קצת סנגוריה לאגו
אם אתן מסתכלות על האגו בפסיכולוגיה התפקיד שלו הוא שימור העצמי, הגנה על האני. כלומר להוביל את התהליכים שעוזרים לנו לשמור על הקיים. אפשר לראות את זה במקום של טריטוריה-אני מגינה על המקום שלי בעבודה למשל, או על המשפחה שלי גם אם זה קשור בליצור כעס אצל האחר. יש פה מקום של הישרדות, ואז לפעמים צריך לעשות הכל כדי לשרוד. אבל אפשר לשים לב לאן לוקחים את זה, האם כדי לשמור את מקומנו בעבודה למשל, נפגע באנשים אחרים? האם ניכנס למצבים של תקיפה וכעס או שנלך למקום של שמירה על עצמנו יחד עם אמפתיה לזולת וכבוד אליו. הצד השני של המטבע זה התורות שרואות את האגו כדבר מכשיל ומפריע, כמה שגורם לנו להיאחז במציאות שאנו מאמינים בה ולא לראות את האחר. יש מורה רוחנית שלי שאומרת וותרו על האגו. אתן לא צריכות אותו. לא לצפות ולכן לא להיפגע. זה מאד קשה, כי זה די הפוך ממה שחינכו אותנו כל השנים. הרי הורים יגידו לילד שמרביצים לו בגן: אל תחזיר, זה לא יפה, אבל שרואים שהוא מחזיר יש גאווה על זה שהוא עומד על שלו. זה מאד קשה ולא תמיד ניתן, אז אצלי אני מנסה לשים לב ולהיות מודעת מתי אני שומרת על עצמי בצורה מועילה ומתי אני נפגעת ומכניסה שליליות למצב ללא צורך. אז אגו זה המון, ויש בו גם טוב. אולי כדאי שנהיה תמיד עם אגו רק לא יותר מדי חזק. ואללה איך טס מהר וכבר יום חמישי. איזה כיף