אגו - מה זה בכלל ??

אגו - מה זה בכלל ??

איך תגדירו אגו בכלל, ואת שלכן בפרט? האם אתן מסוגלות להתעלות מעל האגו שלכן, מעל עצמכן לטובת משהו או בכלל... אשמח לקרוא את התובנות שלכן בענין.

nataly36

New member
אגו -סוג של גאווה, יוהרה אולי

חשיבות עצמית. שחושבים את עצמינו ... שאנחנו יודעים.... שכל העולם צריך להקשיב לנו ולכבד אותנו... אגו?! משהו שלילי שכדאי להשתיק. הוא מתנפח מאד מאד מהר. הוא שונה מאד מן המודעות העצמית. מן הרצון שלא יזלזלו או ירסקו אותנו..... אגו זה במובן השלילי. (עד כאן דעתי, בכל אופן ככה נראה לי. ) האגו שלי?! נפוח מדי. אין ספק. עושה מאמצים לגבור עליו ולא להתנפח מאוויר. לא פשוט. זו עבודה מתמדת.

אגו = אגואיזם ?

זו המילה הראשונה שעולה לי לראש... אגו = גאווה = יוהרה = חשיבות עצמית... אני חושבת על כל המילים הללו ולא מוצאת את עצמי שם. ולמה אני מעלה את זה בכלל ? לאחרונה בכל המסרים שאני מקבלת עולה ענין האגו. לאו דווקא שאני לוקה בו לחיוב או שלילה, הוא פשוט עולה - ואני מנסה להבין את המהות שלו ולעת עתה לא מצליחה במיוחד. אני עם אגו ? הלוואי !! הרי אגו מסמל את הביטחון העצמי השלם - אני לא רואה את עצמי לצערי עדיין מלאה בביטחון עצמי. אולי למעט נושא העבודה שלי, אם כי גם שם יש ספיחים מדי פעם... האם אני באמת נכונה ? איפה את מוצאת את האגו שלך נפוח מדי, ויתרה מכך - מה זה מזיק לך ?

nataly36

New member
האגו מזיק כשהוא מונע למידה

כי כאשר יש אגו נפוח - נדמה שיודעים הכל, שלא זקוקים לתקן או ללמוד כלום.... ובעצם זה חוסם בצורה נוראית. מסרס ממש. זו היתה כוונתי - ועל זה אני עובדת, להתקדם כל הזמן, לא לחשוב שאם התקדמתי במשהו - שזה אומנם טוב ויפה, אני גמרתי ללמוד.

מקסימה1

New member
אגו- זה מה שמוביל אותנו בחיים לצערי

כשאנחנו ניפגעים האגו שלנו ניפגע כי מה שלא הולך , לא הולך כי אנחנו לא באמת רצינו את זה. ככה אני מאמינה. זה מין בור ללא תחתית כי מצד אחד האגו שלילי ומצד שני האגו הוא אני. יש לי קטעים שאני פגועה ממשהו ואז אני מבינה שבעצם האגו שלי ניפגע ולא אני באמת כי בסך הכל מה או מי שפגע בי לא היה באמת טוב לי. כי אחרת לא היתה מגיעה סיטואציית ההיפגעות.... ואפשר גם להפוך את זה: יש קטעים שהאגו למעלה, מרגיש טוב ואז מה? האם אנחנו באמת מאושרים?

אז האגו שלנו זה האני הפנימי ?

אם כשאנחנו נפגעים, למעשה האגו נפגע, ואם ניקח שוב את המילה אגו ונשייך אותה לאגואיזם, אזי הפגיעה כאן היא לאו דווקא נכונה. וכמו שאת כותבת, אם האגו למעלה האם אנחנו מאושרים הסתבכתי !! מה זה אגו בכלל ??

