אגואיסטי או לא?

אגואיסטי או לא?

מתי מצויר הגבול בין אגואיסטיות או לא? אם יש לך רעיון טוב, ואין לך ביטחון להגיד לך, ככה שיעזור לאנשין, האם יש לך "אישור" להעלות לעצמך את הביטחון העצמי?

nepthys

New member
אני אישית מעדיפה

לא לנקוט במעשים מאגיים לשינוי רגשות שמפריעים לי, אלא לנקוט מעשים נגד הגורם שלהם. יש הרבה סיבות לחוסר ביטחון... אני פשוט מעדיפה לא לשנות רגשות כל עוד אני יודעת שאולי יש להם בסיס הרבה יותר עמוק מסתם רגש לפני השטח. כמו הדילמה שלי כרגע - האם לנסות לרפא את הנדודי שינה שלי, או שלנסות לאתר את הגורם שלהם ואותו לרפא? אינני יודעת אם יש להם גורם, ולכן, עדיף שאני לא אעשה משהו נגדם, כי אז זה יהיה סתם "לטייח" מעליהם ולכסות אותם, במקום לרפא אותם.. מאגיה לטובת עצמך, מבחינתי, היא בסדר גמור. ואם את צריכה תירוץ כמו זה שעם הביטחון את תוכלי לתרום יותר לחברה, אז לא אכפת לי..:)

nepthys

New member
לעשות דברים כדי להקל על חייך

לא אומר שאת אגואיסטית! וגם אם לא תסכימי לעזור לאחרים - לפעמים עדיף שאחרים יסתדרו בעצמם בעניין הזה.

nepthys

New member
אין חוקים, תפעלי לפי שיפוט אישי..

בכללית, אל תתני לאנשים לתלות בך תקוות, אל תתני לאנשים לנסות לנצל אותך בגלל הידע שלך, תשמרי את הכל נורא חסוי, והכי חשוב - קודם תנסי לפתור דברים בעזרת היגיון, ורק אח"כ בעזרת מאגיה..

nepthys

New member
קודם כל,

כי רוב האנשים רואים את הפולחן עצמו כדבר נורא אישי, ורוב האנשים גם מתביישים בבעיות שלהם. אבל התכוונתי לכך, שעדיף שלא כל העולם ידע שאת נותנת "שירות ריפוי", אחרת אנשים ממש ירדפו אחרייך שתעשי בשבילהם כל מיני דברים..

nepthys

New member
לא הבנתי את שתי השאלות..:)

אבל תראי, אני אף פעם לא עשיתי משהו למישהו אחר, ככה שכל מה שאני אומרת לך זה השערות מההיגיון שלי..

למעלה