אגדות (לא של פסח).

TomerZimmermann

New member
אגדות (לא של פסח).

מה המצב? אני יודע שיש באינטרנט כל מיני אתרים שמציגים גירסאות "שונות" של אגדות ילדים מוכרות, או שמציגים קטעים מהאגדה ומסבירים על כל מיני בעיות נפשיות\פסיכולוגיות שיש לגיבור האגדה. בקיצור, סיפורי אגדות מוכרים בגירסה שונה (ובדרך כלל יותר חולנית). אני לא מדבר סתם על סיפורי סקס שמבוססים על רגדות מוכרות (למרות שהרבה פעמים יש גם סצינות סקס בסיפורים האלה). מישהו מכיר אתרים כאלה? תודה

נירש

New member
לא אתר

אבל יש ספר מעולה (לכל מי שמאוד רוצה להרוס לעצמו את הכיף...) שנקרא "קסמן של אגדות" מאת ברונו בטלהיים, שעוסק בדיוק במה שרצית - ניתוח של סיפורי אגדות מנקודת מבט פסיכולוגית.

יש עוד זוית שאפשר להסתכל עליה

כשקוראים אגדות. הרבה אגדות התחילו בתור סיפורים קצת פחות יפים ונאיבים. כיפה אדומה היא בעצם ילדה יפה ותמימה, והזאב הרע... אתם יכולים לנחש מה הוא עשה לה ביער ריק מאנשים. אפשר לנסות לחפש את ההסטוריה של אגדות כאלו באתרים שמדברים על האחים גרים, אם זה מעניין מישהו. יש אתר כזה למשל בנשיונאל ג´אוגרפיק.

okok4

New member
אגדות עם גרמניות....

מה כבר ציפת? יש גם סדרת ספרי "סיפורי ערש; פוליטקלי קורקט" - כל האגדות מנקודת מבט מופרעת במקצת. יש את זה בסטמצקי ואני מאוד ממליץ.

הוא ספציפית אמר שזאת לא הכוונה

וגם אני התכוונתי למשהו אחר: לא לחידוש מופרע אלא למקור המופרע לא פחות. לדעתי, אם תכיר את המקור, תדע קצת יותר טוב על הפסיכולוגיה של הסיפר.

TomerZimmermann

New member
את הספר הזה אני מכיר

והוא מצויין. למרות שלא זה הכיוון שאליו חתרתי, גם אגדות כאלה אני אשמח לקרוא. אני פשוט אוהב לקרוא גירסאות מוזרות לאגדות מוכרות... אני אנסה לחפש את הספר הזה "קסמן של אגדות", נשמע מעניין. תודה

sihaya

New member
יש גם "חרוזים נלוזים"

או משהו כזה שיש שם את כיפה אדומה את הנסיכה והעדשה ושלושת החזירונים ועוד כמה בגירסאות מופרעות..

למעלה