טל30י

New member
קצת סנגוריה לאגו

אם אתן מסתכלות על האגו בפסיכולוגיה התפקיד שלו הוא שימור העצמי, הגנה על האני. כלומר להוביל את התהליכים שעוזרים לנו לשמור על הקיים. אפשר לראות את זה במקום של טריטוריה-אני מגינה על המקום שלי בעבודה למשל, או על המשפחה שלי גם אם זה קשור בליצור כעס אצל האחר. יש פה מקום של הישרדות, ואז לפעמים צריך לעשות הכל כדי לשרוד. אבל אפשר לשים לב לאן לוקחים את זה, האם כדי לשמור את מקומנו בעבודה למשל, נפגע באנשים אחרים? האם ניכנס למצבים של תקיפה וכעס או שנלך למקום של שמירה על עצמנו יחד עם אמפתיה לזולת וכבוד אליו. הצד השני של המטבע זה התורות שרואות את האגו כדבר מכשיל ומפריע, כמה שגורם לנו להיאחז במציאות שאנו מאמינים בה ולא לראות את האחר. יש מורה רוחנית שלי שאומרת וותרו על האגו. אתן לא צריכות אותו. לא לצפות ולכן לא להיפגע. זה מאד קשה, כי זה די הפוך ממה שחינכו אותנו כל השנים. הרי הורים יגידו לילד שמרביצים לו בגן: אל תחזיר, זה לא יפה, אבל שרואים שהוא מחזיר יש גאווה על זה שהוא עומד על שלו. זה מאד קשה ולא תמיד ניתן, אז אצלי אני מנסה לשים לב ולהיות מודעת מתי אני שומרת על עצמי בצורה מועילה ומתי אני נפגעת ומכניסה שליליות למצב ללא צורך. אז אגו זה המון, ויש בו גם טוב. אולי כדאי שנהיה תמיד עם אגו רק לא יותר מדי חזק. ואללה איך טס מהר וכבר יום חמישי. איזה כיף

תודה על הפירוט יקירתי

זה באמת מאוד מאוד קשה לוותר על האגו - וזה אחד מהשיעורים שאני מלמדת את עצמי כעת. הקושי הגדול שלי הוא לעשות הבדל ולחצוץ בין "אני" לבין "אגו", שהם די מקבילים למעשה....

המונשרי

New member
נחזור לפרויד קשישא

עפ"י המודל הנפשי של פרויד הנפש של כל אחד מאיתנו מורכבת משלוש רשויות : 1) האיד. 2) האגו. 3) הסופר אגו. איד- אלה כל היצרים ,הטבעיים והקדומים הטבועים בנו מרגע לידתנו. מה שמפעיל את האיד זהו עיקרון ההנאה - טעים / לא טעם לי , נעים / לא נעים לי וכו'.זוהי רדיפה מתמדת אחר הנאות ובריחה מהכאב ( יצר החיים מול יצר המוות). האגו -זהו האני , החלק המהווה את עיקר המודע של האדם (האני המודע) הוא מתווך בין הדחפים של האיד לבין המציאות (כדאי / לא כדאי לי ) ומווסת את הדחפיםבין הסופר - אגו = האני העליון. הסופר אגו - האני העליון זהו קול המוסר וההגיון שמדריך אותנו תוך התנהלותנו בחיים. זהו המצפון שלנו. לסיכום - אגו זה לא דבר שלילי. כי אם אין לנו את האני שלנו - אנה אנו באים? אגואיזם זהו כבר מושג אחר - הנגזר מהמילה אגו ובעל קונוטציה שלילית. למרות שלא תמיד זה רע להיות מעט קרוב אצל עצמך. המושג הנגדי לו זה האלטרואיזם - להקדים את צורכי הזולת לצרכים שלך. בתפיסה שלי - אין טוב או רע כאן - הכל לגופו של עניין. לפעמים אנו נדרשים לפעול בצורה אגואיסטית.ולפעמים ראוי לנו להיות אלטרואיסטים.

למעלה