אגדה אינדיאנית

fa jing

New member
אגדה אינדיאנית

An old Cherokee is telling his grandson about a fight that is going on inside himself. He said it is between two wolves. One is evil: Anger, envy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority and ego.... The other is good: Joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion and faith... The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather, "Which wolf wins?" . . (scroll down) . . . . . The old Cherokee replied, "The one I feed."​

oxide

New member
מזכיר לי משהו

אני לא זוכר איפה שמעתי את זה, אך הנה זה. מעשה בפיל. פיל תינוק קטן ותמים. נלקח לקירקס, הושם בשרשראות וחובר ליתד התקוע באדמה על מנת שלא יברח. הפיל רצה לחזור להוריו, וכל הלילה ניסה להילחץ מהשרשראות ומהיתד. הוא נאבק ונאבק עד שכמעט התעלף מתשישות. פצוע ומדמם, הוא ויתר על הקרב. משום שלפיל יש זיכרון של פיל, החוויה הנוראה הזו נשארה תקועה במוחו למשך כל השנים. מעט הוא ידע, לאחר שגדל והפך להיות פיל ענק, שכעת ביכולתו לעקור את היתד הפיצפון ממקומו מבלי להניד עפעף. מוסר ההשכל - לעולם אל תהסס לבחון את כוחך.

נוסף לטאגליינס

chinabird

New member
ובעברית

צ'רוקי זקן מספר לנכדו על קרב הניטש בנפשו פנימה. הוא אומר שהקרב מתחולל בין שני זאבים. האחד רע: כעס, קנאה, חרטה, תאוות בצע, יוהרה, רחמים עצמיים, אשמה, עלבון, נחיתות, שקרים, גאוות שווא, עליונות ואגו. השני טוב: שמחה, שלום, אהבה, תקווה, שלווה, ענווה, חביבות, שאיפה לטוב, אמפתיה, נדיבות, אמת, חמלה ואמונה. חשב על כך הנכד דקה, חשב שתי דקות, ואז שאל את סבו: "ואיזה זאב מנצח?" "זה שאני מאכיל", ענה הצ'רוקי הזקן.

למעלה