אגו של אהבה

rumeio

New member
אגו של אהבה

אני יודע שפורום זה לא המקום לשיחות כאלה אבל זה משהו שיושב לי בלב כבר הרבה זמן, אז מתישהו צריך להתחיל לשפוך. כפי שכולנו יודעים אהבה היא לא דבר חד וחלק ויש הרבה דרכים לאהוב בן אדם והרבה דרכים לבטא את האהבה. עמיר במספר מהשירים שלו ובמיוחד בשיר "כשאת עצובה" מציג אהבה שאני מכנה אותה (באמת לא ממקום של התנשאות) "אהבה לא חכמה". עמיר מציג אהבה של קבלה עצמית אפילו אם רע לאהבתו הוא אומר: "אם רק תחייכי אפילו גם כשאין לך אני אדהר על דרך אני אהיה למלך. המשפט: "בבקשה לעולם היי מחייכת" למה עמיר מבקש ש"לעולם" היא תהייה מחייכת, הנה לנו התשובה, "כי כשאת נעצבת אני כמו לא קיים" אז עם כמה שהאהבה הזאת היא מדהימה ויפה תסתכלו כמה האהבה היא בשביל המחבר וכמה בשביל אהובתו. תדעו שעמיר זה אחד מהאנשים שאני הכי מעריך בעולם ומקווה שנתתי חומר למחשבה, יהב.

odery

New member
...

1. פורום הוא בדיוק המקום לדיונים מעין אלו, ע"ע פרוש המונח פורום בויקיפדיה או בכל חריץ אחר. 2. אהבה היא אנוכית! העבודה שלנו (אלה שזה מזיז להם ורוצים להכניע אי אלו תכונות מולדות) היא לנסות למזער את האינטרס. אף אחד לא אוהב בשביל לעשות לשני טוב, אחרת היה ועוד איך מקום לביגמיה וכו' כי למה להיטיב רק עם 1?.כשכבר קיימת אהבה אתה מחפש איך להיטיב , אבל שוב, מעטים עד כמעט לא קיימים אנשים שלא יחשבו רווח והפסד, גם כשהם משקיעים בזוגיות או באהבה...

Crazyamani

New member
טוב אז ככה

``אם רק תחייכי`` חיוך זהו סוג של הבעת פנים. ופנים, אם נפרש את המילה מראה את מה שבפנים בתוכנו... משמע מחייכים שטוב. זאת אומרת שעמיר לא מצווה עליה לחייך, אלא אומר שאם תחייך (תראה לו שטוב לה) אז יהיה לו טוב... ועוד משפט, סתם ככה שקצת יהיה ברור ``מי שמוכן לתת אהבה לא מפסיד, מי שלא מוכן לקבל אהבה, מפסיד

אהבה שאינה תלויה בדבר סופה להתקיים...

אם כבר קצת לוגיקה: למה הוא דורש ממנה לחייך לעולם: כי הוא לא רוצה להיות כמו לא קיים, או בגלל העצבות שלה הוא כמו לא קיים. אהבה היא נתינה ומהמקום של המחבר הוא משתוקק לתת החיוך של האהובה הוא כתר לראשו כמו שהוא אומר :אני הדהר על דרך אני היה למלך אם רק תחייכי, מכאן שהיא ממליכה אותו היא העיקר, ואישה היא אכן העיקר תמיד שנאמר עקרת בית משום שהיא עיקר הבית. אשרייך רבנו ושכל אהבותינו יתגשמו ויתקימו.

יהב יקר....

ממה שאני שמעתי עוד כשעמיר היה בתחילת הקריירה המוסיקלית שלו , השיר הוא שיר אהבה לאמא שלו ולא לאהובה , כך שאם תקשיב למילות השיר ותייחס את השיר לאימו של עמיר ולא לאהובתו , אני בטוחה שתראה את הדברים אחרת (וזה רק על קצה המזלג
), יש לי עוד הרבה להוסיף אבל אני, את הפרשנויות שלי לשירים של עמיר, שומרת לעצמי ולא מוציאה הכל החוצה (מסיבות שלי....), אבל תנסה לראות את הדברים דרך עיניים של בן ששר לאמא שלו
המשך ערב נעים

rumeio

New member
מה שאני מדבר עליו מתבטא בעוד שירים:

"הלוואי ולא הרגשתי את חוזק אהבתך" הוא לא אומר הלוואי שאהבתך לא הייתה חזקה אליי אלא הוא אומר הלוואי ולא הייתי מרגיש את זה ואם לגבי השורה הזאת אפשר לעלות עוד הרבה השארות אז השורה הבאה מקצינה עוד יותר את טענתי ואומרת "הלוואי ולא ידעתי איך בער אז ליבך כשהלכתי ממך".

Crazyamani

New member
טוב אז ככה

כל שיר ניראה לי שאתה לא מבין נכון... בשיר הנ``ל הוא מתכוון הלוואי ולא ידעתי את חוזק אהבתך כי אם הוא לא היה יודע אז לא היה לו קשה להשאיר אותה במצב שכואב לה... זה לא מראה אינטרס אלא אכפתיות. לפעמים אהבה זה לא מספיק... קורה שנפרדים ועדיין יש אהבה דו צדדית... ויותר ממה שכואב לך שהיא לא איתך כואב לך יותר לדעת שלה קשה בגללך

rumeio

New member
אני לא סותר דברייך

לגבי השיר "אולי הפעם": אני לא חושב שלא אכפת לעמיר ממנה כי אם לא היה אכפת לו ממנה אז הוא היה יכול לדעת שכואב לה שהיא לא איתו וזה לא היה מזיז לו. זה שכואב לו זה בהחלט מראה על אכפתיות, אבל בסופו של דבר הוא עדיין אומר שהלוואי שהוא לא היה מרגיש את חוזק אהבתה, הלוואי והוא לא ידע איך בער אז ליבה כשהיא הלכה ממנו.

בשיר הזה אני לא חולקת עליך....

זהו גם לדעתי, שיר אהבה לאהובה, אני עניתי לך בנוגע לשיר "כשאת עצובה"

aavichai

New member
איזה מצחיק אתה, יהבון

החשיבה שלך היא חד סטרית הלא ודאי שירצה שהיא תחחי, כמו שכל אהוב ירצה שאהובתו תחייך בוא נחשוב, איזה אינטרס יש לאהוב שאהובתו תחייך? ברגע שאני למשל, רואה את חברה שלי מחייכת - טוב לי בלב וברגע שחברתי לא מחייכת ועצובה - מר לי בלב אז ברגע שאדם אומר לאהובתו שאם היא לא מחייכת - הוא כאילו אינו קיים.... זה אומר שהרגשות שלה יותר חשובים לו משלו עצמו... אבל זה לא בשביל שהוא ירגיש שמח הרגש שהוא יקבל אם היא לא תחייך זה לא רצוני... זה פשוט כך יהיה - כי זו אהבה

למעלה