמך... להראות שאת לא צריכה אותה בחייך.... את נפגעת עכשיו בגלל שפגעו לך באגו- איך היא לא יודעת מי אני?... אז אם זה היה משהו קצר... למה את כל כך כועסת?.. בטלי את האגו שלך ושלחי אותה עם ברכה לחיים נפלאים... את שולטת רק על עצמך.... אז חבקי את עצמך חזק, כי לא שווה להטריד את עצמך בשטויות כאלה... בזבוז מיותר של אנרגיה

טורטיתת

New member
אדם חכם יודע לוותר על אגו וכבוד

השיקולים של אגו מגבילים ומונעים מאיתנו לפעול. ולדעתי ויש הבדל משמעותי בין שמירה על הכבוד ועל הגבולות שלך לבין היצמדות לשיקולי האגו. בגדול אני חושבת שאם יש בעיות בתקשורת אפשר לגלות הבנה לנסות לפתור דברים בדרך בוגרת כנה. אני לא אומרת להיות פראיירים אבל יש דרכים לדבר לשחרר בכתב.. בע"פ.. ניתוק לרוב לא פותר כלום דלת סגורה לפעמיים ננעלת, דלת חדשה פותחת דלת נוספת שפותחת דלת נוספת וכו'... * אדם חכם יודע לוותר על אגו וכבוד וזאת ע"י למידה מהאחר וכך נאמר "מכל מלמדיי השכלתי".

הקנאה התאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם

ולפעמים גם מדעתו
מנקודת מבטי על העולם זה תלוי במידת האהבה כשהאהבה גדולה קטן האגו כשהיו יחסים עמוקים עם אהבה אמיתית וגדולה נראה לי שאין מקום לאגו... אבל זהו מבטי בלבד. לגביה יכול להיות שאני טועה בגדול, והאגו מניע אותה למרות האהבה... חג בלי הרבה מכאובים... מה שהשארנו מאחור עדיף שישאר שם...

למעלה