אגוזים ושקדים

אגוזים ושקדים

בתזונה טבעונית, האם אגוזים ושקדים למיניהם הם הכרחיים? תמיד אומרים כמה זה חשוב אבל מה לעשות, הגוף שלי לא מצליח לקבל אותם ויש לי נטיה לסבול מכאבי בטן עזים אחרי שאני אוכלת מהם. עכשיו למשל ניסיתי לנשנש שקדים טבעיים, לא קלויים וכבר אני מתחילה לסבול מכאבי בטן.
מה הערכים התזונתיים שיש בהם שבגללם אומרים שהם כל כך חשובים ומאיזה מקורות צמחיים אחרים אפשר לקבל אותם?

רק רוצה להבהיר

שלכאבי בטן האלה אחרי אכילת שקדים אין קשר למעבר לטבעונות. גם כצמחונית הייתה לי בעיה לשלב אותם בתפריט. זאת פשוט רגישות נטו לשקדים. (וגם לאגוזים למיניהם).

yair and sveta

New member
אם כואבת לך הבטן אז אל תאכלי

אגוזים ושקדים אומנם מאוד בריאים באופן כללי, אבל כל אחד חייב להתחשב בדברים המיוחדים שהגוף שלו צריך
אז תאכלי מה שאת יכולה ומה שגורם לך להרגיש טוב
כל מאכל לא מתאים לכמה אחוזים בודדים מהאכולסייה

vegetalien

New member
לא חייבת.

אין בהם שום דבר שאי-אפשר להשיג ממקור אחר.

שקדים עשירים במיוחד בוויטמין E ושומן חד בלתי-רווי.
ויטמין E ניצן להשיג מירקות עליים ירוקים, כתומים ואדומים, אבוקדו וזיתים.
שומן חד בלתי-רווי אינו חיוני, אמנם, אך הוא נחשב בריא, ואבוקדו וזיתים עשירים בו גם כן.

כמו-כן, יש בו כמות מסויימת של ויטמין B2, סידן ואבץ.
ויטמין B2 נמצא בריכוזים גבוהים ברוב הירקות, פטריות ושמרי בירה, והרבה סוגים של חל"ס ודגני בוקר מועשרים בו.
סידן - ירקות עליים, שעועית, טופו, חל"ס מועשר, טחינה גולמית...
אבץ - יש מעט בכל דבר, אבל קטניות עשירות יחסית לשאר.

תודה

העניין הוא שיש לי רגישות גם לאבוקדו
(כן, קיבה משוגעת יש לי) אבל לא נורא, זה עדיין משאיר לי את כל השאר. מקווה שאסתדר בלעדיהם

vegetalien

New member
כמו שאמרתי,

שומן חד בלתי-רווי נחשב כבריא, אבל בניגוד לשומנים רב בלתי-רוויים, הוא אינו הכרחי בתזונה, אז בהחלט אפשר גם בלי אבוקדו.
ואם את כן משתמשת בשמן, מרבית השמנים הצמחיים הנפוצים (במיוחד שמן זית וקנולה) מכילים ריכוזים גבוהים של שומן חד בלתי-רווי. רק כדאי להיזהר עם הכמויות, 9 קלוריות לגרם. שלא יפריע לדיאטה.

בהחלט לא רק שקדים

לא הייתי "חורצת את גורל השקדים/אגוזים" רק על סמך שקדים. כבר קרה לי לא פעם שהיו לי כאבי בטן אחרי אכילת שקדים ו/או אגוזים כלשהם. זה לא שונה כשאני אוכלת כאלה קלויים. מה גם שאני מנסה בתקופה זו גם לרדת במשקל כך שפיצוחים קלויים למיניהם לא בדיוק יעזרו לי בכך..

רותי 2905

New member
בהחלט לא!

אני אלרגית לאגוזים ושקדים ולכן נמנעת מהם בתזונה אבל יש לי תפריט מאוזן גם בלעדיהם

האגוזים והשקדים מכילים שומן, מינרלים, וויטמינים וחלבון
ניסית זרעים שומניים? (צ'יה, דלעת, פשתן, וכו')
גם בקטניות ובשומשום (טחינה) יש כמות יפה של חלבון

בנוגע לכאבי בטן - אני לא יודעת אם זה עוזר, אבל מומלץ להשרות את השקדים במים כמה שעות ולהסיר מהם את הקליפה החומה הדקה

בהצלחה

תודה

באמת יכול להיות שהעניין הוא הקליפה (למרות שכאמור היו לי כאבי בטן גם מסוגי אגוזים ושקדים אחרים). ידוע לי שבמקומות מסוימים מוכרים אותם מראש בלי קליפה. אולי אני אנסה.
תודה לך.

מצטרפת להמלצות של רותי

תשרי אותם במים
תני למעכב האנזימטי להשתחרר
תקלפי
תייבשי אותם
ואז תנסי

וכמו שכולם ענו
ממש אין הכרח שהם יהיו חלק
נחמד אם כן
אך אין הכרח

חתיכת קיבה דעתנית יש לך שם...

ממש לא הרבה

כמה שקדים בודדים ורוב הכמות שקניתי נשארה בשקית (ולא קניתי כמות גדולה מראש).

בהנחה שאת 'בעלת נסיון' ברגישות

ויודעת שאין קשר למאכל שאכלת לפני השקדים...
אז העצות שקיבלת מעלי נשמעות לי הגיוניות.

למעלה