אגדת כיוון הסיבוב

avron

New member
אגדת כיוון הסיבוב

בחדר האמבטיה. אליפות העולם באוסטרליה. חצי הכדור הדרומי. נבחרת ישראל עסוקה בבדיקה מעבדתית סודית. לאחר שהסתכלנו בבית (אני בתל אביב ושחר בנתניה) על כיוון סיבוב המיים היורדים בכיור, יאיר שחר מודי ואני בודקים באוסטרליה. להפתאתנו המיים מסתובבים בדיוק לאותו כיוון. אני כסטודנט לשעבר שטחן פיסיקה מרגיש מרומה. אני דוחף את האצבע אל המערבולת ובדיוק באותו רגע כיוון הסיבוב מתהפך. נסיונים חוזרים הראו את התופאה הבאה: כיוון סיבוב מסויים, מקרבים מבחוץ את האצבע לאט פנימה וקואר המערבולת משתנה גם כן לאט. בנקודה מסויימת כשבקוטר קטן מתהפך כיוון הסיבוב. ושוב מנסיון אישי ומעשי בלבד: 1. ראיתי עלעולים שמסתובבים לשני הכיוונים. 2. עדיין לא ראיתי עלעול הופך כיוון. 3. קרוב לאדמה המהירות הזוויתית גדולה 4. קרוב לענן, בדרך כלל נמוכה עד לא קיימת. הדגש הוא על בדרך כלל כי כפר ראיתי שקיות נילון מסתובבות סביב גם מעל 2000 מטר. לסקרנים וספקנים - בדקו בעצמכם. פיסת נייר טואלט לטרמיקה בגובה. אברון טל

shaison

New member
במידה ויש מי שמתעניין באמת

אני גר בניוזילנד אני יכול לגשת לכיור ולבדוק
דיווח חי מהשטח שי לנואל

ג ל נ ט י

New member
בחיאת

מה אתה עושה שם לעזזל?! עוד שבועיים אני נוסע לשם אשמח לקבל המלצות (לגלישה בקראוואן עם אישה וילדה). אגב, לגבי כיוון סיבוב, אני מתפלא עליך אברון, רק עכשיו גילית? כל פעם שאני עושה אמבטיה לילדה אני מסתכל כמו מפגר על המיים באמבט פלסטיק, משחק עם הכיוון ופותח הימורים על הכיוון החדש.

איזה כיף...תגיד, אתה

מסוגל גם לבדוק את כיוון הסיבוב וגם לספור כבשים באותו הזמן? וברצינות, למה לא תעשיר קצת את הפורום שלנו בצילומים, פעילויות טיול וספורט. אתה הגשמת משהו שרבים מאיתנו עדיין חולמים עליו, אז בחייך, זרוק לפעמים כמה עצמות.

Hawk17

New member
וזה בשביל לעצבן את מיקי../images/Emo13.gif שישתגע..

שלך קמה סיפורימ עו תמונוט מהארצ הרוחוכה... סימ בפורומ...

shaison

New member
יש לי לא מעט תמונות וסיפורים

לגבי גלישה פה תודיע מתי אתה פה ומאיזה אי אתה מתחיל ואני אנסה לעזור כמה שאפשר. לגבי כמה צילומים יש פה איזה שני קליפים מאתר רוח הקודש צילומים שלנו עריכה באדיבותו של אמיר מילק. תמונות סטילס יש לי כמה אלפים אז תחליט איפה להתחיל
אחרון הגולשים שביקר פה היה ציידר. http://www.holywind.net/video/New_Zealand_Paragliding_Dont_Dream_Its_Over.wmv http://www.holywind.net/video/Paragliding_at_New_Zealand_2.wmv

shaison

New member
היסטוריה מעופפת

ביום עם רוח נסענו לוואנקה השכנה יש לבחור(דגם מקורי) מהירות קרקעית של 40 קמ"ש ויחס גלישה של צנונית למעט כשהוא מבצע פניות הוא טס 20-40 מטר מהקרקע כך שבמידה ויש קט מנוע הוא אולי ישא בחיים. פשוט מדהים לראות את זה טס. שי לנואל

shaison

New member
ןמנגד גם את זה לא תראו בארץ

F111 באותו מקום רק שעה מאוחר יותר שי לנואל

shaison

New member
שבת 7 בבוקר

הילדה מעירה אותנו כי יש בחוץ בלון שעושה קקשששש קשששש כך זה שהוא לא קיבל אישור מהמגדל לטפס יותר מ50 מטר גובה ולמעשה עבר מטרים בודדים מעל גג הבית ונחת כמה מטרים אחריו
הבטיח סיבוב בחינם עם נרצה שי לנואל

amitceder

New member
שי - אתה אלוף!

איבדתי את כל התמונות שלי מהטיול סובב העולם שלי (אחרי שהHD שלי קרס). בקיצור - הצלת עוד קצת מהנוסטלגיה שאיבדתי. העובדה שחלף כל כך הרבה זמן ועוד לא זכית לביקור של גולשים - היא פשע. אני מקווה שאולי נצליח לתקן את זה ואני אולי אעשה עוד כזה סובב עולם (אילן?) ונבוא לבקר גם אותך. מקווה שהמשפוחה בסדר. ד"ש גם לשוקו.

Hawk17

New member
שימו עוד כאלה.

עוד לא יצא לי לפנטז על דברים כאלה...

shaison

New member
ואחרונה שלך להיום

תודה על הד"ש אני אמסור שוקו לצערי כבר לא איתנו אחרי 5 שנים יפות הוא רדף אחרי כלבה דורשת ונעלם לי לתוך הלילה (בעייה עם כלב חום) הוא נדרס לפנות בוקר על הכביש הראשי בדרכו הביתה. אבל מכוון ש4 ימים קודם הוא הרביע כלבה אחרת יש לנו את בנו הבכור שנקרא צ'ארלי בשמחות איש שי לנואל

amitceder

New member
תודה גבר

זה באמת תמונות מרגשות מההמראה מהר הסמוך להר קוק הקרוי בשם זודיאק. אני לא מאמין שזכרתי את זה. בכל מקרה - אתה מציל נפשות - זה הזכרונות הבודדים שנשארו לי מהתקופה המשוגעת ההיא, לפחות עד שיום אחד יצוץ הדיסק עם כל התמונות (-: מצטער על שוקו - אבל כמו שאמרת - כבר יש דור המשך - וזה כבר טוב. מת לבוא לבקר - אולי אם אילן ידחוק בי מספיק - אני אצטרף לאוסטרליה - ומשם הדרך לניוזינלד כבר קצרה ביותר...

למעלה