אגו

אגו

למה יש לנו נטייה לשייך את עצמנו, כמו גם אחרים, לקבוצות מסוימות? (למשל- לשייך את עצמי כיהודי, כישראלי, כאוהד של קבוצה מסוימת, וכן הלאה) למה אנחנו חשים לפעמים טוב כשאנחנו מזהים תכונה שייחודית לנו? האם ההשפעה של זה טובה או רעה? היה עדיף בלי זה?

כוח כקבוצה

כאשר אתה חלק מקבוצה אתה מוגן יותר ואתה מרגיש שיחד עם שאר חברי הקבוצה יש לך כוח רב יותר . תחושת הכוח הזאת גורמת ליחיד בקבוצה להרגיש שהוא ויתר הקבוצה נעלים על פני אחרים . הדבר הזה אפליו יותר מודגש כאשר הקבוצה היא סגורה או כמעט סגורה . ההשפה היא לא טובה ולא רעה . היא פשוט השפעה או יותר נכון דבר אנושי . אם הקבוצה מנצלת את הכוח שלה לטובת אלימות תוך שהיא מאמינה שמה שהיא עושה זה בסדר כי יש לה זכות מיוחדת לכך מעצם העובדה שהיא נעלה יותר אז זה לא הכי טוב (וגם פה , תלוי למי). אני מעריך שישנן קבוצות שיכולות לרתום את ה"יחוד שלהן" כדי לעשות דברים לטובה .

סתם רעיון

למה שלא יתאחדו כל בני האדם, בלי לחפש שום ייחוד, ויפעלו כדי לעשות דברים טובים? זה נשמע נורא אוטופי, אפילו מגוחך, אבל תכלס- באמת אין שום דבר שכל בני האדם יכולים להסכים עליו כעל דבר חיובי שכדאי לפעול יחד למענו? לעצור את ההתחממות הגלובאלית, למשל?

אממ .. רק אם האדם היה פחות אינטרסנטי

אם הקבוצה רוצה כוח (והיא רוצה) היא תעדיף לשמור על הפריטים החזקים שבה . בכלל האדם יש לו מין תכונה שכזו שברגע שהוא מוצא הזדמנות של שיוויון לכל לדוגמה הוא (כלמור אחד מהם) מעדיף לנצל את המצב ולשלוט בכל . ככה קמו מהפכות רבות בסין , קובה , רוסיה , גרמינה , איטליה , צפון קוראיה, עיראק ורובה של אפריקה. אם אתה רוצה באמת להרגיש כוח , גם כקבוצה וגם כיחיד , צריך להיות מישהו שהוא חלש יותר , שמאזן הכוח (הכלכלי , העבודה , ההשכלה) יהיה לא שווה בשווה . ככה פועלת האימפריה "ארצות הברית" . היא לא רוצה התאחדות כי זה יוריד מהכוח ורמת החיים של שאר הפריטים שלה . מעבר לזה , לאדם גם יש היסטוריה וגם תכונות של הזהות וכו' . ככה נוצר לאום ואני לא חושב שיש הרבה אנשים שיוותרו על הלאום שלהם.

yaakii

New member
אני לא חושב שהמושג אגואיזם שייך.

נראה לי שאנשים אוהבים לשייך את עצמם לקבוצה מסויימת שכן כך הם מרגישים שיש להם חיים ברורים, בעלי משמעות מסויימת, המאפיינת כל קבוצה. כל עוד אין חלוקה גזענית אני לא חושב שיש בכך פסול.

למעלה