אגוז VS פלס"ר גולני

ethanguy

New member
אגוז VS פלס"ר גולני

אני רוצה להתגייס לגולני ומתלבט בין אגוז לפלס"ר גולני, אני מבין שלשני היחידות ייעוד שנה אז השאלה שלי היא לא איזה יחידה טובה יותר אלא לאיזה יחידה יש מסלול קשה יותר ? אני יודע שפלס"ר גולני עושים את שטח 100 אבל שמעתי שגם אגוז מבלים בשטח 100, מה שגם אני יודע שאגוזניקים עושים אמנם טירונות גולני אבל הטירונות מועברת להם בנפרד במתכונת הרבה יותר קשה מאשר שאר הגדודים, האם גם הפלס"ר עובר טירונות "משודרגת" או שהוא עובר טירונות ברמה רגילה כמו שעוברים מאותרי מטכ"ל בגדודי הצנחנים. תודה מראש =)*

yotamde

New member
תגובה

לאיזה יחידה יש מסלול קשה יותר? לשתיהן מסלול קשה ומעניין. אין רמות קושי מסויימות שמבדילות את פלס"ר גולני מאגוז. מה שלך יכול להיות קשה לי יהיה קל ולהיפך. אגוז מתאמנים בשטח 111, שאומרים שהוא פחות קשה משטח 100, תפיק מסקנות לבד. שתיהן עושות עבודה איכותית ומעניינת. אני יודע רק, שמי שמתגייס לאגוז (דרך ריאיון לצורך העניין) נשאל ביום הגיוס אם הוא מעדיף להתגייס לפלס"ר במקום, ויש גם מקרים בודדים שמי שנפל מאגוז במסלול מגיע לאחת היחטיו"ת. הפלס"ר עוברים טירונות עם כל הגדס"ר של גולני שזה כולל פלחה"ן, עורב, פלס"ר, אגוז ופלס"ר שריון. כן, זו טירונות יותר קשה מהטירונות ששאר הגדודים עוברים. בהצלחה

ק ד ו ש

New member
אין דבר כזה

שמי שנפל מאגוז יגיע לאחת היחטיות. פעם זה היה נכון, היום בחיים לא יקרה מעבר כזה.

ק ד ו ש

New member
קודם כל זה לא

"ירד" לגדס"ר. היום הגדס"ר יחידה עדיפה, הרבה יותר מגוונת ופעילות טובה יותר. וסתם שאלה, איזה מחזור אתה?

aureliano1

New member
אומר לך את האמת

במהלך המסכמים הייתי גם בשטח 100 וגם בשטח 111. המקומות יפהפיים לגמרי. השאלה האמיתית היא מה עושים לך שם.

זה המון שאלה של העדפה אישית.

היעוד הראשוני של אגוז זה לו"ז ולוחמת גרילה שהיעוד של הפלס"ר זה כפלוגת סיור למודיעין וחוד החטיבה, זה מאוד משתנה. מה שגם באגוז לא עושים שטח 100 אלא הטירונות יחידה (יש טירונות רגילה ואז טירונות יחידה) עושים בשטח 111 ברמת הגולן. הכל עיניין של העדפה אישית, תלוי מאוד בבן אדם. אני אישית מעדיף אגוז מאשר הפלס"ר בכללי. גם נגיד ככה, לאגוז צריך לעבור שתי גיבושים ולפלס"ר אחד (אומנם נופלים אבל לא משנה).

yshavit

New member
אגוז!!!

מה יש לחשוב בכלל? אתה רוצה לחפש מידע מודיעיני או למרוח בוץ וחרא של דביבונים על הפרצוף ולשבת במארבים ולחסל בדרך. אני מודע שהתשובה היית ילדותית וטפשית. והדעה שלכם מאוד חשובה בנושא, אבל היא לא נחשבת. וחוצמזה אני מתגייס עוד 3 ימים אז על ה*** שלי :)

ethanguy

New member
* מקפיץ *

בלי קשר לחרא של דביבונים אני רוצה לדעת איפה יותר נוקשה, הרי אם תשוו את שייטת 13 ויחידה אחרת נגיד אז בטוח שהמסלול של השייטת הרבה יותר קשה.

GGG12345

New member
די להסתכל על זה בנדוקת מבט

של ילד מורעל בכיתה י'. אין מה להשוות בין היחידות, חוץ מזה שבשתיהן אתה נראה נורא מגניב עם הכנפ"צ. אם יש לך שאלות מהותית אתה מוזמן לשאול, לא - "מה יותר קשה".

GGG12345

New member
גדוד 13.

נראה אותך מתווכח עם זה נבלה. אתה לא צריך לשחות מעתלית עד חיפה וחזרה עכשיו?

bery18

New member
13 זה בדוק

לגבי אם זה הגדוד או לא, אפשר להתווכח, אבל אחרי שלושה שבועות מתישים, אתה יכול להגיד שגם גדוד הקשר של הבאבא לוקח באלפיים, ואני אסכים אגב היום ישבה לידי ברכבת נטע, מש"קית ת"ש בגדוד שלך...יש כבוד ל-13

אני מקווה שאני יוכל לעזור

אגוז מתחילים טירונות בבא"ח גולני כפלוגה נפרדת אחר כך חודשיים-שלוש ב111 שאגב נמצא בכרמל בסמוך לישוב כרם מהרל, קורס מכים ושאר המסלול... מה יותר קשה? לא אני ישפוט את זה אני לא אובייקטיבי. בכל מקרה המסלול קשה מאוד כולל ניווטים ברמה גבוהה שבועות לחימה במתארים שונים כגון סבך,בולדר, שטח בנוי שבועות פשיטה וכו' ,בסוף החלק הכיפי - מסכמים... בקשר לפעילות מבצעית שזה התכלס בסוף... בטחון שדה.... :) אם יש לך עוד שאלות שוט!

bery18

New member
מסור ד"ש

לאביהו עמר, מהנפל"ט הצהוב שמנצח אותו בסנוקר, הוא יבין לבד ותגיד לארגמן שהוא צעיר חרא

chermon

New member
שלום שלום.

אז ככה. כמו שאמרו מספר מקודמי, אין דבר כזה יחידה טובה יותר או פחות. אופי היחידה בסיירת גולני, הוא אופי מאוד תחרותי וחסר פשרות בכל עניין ודבר. אחד הדברים שמייחדים את היחידה הוא רמת הקרב מגע שבה. חניכי המסלול מתאמנים נון-סטופ בקרב מגע קשה, חשוף ואינטנסיבי. (אפילו קצין טרור מהשייטת אמר שהם מטורפים). הראש בסיירת הוא מאוד קשוח לעומת יחידות אחרות, אין כזה דבר חייל פצוע שלא ממשיך להתאמן. היחידה בכללי היא יחידת לוט"ר (7 שבועות טרור), למרות שאימוני השטח גם ברמה גבוהה (למשל ניווט מסכם צפון ודרום שניהם 120 ק"מ בדד). לגבי אגוז, היחידה היא יותר יחידת שטח..ייעוד לפעולה בשטח פתוח, בעיקר בנוף סבוח וסלעי. השאלה המתבקשת היא למה אתה יותר נמשך, טרור או שטח.

למעלה