אגו של יוצר

רקאסה

New member
אגו של יוצר

חבר פנה אלי לפני כמה שנים וספר לי על רעיון. הרעיון היה מסוג הרעיונות מעוררי הקנאה (איך לאחרים יש רעיונות כאלו מלהיבים....). הוא ביקש ממני להיות שותפה, ולקחת על עצמי חלק מאוד גדול, וחשוב. החמיא לי, אבל הסברתי לו שאין לי ציוד, משאבים, ידע טכני וכו לעשות את העבודה. האיש התעקש. אמר שאם אני רוצה אני יכולה. ובזה הוא צדק, היתה לי יכולת להרים פרויקטים מאוד מורכבים, בשביל עצמי, בגלל שהייתי אלופה באלתור, בקפיצות התאבדות, ובאופטימיות לא מבוססת. האיש נורא לחץ, לא יכלתי לסרב. הזמן עבר. האיש אמר שהוא עובד על זה, אבל לא פנה אלי. מתוך הכרותי אתו חששתי שיום אחד יפנה, וירצה את העבודה לאתמול. ועל פי הערכתי היתה פה עבודה לכמה חודשים. היה ברור לי שבכלל לא מדובר על כסף. כבר עשיתי עבורו עבודות, ותמיד לקחתי תשלום מאוד סמלי. אלא שאחר כך הגיע המיתון, וגם תשלום פחות מסמלי נראה מאוד אטרקטיבי. יום אחד קרא לי האיש אומר לי שנורא קשה לו לומר לי, אבל הוא החליט שהוא מעדיף לעשות את כל העבודה בעצמו. הרעיון שלו, והכי נכון שכל העבודה תהיה שלו. נשמתי לרווחה. עוד המון זמן עבר. קבלתי טלפון, ההפקה יוצאת לדרך, הוא שולח הזמנה. התברר שההזמנה מחייבת אותי לקנות כרטיס (יקר מאוד). קניתי 2, כי לא התחשק לי ללכת לבד. עכשיו מגיע הקטע המסובך בספור. אני באמת הייתי מפרגנת, באמת, בכל הלב. אבל ההפקה הזאת היתה קקה מוחלט. אני כל כך שמחה שלא היה לי בה שום חלק. מה מסובך בזה? זו היתה צריכה להיות התחלה מחדש בשבילי. כניסה לתחום חדש, עשיה חדשה לגמרי. הצלחתי להסביר למה הרגשות כל כך מסובכים?

noa128

New member
האמת שלא. כי אותי שיכנעת ../images/Emo13.gif

שאהבת את הרעיון אבל הבטן הייתה מלאה בכל מיני סיבות למה לא הכנס לזה. שאולי משהו באיש הזה כשותף לפרוייקט מלכתחילה הרגיש לך לא נכון. שאמרת בעצמך שחשת הקלה כשהוא אמר שהוא הולך על זה לבד. שתחשבי על עוגמת הנפש שלך אם היית בכל זאת נותנת את חלקך (בתשלום פחות מסמלי) נותנת את הנשמה, ובסוף היית מוצאת עצמך מעורבת ב"הפקה קקה".. שכנראה שזו לא הייתה ההתחלה החדשה שלך. שאולי זה היה סימן שיש שם התחלה חדשה בשבילך. אבל לא איתו ולא בזה. המייל בדרך
כי ככה בא לי עכשיו, נועה.

kisslali

New member
גם אותי

מסכימה איתך שחבל על רעיון טוב, אולי אם את היית בתמונה לא היה יוצא קקה, ותודה שלא היית שותפה לתוצאה הסופית וזהו. בפעם הבאה זה בטח יהיה שלך ויהיה מוצלח! נשיקות ללי

רקאסה

New member
נורא מוזר

בעצם התכוונתי לספר איך כל הדרך האיש ביקש להתיעץ איתי, ומעולם לא עשה זאת. אחרי החשיפה שאל לדעתי, ואני, נורא בעדינות, הערתי על כמה דברים שבכלל לא היו שייכים אליו, אלא למקום ששכר, וחשבתי שמאחר ששילם הרבה כסף מן הראוי שידע, וחשבתי שזו דרך מצוינת לעקוף את הצורך לדבר על העבודה שלו....והוא נורא כעס עלי, ואמר שאני שכולם מלבדי נורא היו מרוצים מהמקום, ושבכלל, כולם חשבו שהוא מדהים....ומפה רציתי להגיע לכמה קשה לנו לקבל ביקורת, וכמה אנחנו בעצם מפספסים בכך שאיננו מסוגלים להקשיב לבקורת (אין לי ספק שגם אני סובלת מהפגם הזה). אפילו קראתי לקטע "אגו של יוצר" ובסוף נסחפתי למקומות לגמרי אחרים......

kisslali

New member
טוב אז זה כבר סיפור אחר לגמרי

וכמה נכון עניין הקושי בקבלת ביקורת. יש בכלל מישהו שיכול להעיד על עצמו שהוא בסדר עם זה? אני בטח שלא. (מצד שני, אולי כסוג מסויים של פיצוי, אני טובה מאד בלהעביר אותה). נשיקות ללי

הסחף

הוא הוא הדבר שישב לך באמת על הלב, אז טוב שהוא יצא. למרות שלפעמים הראש בטוח שיש שם דברים אחרים. ואת החלומות שלך...אף אחד לא יקח ממך, זמן וסבלנות. ובעניין ביקורת, ימבה גורמים יש שם ברקע והם אלו שקובעים איך ואם ביקורת נשמעת ו/או מתקבלת. זה תלוי הן במשמיע והן בשומע והן ברקע הכללי בין השניים והן בנסיבות הרגע. מה שטוב זה, שכל מרכיב שם הוא דינמי.

למעלה