הולדן קולפילד בשדה
New member
אגדות רוק לא מתות...
אגדות רוק לא מתות... לפעמים הן אפילו מזדקנות בכבוד...
Traveling Wilburys, Vol. 1
משחק ניחושים קצר (לחימום הקנה...) מה משותף לשמות הבאים: Bob Dylan* George Harrison * Jeff Lynne* Roy Orbison* Tom Petty ??? 1. כולם בילו חלק ניכר מחייהם מסוממים. 2. כולם אמריקאים או בריטים... 3. כולם זכאים להנחת 50% בתחבורה הציבורית (והדרת פני זקן...) 4. כולם השתתפו בטקס הלוויה של רוי אורביסון (מי כצופה ומי כ"כוכב" האירוע) 5. כל התשובות נכונות Fun fun fun (ותודה ל"נערי החוף"...) או-קיי, הנה סיטואציה שכל אחד מכם נתקל בה... השנה היא 1988. אתה בן 50, כוכב על בשמי מוזיקת הרוק מזה שנים רבות. לרשותך שישה בתים מיותרים, מספר נישואים כושלים ואינספור ביקורים במרפאת "בטי פורד"... אתה יושב בסלון ביתך, מודע לחלוטין לכך שיותר "דינוזאור" מזה לא תהיה, ושהשם שלך מוכר לאנשים צעירים בערך כמו הפרק האחרון בספר המתמטיקה של 'בני גורן' (מקווה שאני זוכר נכון
המעריצים שלך, בדומה לך, מפתחים כרס קטנה (בגודל של מדינה ממוצעת באמריקה הלטינית), ובמקביל (על פי חוק שימור החומר
משירים שיערם... עכשיו, נגיד שאתה מכיר עוד ארבעה חבר'ה במצבך... מה, לא תקים supergroup? אז מה עדיף, לשבת בבית??? המדריך המלא להקמת supergroup שום דבר מיוחד, זה כל מה שצריך: בוב דילן – אני מניח ששמעתם עליו. אומרים שפעם הוא היה ממש מוכר
ג'ורג' הריסון – ברח לי שמה של הלהקה שהוא היה חבר בה. נו, אתם יודעים, החרקים האלה...

Jeff lynne – מנהיג ELO ( Electric Light Orchestra בשבילכם) רוי אורביסון (החוליה "המוזרה" בהרכב) Tom petty – (אתה החוליה החלשה, שלום) – הבנימין (והמיותר) בחבורה.. אמרתי לכם, שום דבר מיוחד... צמד הרהורים סותרים, המתיישבים זה עם זה 1. העולם מלא באנשים מזדקנים עם כרס קטנה ושיער דליל איך אני יודע? עובדה. התקליט של להקת העל הזאת מכר מיליונים... 2. העולם מתרוקן מתושביו המזדקנים איך אני יודע? חודשים ספורים לאחר הוצאת אלבום הבכורה (מתוך שניים) של הלהקה, נפטר אורביסון מה שמאתיים שנות נסיון עושות (אולי הגזמתי, קצת...) כשלוקחים את החיים בקלות, מסתבר, אפשר לכתוב יופי של שירים (זה קל, אם אחד הכותבים הוא דילן), לבצע אותם בקלילות (זה קל, אם יש לך חמישה גיטריסטים ואחד מהם הוא הריסון), להפיק אותם עם צליל יחודי (כלומר, אם לא שמעתם אף פעם תקליט של ELO, כי lynne "דחף" את ההפקה לצליל שהכיר מהבית...) ולהנות מהאזנה למוזיקה משובחת (כל אחד יכול...) התוצאה הסופית? עשרה שירים בסה"כ. מוזיקת רוק – פולק – קאונטרי – "תירגע בנאדם, הכל טוב, take it easy"... ההאזנה הכי קלה בעולם (תודו שזה נחמד לפעמים גם לא להפעיל את התאים האפורים...) שני להיטים – הרצועה הפותחת (handle with care) והנועלת (end of the line), שנשמעת אפילו יותר טוב בהופעות חיות... הרבה משחקי מילים חביבים של דילן, וגם שלושה שירים מקסימים שלו – הוא נותן את הבית, והחבורה את הפזמון ב-tweeter and the monkey man ו-dirty world (שמתאים לאותו תיאור ממש...
וכמובן מרגריטה... Rattled התזזיתי Last night – השיר הכי מקסים באלבום. שירה זכה וגיטרות כ"כ נעימות לאוזן... מביא חשק מיידי לרקוד בפזמון. Not alone anymore, heading for the light – צליל מודגש של ELO ואני ממש אוהב את זה... (יש לי חולשה לעיבודים קצת פומפוזיים עם ניחוח אלקטרוני קל וכלי נשיפה) חידה נוספת (לסיום ברוח טובה) מיהו Lucky Wilbury??? (התשובה בתחתית...) רשימת השירים המלאה: 1. Handle With Care {Traveling Wilburys} (3:19) 2. Dirty World {Traveling Wilburys} (3:30) 3. Rattled {Traveling Wilburys} (2:59) 4. Last Night {Traveling Wilburys} (3:51) 5. Not Alone Any More {Traveling Wilburys} (3:25) 6. Congratulations {Traveling Wilburys} (3:30) 7. Heading For The Light {Traveling Wilburys} (3:36) 8. Margarita {Traveling Wilburys} (3:17) 9. Tweeter And The Monkey Man {Traveling Wilburys} (5:27) 10. End Of The Line {Traveling Wilburys} (3:26) תשובה לחידה: בוב דילן... (ולמי שתהה, הריסון זכה להיות נלסון ווילבורי...

אגדות רוק לא מתות... לפעמים הן אפילו מזדקנות בכבוד...