אגדת יציאת מצרים,

אגדת יציאת מצרים,

מזכירה לי את הסיפור על אותו רופא שיניים שנתן אגרוף לשכן ושבר לו את כל השיניים, היעלה על דעתו לבקש תשלום או אפילו תודה על סידור השיניים מחדש?! הרי לפי האגדה, אלוהים הוריד את היהודים למצרים לשיעבוד, לעבדות אז עכשיו הוא רוצה שנאמר לו תודה על שהוציא אותם? ועוד נשלם על כך כל ימי חיינו ב``זכר ליציאת מצרים``? לא מבין את זה....

mik504

New member
אבא שלי סיפר בהתלהבות בליל הסדר

איך שהמצרים היו לוקחים ילד יהודי שאביו לא הספיק למלאות את חובת עבודתו והיו תוקעים אותו בחומה בתור לבנה בשר ודם והכל כדי להמחיש איזה חסד עשה השם שהוציאנו משם ואז שאלתי אותו בדיוק את אותה השאלה,השם הבטיח לאברהם שידוע תדע ועבדום ועינום אבל לא דיבר איתו על מוות אז למה עשה בסוף מוות לעוללים רכים???? הוא נותר ללא מענה

יש הרבה שאלות

אני דיברתי על האבסורד שבדבר.... אתה -לפי האגדה - הכנסת אותם לצרה הזו, אל תבקש תודה על שהוצאת אותם. זה אבסורד במיטבו לבקש מכל הדורות אח``כ להודות ``ואילו לא הוציא הרי אנו ובנינו`` וזה עוד בלי בושה.

גם אני נותרתי ללא מענה

כשאלהים מבקש מאברום לקחת עגלה, עז, תור, וגוזל משולשים. ולפני שאלהים מספיק לעדכן אותו מה לעשות עם הללו, השמוק הספיק לבתר אותם בתווך.

רקפת81

New member
מזכיר לי

את כל אלו שכאשר קורה איזשהו אסון כמו ילד שנפצע בתאונת דרכים, מיד עושים מסיבת הודיה על זה. שהרי יכול היה למות וניצל. במקום להתרעם על התאונה אתם מודים??? והרי זה שעשה את התאונה הוא זה שגם החליט שהילד יפצע ולא ימות. אז על מה אתם מודים בדיוק???

את יודעת,

אומרים שהוא אל רחום וחנון... לא מסתדר לי משום מה.... ותירוצים לא חסר להם על זה...

עץ שתול

New member
אני מכיר אדם שעשה תאונה טראגית

שבמהלכה קיפח את חייו של אדם אחר, והוא הנהג המאושר שאמנם נפצע אך חייו ניצלו, בירך ברכת הגומל ועשה סעודת הודיה ברוב עם. הפרדוקס הנוראי הזה רחוק מבינתי ומתפיסתי!!!

למעלה